Grip op je kosten

Declareren bij Petplan

Checklist declareren

Je mag rekeningen opsparen en in 1 keer indienen. Zorg er wel voor dat de oudste rekening maximaal 1 jaar oud is. Je hoeft je declaraties dus niet voor het einde van het jaar in te dienen.

Tip: Vraag altijd een gespecificeerde rekening aan jouw dierenarts, zodat je later altijd je – eventuele – eigen bijdrage nog kunt controleren.

Je kunt pas declaraties indienen als wij het chipnummer (of ringnummer voor vogels) in onze systemen hebben geregistreerd. Ook moet dit nummer vermeld staan op alle rekeningen die je bij ons indient. Daarnaast willen wij ook graag weten wie jouw vaste dierenarts is. Ook is het logo of stempel/handtekening van de dierenartspraktijk verplicht op de rekening. Je kunt je gegevens eenvoudig doorgeven of updaten via dit formulier.

Om je declaratie online in te dienen is de eerste stap het inloggen met je polis- en relatienummer. Deze vind je in jouw polis. Tip: geen zin om elke keer deze gegevens op te zoeken? Maak dan een Mijn Petplan account aan voor declaraties.

Een huisdierenverzekering is bedoeld voor onvoorziene medische kosten. Min of meer geplande kosten, zoals vaccinaties, titeren, ontvlooien of ontwormen, horen daar – helaas – niet bij.

Aanbevolen door

Custom CSS