Verzekering opzeggen bij Petplan

Weet je het zeker?

We helpen je graag bij het opzeggen van je verzekering. Toch willen wij je wel vragen om hier goed over na te denken. Je verzekering opzeggen kan namelijk pijnlijk zijn voor je huisdier en voor je portemonnee…

Dierenartskosten

Ook gezonde huisdieren worden ziek, met soms wel duizenden euro’s aan dierenartskosten tot gevolg. Zeg jij je verzekering op? Dan zul je dit bedrag voortaan zelf moeten betalen.

Aandoeningen

Bestaande aandoeningen – waar jij op dit moment wél voor verzekerd bent – worden in de toekomst bij geen enkele verzekeraar nog gedekt als jij je huisdier opnieuw wilt verzekeren. Je zult de dierenartskosten voor deze aandoeningen dus voortaan zelf moeten betalen.

Leeftijdsgrens

Wij hanteren een leeftijdsgrens voor het afsluiten van nieuwe verzekeringen. Is je hond op dit moment 8 jaar oud en zeg jij zijn verzekering op, maar wil je in de toekomst toch terugkeren? Dan is je hond helaas te oud en kunnen wij hem niet meer verzekeren. Voortaan zul je al zijn dierenartskosten zelf moeten betalen.

Toch opzeggen?

Toch je verzekering opzeggen? Wij hanteren een opzegtermijn van één maand. Opzeggen kan telefonisch of via ons contactformulier. Opzeggen is alleen mogelijk:

Mijn beste vriend is er niet meer

Overlijden

Is je huisdier overleden? Allereerst condoleren wij je met het verlies. Wij begrijpen dat dit een moeilijke periode voor je is. Aan het gemis kunnen wij niets doen, wel kunnen wij het opzeggen van je verzekering makkelijk voor je maken.


Bij euthanasie

Ontvangen wij een declaratie voor euthanasie van je huisdier? Dan wordt de verzekering automatisch beëindigd.

Bij andere vormen van overlijden

In andere gevallen dien je ons op de hoogte stellen van het overlijden. Zodra wij een door de dierenarts ondertekende overlijdensakte hebben ontvangen, wordt de verzekering automatisch beëindigd op de dag ná het overlijden van je huisdier. Omdat je waarschijnlijk al genoeg aan je hoofd hebt, helpen wij je graag door deze verklaring voor je op te vragen bij de dierenarts. Vind je dit fijn? Neem dan telefonisch contact op met onze klantenservice.

Meld je het overlijden liever via ons contactformulier? Dan zul je zelf de overlijdensakte moeten opvragen bij de dierenarts.

Openstaande declaraties

Heb je nog openstaande declaraties van je overleden huisdier? Of ben je verzekerd voor crematie? Dan kun je deze vanzelfsprekend na het beëindigen van je verzekering alsnog bij ons indienen. Hierbij hanteren wij wel een termijn van maximaal één jaar.

Toch weer verzekeren? 

Welkom terug!

Natuurlijk zien we je graag weer terug bij Petplan. Houd hierbij wel rekening met onderstaande punten:

Aanbevolen door

Custom CSS