Declareren bij Petplan

Let op: Op het moment is het erg druk. Daarom kan het afhandelen van jouw declaratie langer duren dan je van ons gewend bent.

Nieuw: Mijn Petplan!

Declaratie indienen? Dat gaat het snelst en eenvoudigst via Mijn Petplan! Hiermee declareer je sneller, heb jij altijd je gegevens bij de hand en kun je de status van jouw declaratie volgen. Al een account? Log in op www.petplanapp.nl!

Account aanmaken

Online declareren

Met onderstaande checklist weet je zeker dat jouw declaratie compleet is en wij direct aan de slag kunnen met de afhandeling! Kun je alle punten hieronder afvinken? Dan ben je klaar om je declaratie online in te dienen!

Online declaratie indienen

 Meldingsplicht!

Heeft jouw huisdier een behandeling of operatie nodig waarvan de kosten €750,- of hoger zijn? Laat ons dit dan weten vóór je de kosten bij ons declareert! Als we vooraf op de hoogte zijn, kunnen we jouw declaratie sneller afhandelen.

Meld kosten nu

Declareren

1. Je declareert een rekening die niet ouder dan 1 jaar ischevron_right

Je mag rekeningen opsparen en in één keer indienen. Zorg wel dat de oudste rekening maximaal 1 jaar oud is. Je hoeft je declaraties dus niet per se voor het einde van het jaar in te dienen.

Tip: Vraag altijd een gespecificeerde rekening aan jouw dierenarts, zodat je later altijd je – eventuele – eigen bijdrage nog kunt controleren.

2. Het chipnummer van jouw huisdier staat op de rekeningchevron_right

Je kunt pas declaraties indienen als wij het chipnummer (of ringnummer voor vogels) in onze systemen hebben geregistreerd. Ook moet dit nummer vermeld staan op alle rekeningen die je bij ons indient. Daarnaast willen wij ook graag weten wie jouw vaste dierenarts is én is het logo of stempel/handtekening van de dierenartspraktijk verplicht op de rekening. Je kunt je gegevens eenvoudig doorgeven of updaten via dit formulier.

3. Je hebt voldaan aan de meldingsplicht bij een declaratie hoger dan € 750,-chevron_right

Adviseert jouw dierenarts een behandeling die meer dan € 750,-  kost, bijvoorbeeld omdat je wordt doorverwezen naar een specialist? Laat het ons dan vooraf weten via het meldingsformulier. Je ontvangt dan binnen 1 werkdag per e-mail een bevestiging en wij kunnen je declaratie dan sneller afhandelen.

4. Je hebt je polis- en relatienummer bij de handchevron_right

Om je declaratie online in te dienen is de eerste stap het inloggen met je polis- en relatienummer. Deze vind je in jouw polis.

5. Je declareert geen kosten voor preventieve zorgchevron_right

Een huisdierenverzekering is bedoeld voor onvoorziene medische kosten. Min of meer geplande kosten, zoals vaccinaties, titeren, ontvlooien of ontwormen, horen daar – helaas – niet bij.

Lukt online declareren niet of heb je andere vragen?

Ons team van huisdierenexperts zit voor je klaar en helpt je graag op werkdagen van 9:00 uur – 18:00 uur.

Petplan vindt klanttevredenheid uiterst belangrijk. Daarom vragen we jaarlijks aan onze klanten wat ze van ons vinden. Gemiddeld scoort Petplan een 8,2 op 10 gebaseerd op 1618 beoordelingen.

© Petplan 2021 - Alle rechten voorbehouden. Website door Cornelis Digitaal

search
keyboard_arrow_upTerug naar boven