Declareren bij Petplan

Declareren zonder zorgen. Makkelijk en snel online.
Let op: Op het moment is het erg druk. Daarom kan het afhandelen van jouw declaratie langer duren dan je van ons gewend bent.

Online declareren

Je kunt snel en eenvoudig online declareren. Volg de aanwijzingen in het stappenplan en houd je polis- en relatienummer bij de hand. Vergeet niet om de factuur in te scannen zodat je deze als bijlage kunt meesturen. Om online te declareren is een chipnummer verplicht.

Online declaratie indienen

Per post

Helaas kunnen wij door de maatregelen die getroffen zijn voor het COVID-19 virus in Nederland, momenteel geen post verwerken. Wij adviseren u dan ook met klem om declaraties online in te dienen. Mocht u declaraties per post hebben ingezonden, kan het zijn dat het lang(er) duurt voordat u hierop een bericht ontvangt. Heeft u vragen over deze (tijdelijke) manier van declareren, bel ons dan gerust!

Hebben wij geen e-mailadres van jou? Je helpt ons enorm dit nu aan ons door te geven! Ga naar ons contactformulier en kies voor “Ik wil mijn gegevens wijzigen”. Bedankt voor je hulp!

Belangrijke informatie declareren

Met de Petplan huisdierenverzekering kun je terecht bij alle dierenartsen in Nederland. De kosten die je vergoed krijgt, worden bepaald door het Petplan pakket dat je hebt afgesloten.

  • Vraag altijd een gespecificeerde rekening aan de dierenarts voor jouw eigen administratie. Dit helpt je om achteraf jouw eigen bijdrage te controleren. Als je dierenarts geen gespecificeerde rekening kan overhandigen, dient hij na het bezoek de achterkant van je declaratieformulier in te vullen en te ondertekenen. Het is belangrijk dat op de nota duidelijk wordt welke kliniek de nota verstuurt, wat het chipnummer van het huisdier is en op welke datum de behandeling heeft plaatsgevonden.
  • Petplan handelt jouw declaratie binnen 5 werkdagen af. Maar meestal is dit sneller.
  • Je mag de rekeningen opsparen en in één keer indienen. De oudste rekening die je declareert mag maximaal 1 jaar oud zijn.
  • Je bent verplicht contact op te nemen met Petplan voordat jouw huisdier een behandeling van €750,- of hoger moet ondergaan. Voor beide meldingen kun je gebruik maken van het speciale meldingsplichtfomulier. Indien je de procedure correct hebt doorlopen, bevestigen wij je dit binnen 1 werkdag.
  • Voorkom teleurstelling en declareer kosten voor preventieve zorg (vaccinaties, titeren, ontwormen en ontvlooien) alleen als je een Totaal Pakket hebt afgesloten. Het Basis, Plus- en Ongevallenpakket bieden géén vergoeding van preventieve zorgkosten.

Petplan vindt klanttevredenheid uiterst belangrijk. Daarom vragen we jaarlijks aan onze klanten wat ze van ons vinden. Gemiddeld scoort Petplan een 8,2 op 10 gebaseerd op 1618 beoordelingen.

© Petplan 2020 - Alle rechten voorbehouden. Website door We Brand Creative

search
keyboard_arrow_upTerug naar boven