Declareren bij Petplan

Declareren zonder zorgen. Makkelijk en snel, online of via post. Wij streven ernaar om je declaratie binnen 5 werkdagen af te handelen en uit te betalen.


Online declareren

Je kunt snel en eenvoudig online declareren. Volg de aanwijzingen in het stappenplan en houd je polis- en relatienummer bij de hand. Vergeet niet om de factuur in te scannen zodat je deze als bijlage kunt meesturen. Om online te declareren is een chipnummer verplicht.


Per post

Ook kun je bij Petplan een declaratie via de post indienen. Je kunt ervoor kiezen om een aantal nota’s op te sparen en ineens te versturen. Stuur de originele gespecificeerde rekeningen van de dierenarts samen met het ingevulde en ondertekende declaratieformulier naar: Petplan, Postbus 20746, 1001 NS Amsterdam.

Belangrijke informatie declareren

Met de Petplan huisdierenverzekering kun je terecht bij alle dierenartsen in Nederland. De kosten die je vergoed krijgt, worden bepaald door het Petplan pakket dat je hebt afgesloten.

  • Vraag altijd een gespecificeerde rekening aan de dierenarts voor jouw eigen administratie. Dit helpt je om achteraf jouw eigen bijdrage te controleren. Als je dierenarts geen gespecificeerde rekening kan overhandigen, dient hij na het bezoek de achterkant van je declaratieformulier in te vullen en te ondertekenen. Het is belangrijk dat op de nota duidelijk wordt welke kliniek de nota verstuurt, wat het chipnummer van het huisdier is en op welke datum de behandeling heeft plaatsgevonden.
  • Petplan handelt jouw declaratie binnen 5 werkdagen af. Maar meestal is dit sneller.
  • Je mag de rekeningen opsparen en in één keer indienen. De oudste rekening die je declareert mag maximaal 1 jaar oud zijn.
  • Je bent verplicht contact op te nemen met Petplan voordat jouw huisdier een behandeling van €750,- of hoger moet ondergaan. Voor beide meldingen kun je gebruik maken van het speciale meldingsplichtfomulier. Indien je de procedure correct hebt doorlopen, bevestigen wij je dit binnen 1 werkdag.