Declareren bij Petplan

Declareren zonder zorgen. Makkelijk en snel online. Wij streven ernaar om je declaratie binnen 5 werkdagen af te handelen en uit te betalen.

  • Vanwege het COVID-19 virus kunnen wij momenteel geen post verwerken. Alle communicatie loopt op dit moment alleen via e-mail of telefoon.
  • Momenteel is het erg druk bij ons. Hierdoor kan het enkele werkdagen langer duren voor je declaratie verwerkt is. Bedankt voor je geduld.

Online declareren

Je kunt snel en eenvoudig online declareren. Volg de aanwijzingen in het stappenplan en houd je polis- en relatienummer bij de hand. Vergeet niet om de factuur in te scannen zodat je deze als bijlage kunt meesturen. Om online te declareren is een chipnummer verplicht.

Per post

Helaas kunnen wij door de maatregelen die getroffen zijn voor het COVID-19 virus in Nederland, momenteel geen post verwerken. Wij adviseren u dan ook met klem om declaraties online in te dienen. Mocht u declaraties per post hebben ingezonden, kan het zijn dat het lang(er) duurt voordat u hierop een bericht ontvangt. Heeft u vragen over deze (tijdelijke) manier van declareren, bel ons dan gerust!

Hebben wij geen e-mailadres van jou? Je helpt ons enorm dit nu aan ons door te geven! Ga naar ons contactformulier en kies voor  “Ik wil mijn gegevens wijzigen”. Bedankt voor je hulp!

Belangrijke informatie declareren

Met de Petplan huisdierenverzekering kun je terecht bij alle dierenartsen in Nederland. De kosten die je vergoed krijgt, worden bepaald door het Petplan pakket dat je hebt afgesloten.

  • Vraag altijd een gespecificeerde rekening aan de dierenarts voor jouw eigen administratie. Dit helpt je om achteraf jouw eigen bijdrage te controleren. Als je dierenarts geen gespecificeerde rekening kan overhandigen, dient hij na het bezoek de achterkant van je declaratieformulier in te vullen en te ondertekenen. Het is belangrijk dat op de nota duidelijk wordt welke kliniek de nota verstuurt, wat het chipnummer van het huisdier is en op welke datum de behandeling heeft plaatsgevonden.
  • Petplan handelt jouw declaratie binnen 5 werkdagen af. Maar meestal is dit sneller.
  • Je mag de rekeningen opsparen en in één keer indienen. De oudste rekening die je declareert mag maximaal 1 jaar oud zijn.
  • Je bent verplicht contact op te nemen met Petplan voordat jouw huisdier een behandeling van €750,- of hoger moet ondergaan. Voor beide meldingen kun je gebruik maken van het speciale meldingsplichtformulier. Indien je de procedure correct hebt doorlopen, bevestigen wij je dit binnen 1 werkdag.
  • Voorkom teleurstelling en declareer kosten voor preventieve zorg (vaccinaties, titeren, ontwormen en ontvlooien) alleen als je een Totaal Pakket hebt afgesloten. Het Basis, Plus- en Ongevallenpakket bieden géén vergoeding van preventieve zorgkosten.