Home » Dierenadvies » Papegaai » Papegaai kopen, waar moet ik op letten?

Papegaai kopen, waar moet ik op letten?

papegaai kopen

Heb jij behoefte aan een vrolijke fluiter of een huisgenoot met gevleugelde uitspraken? Dan is een papegaai kopen misschien een goede optie. Denk er wel aan dat een papegaai kopen een weloverwogen keuze is en dat je van tevoren goed moet weten waar je mee te maken krijgt en hoe je zo’n kromsnavel verzorgt. Geen paniek, in dit artikel lees je alles wat met papegaaien kopen te maken heeft.

Een papegaai kopen doe je bewust

Een papegaai is een zeer intelligent dier en heeft veel aandacht en verzorging nodig. De vrolijke praatgraag zal elke dag in je leven zijn, waarschijnlijk voor de rest van jouw leven lang! Omdat papegaaien zo oud worden is het ook belangrijk om alvast te weten wat er met je papegaai gebeurt als hij jou overleeft. Ook het karakter van een papegaai is iets waar rekening mee gehouden moet worden bij de aanschaf. Papegaaien kunnen erg eigenwijs en soms opdringerig zijn. Hier moet je natuurlijk wel tegen kunnen! We willen je uiteraard niet alleen maar afschrikken, een papegaai kopen is ook iets erg leuks en je hebt een gezellig maatje voor de rest van je leven!

Waar kun je papegaaien kopen

Vroeger liep men gewoon de dierenspeciaalzaak in, vroegen om een papegaai en liepen er weer mee terug naar huis. Tegenwoordig gaat dit wel iets anders. Het is belangrijk om van tevoren heel goed te onderzoeken waar je jouw papegaai vandaan wilt halen. Er zijn namelijk heel veel zaken, kwekers of online verkopers die er veel slechte recensies op nahouden. Papegaaien worden ziek, vertonen gedragsproblemen of mankeren iets. Maak daarom voor jezelf een lijstje met betrouwbare kwekers en ga eens met ze in gesprek. Hebben ze gezonde vogels? Waar blijkt dit uit? En komen ze betrouwbaar over? Zodra je zeker weet dat de door jou gekozen kweker betrouwbaar is kun je overgaan tot het uitzoeken van een nieuwe huisgenoot. Maar welke kies je?

Populaire papegaaien

De ene papegaai trekt net iets meer bekijks dan de andere. De een heeft een heel ander karakter dan de ander en elke papegaai ziet er weer anders uit. Kortom, de keuze is reuze. Om het voor jou makkelijker te maken zetten wij de populairste rassen even voor je op een rijtje:

  • Blauwgele ara
  • Groenvleugel ara
  • Geelvoorhoofd amazonepapegaai
  • Edelpapegaai
  • Ducorps kaketoe
  • Grijze roodstaart
  • Parkiet
  • Roze kaketoe

Wat biedt een papegaai

Oké, papegaaien kunnen soms best lastig zijn. Maar dat weegt niet op tegen het plezier dat je ervoor terugkrijgt wanneer je zo’n prachtvogel in huis neemt. Een papegaai kopen op zich is al leuk: je maakt een afspraak en je zoekt de mooiste of leukste vogel uit die bij jou past. Zodra hij thuis gewend is begint het plezier pas echt. Je kunt een papegaai leren praten, je kunt hem douchen en je kunt natuurlijk samen een hoop plezier maken. Ook verzorging hoort natuurlijk bij een papegaai. Bij verzorging kun je denken aan kortwieken, de juiste voeding afstemmen en natuurlijk een mooie eigen plek creëren voor in huis. Aan de slag!

Wat zijn de valkuilen van een papegaai

Zoals gezegd kunnen papegaaien nogal lastig zijn. Sommige papegaaien hebben een extreme eigen wil. Ze vragen constant aandacht en willen per se hun zin krijgen. Als baasje moet je hier natuurlijk wel tegen kunnen. Als een papegaai zelfs begint te schreeuwen om aandacht kun je dit wel afleren, maar ook dit kost natuurlijk een hoop energie. Daarnaast zijn sommige papegaaien (ineens) niet meer tam. Ze kunnen je pikken of doen erg gemeen tegen je. Dit kun je wel verhelpen gelukkig. Hoe je een papegaai tam maakt lees je in dit artikel.

Verzekeren van de beste zorg

Een papegaai kopen is één ding, maar hoe weet je dat hij daarna altijd verzekerd is van de juiste zorg? Bij Petplan denken we graag met je mee. Petplan is de enige huisdierenverzekeraar die ook verzekeringen biedt voor papegaaienbaasjes. Hierdoor kun jij altijd onbezorgd genieten van je kleurrijke huisvriend, zonder dat je na hoeft te denken over eventuele dierenartskosten. Neem een kijkje op onze verzekeringspagina om te zien welk pakket bij jou en je vogel aansluit.

Andere interessante artikelen voor jou

Hond kopen

Ze zeggen weleens dat vriendschap niet te koop is. Maar als je een hond koopt, dan heb  je een vriend voor het leven. Wel moet

Lees verder »

Franse bulldog kopen

De Franse bulldog is een populaire hond in Nederland. Wij weten waarom: het is een vrolijke en speelse hond die veel gezelligheid brengt. Wil je

Lees verder »

Border collie kopen

De border collie is een geliefde hond in Nederland. Wij begrijpen waarom: het is  een slimme en actieve hond die goed te trainen is. Wil

Lees verder »