Verzekering opzeggen bij Petplan

Weet je het zeker?

We helpen je graag bij het opzeggen van je verzekering. Toch willen wij je wel vragen om hier goed over na te denken. Je verzekering opzeggen kan namelijk pijnlijk zijn voor je huisdier en voor je portemonnee…

Dierenartskosten

Ook gezonde huisdieren worden ziek, met soms wel duizenden euro’s aan dierenartskosten tot gevolg. Zeg jij je verzekering op? Dan zul je dit bedrag voortaan zelf moeten betalen.

Aandoeningen

Bestaande aandoeningen – waar jij op dit moment wél voor verzekerd bent – worden in de toekomst bij geen enkele verzekeraar nog gedekt als jij je huisdier opnieuw wilt verzekeren. Je zult de dierenartskosten voor deze aandoeningen dus voortaan zelf moeten betalen.

Toch opzeggen?

Toch je verzekering opzeggen? Wij hanteren een opzegtermijn van één maand. Opzeggen kan via ons contactformulier. Opzeggen is alleen mogelijk:

Mijn beste vriend is er niet meer

Overlijden

Is je huisdier overleden? Allereerst condoleren wij je met het verlies. Wij begrijpen dat dit een moeilijke periode voor je is. Aan het gemis kunnen wij niets doen, wel kunnen wij het opzeggen van je verzekering makkelijk voor je maken.


Bij euthanasie

Ontvangen wij een declaratie voor euthanasie van je huisdier? Dan wordt de verzekering automatisch beëindigd.

Bij andere vormen van overlijden

In andere gevallen dien je ons op de hoogte te stellen van het overlijden. Zodra wij een door de dierenarts ondertekende overlijdensakte hebben ontvangen, wordt de verzekering automatisch beëindigd op de dag ná het overlijden van je huisdier. De overlijdensakte kun je opvragen bij de dierenarts en insturen via ons  contactformulier.


Openstaande declaraties

Heb je nog openstaande declaraties van je overleden huisdier? Of ben je aanvullend verzekerd voor crematie? Dan kun je deze vanzelfsprekend na het beëindigen van je verzekering alsnog bij ons indienen. Hierbij hanteren wij wel een termijn van maximaal één jaar.

Aanbevolen door

Custom CSS