Puppy eerste nacht thuis

De nr. 1 huisdierenverzekering wereldwijd

Declareren bij Petplan

Home » Declareren

Nieuw: Mijn Petplan!

Declaratie indienen? Dat gaat het snelst en eenvoudigst via Mijn Petplan! Hiermee declareer je sneller, heb jij altijd je gegevens bij de hand en kun je de status van jouw declaratie volgen. Al een account? Log in op www.petplanapp.nl!

Online declaren

Met onderstaande checklist weet je zeker dat jouw declaratie compleet is en wij direct aan de slag kunnen met de afhandeling! Kun je alle punten hieronder afvinken? Dan ben je klaar om je declaratie online in te dienen!

 Meldingsplicht!

Heeft jouw huisdier een behandeling of operatie nodig waarvan de kosten €750,- of hoger zijn? Laat ons dit dan weten vóór je de kosten bij ons declareert! Als we vooraf op de hoogte zijn, kunnen we jouw declaratie sneller afhandelen.

Declareren

Je mag rekeningen opsparen en in één keer indienen. Zorg wel dat de oudste rekening maximaal 1 jaar oud is. Je hoeft je declaraties dus niet per se voor het einde van het jaar in te dienen.

Tip: Vraag altijd een gespecificeerde rekening aan jouw dierenarts, zodat je later altijd je – eventuele – eigen bijdrage nog kunt controleren.

Je kunt pas declaraties indienen als wij het chipnummer (of ringnummer voor vogels) in onze systemen hebben geregistreerd. Ook moet dit nummer vermeld staan op alle rekeningen die je bij ons indient. Daarnaast willen wij ook graag weten wie jouw vaste dierenarts is én is het logo of stempel/handtekening van de dierenartspraktijk verplicht op de rekening. Je kunt je gegevens eenvoudig doorgeven of updaten via dit formulier: https://petplan.nl/klantenservice/contact-formulier/

Adviseert jouw dierenarts een behandeling die meer dan € 750,- kost, bijvoorbeeld omdat je wordt doorverwezen naar een specialist? Laat het ons dan vooraf weten via het meldingsformulier. Je ontvangt dan binnen 1 werkdag per e-mail een bevestiging en wij kunnen je declaratie dan sneller afhandelen.

Om je declaratie online in te dienen is de eerste stap het inloggen met je polis- en relatienummer. Deze vind je in jouw polis.

Een huisdierenverzekering is bedoeld voor onvoorziene medische kosten. Min of meer geplande kosten, zoals vaccinaties, titeren, ontvlooien of ontwormen, horen daar – helaas – niet bij.

Lukt online declareren niet of heb je andere vragen?

Ons team van huisdierenexperts zit voor je klaar en helpt je graag op werkdagen van 9:00 uur – 18:00 uur.