Wat jammer om te horen dat je gaat

Ik wil mijn verzekering opzeggen

We leggen je graag uit hoe je je verzekering kunt opzeggen. Voor je dit doet, willen we benadrukken dat een zorgverzekering voor je huisdier net zo belangrijk is als je eigen zorgverzekering. En ook gezonde huisdieren kunnen plotseling ziek worden. In zo’n geval is het prettig om te weten dat jij als baasje geen zorgen hebt over de kosten van behandelingen en je huisdier de zorg krijgt die hij verdient. Zeker van je zaak en wil je je verzekering opzeggen? Hieronder leggen we uit hoe je dit kunt doen. 

Wanneer
Opzegtermijn

Ja wij hanteren een opzegtermijn. Dit is 1 maand.

Hoe opzeggen?

Wanneer je telefonisch contact met ons opneemt, kunnen wij het opzeggen van je verzekering direct in orde maken. Liever online regelen? Vul dan ons contactformulier. Houd er hierbij wel rekening mee dat het verwerken van je annulering langer kan duren. 

Mijn beste vriend is er niet meer

Overlijden

Is je huisdier overleden? Dan willen we je allereerst veel sterkte wensen met je verlies. Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat je je verzekering in dit geval direct kunt opzeggen. Dit kan op verschillende manieren:

Declaratie voor euthanasie van je huisdier

Ontvangen we een declaratie voor euthanasie van je huisdier? Dan wordt je verzekering automatisch beëindigd. Je dient deze declaratie wel zelf in te dienen.

Andere gevallen van overlijden van je huisdier

In andere gevallen, dien je ons zelf op de hoogte te stellen van het overlijden. Zodra we de door de dierenarts ondertekende overlijdensakte hebben ontvangen, wordt je verzekering beëindigd vanaf de dag na het overlijden van je huisdier. we helpen je graag in deze verdrietige tijd door voor jou de verklaring op te vragen bij de dierenarts. Wil je hier gebruik van maken? Neem dan telefonisch contact op met onze klantenservice.

Wil je het overlijden liever via ons contactformulier melden? Dan willen we je vragen zelf de overlijdensakte op te vragen bij je dierenarts.

Openstaande declaraties

Heb je nog openstaande declaraties van je overleden huisdier? Of ben je verzekerd voor de crematie? Dan kun je dit, vanzelfsprekend, na het beëindigen van je verzekering indienden. Hierbij hanteren wij wel een maximum termijn van 1 jaar.

Toch weer verzekeren? 

Wat als ik me bedenk?

Natuurlijk ben je van harte welkom om later weer terug te komen bij Petplan. Maar let wel op, de dekking van je bestaande polis wordt niet beïnvloed door nieuwe afwijkingen en loopt gewoon door na onze leeftijdsgrenzen. Daarom is het belangrijk om met de volgende punten rekening te houden voor je je verzekering stopzet:  

Aanbevolen door

Custom CSS