Let op vanaf 01-09-2024 is deze website niet meer bereikbaar.

Neem contact met ons op

Zo kun je ons bereiken

Een ding is zeker: heb je een vraag, dan word je altijd te woord gestaan door een huisdierenexpert. Al onze medewerkers hebben een diergeneeskundige achtergrond en sommigen werken zelfs ook nog parttime in een dierenkliniek. We helpen je graag.

// Setting: close first accordion child

Veelgestelde vragen

Verzekeringspakketten

Ja, Petplan stelt het chippen van verzekerde huisdieren verplicht. Petplan accepteert enkel declaraties voorzien van een chipnummer. De kosten voor het chippen worden bij Petplan in het Basis-, Plus- en Totaalpakket voor 80% vergoed. 

Basispakket:

 • Vergoeding tot €3.000 per jaar.
 • Voor een toegankelijke premie de zekerheid van een goede dekking bij onverwacht hoge kosten.
 • Inclusief: consult, diagnostiek, bijzondere behandelingen (fysiotherapie, gedragstherapie, heupen & ellebogen), operaties (inclusief narcose), plaatsen identificatiechip, medicijnen (ook chronische/langdurige behandelingen) en euthanasie.
 • Jouw eigen bijdrage is bijna altijd 50%.

 

Pluspakket:

 • Vergoeding tot €4.000 per jaar.
 • Uitgebreid pakket met een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Voor wie verzekerd wil zijn voor specialistische zorg, zoals een MRI-scan of een gebitsbehandeling.
 • Bevat alle vergoedingen uit het Basispakket.
 • Bevat ook: gebit (zoals tandsteen verwijderen, trekken tanden en kiezen), specialistische zorg (zoals MRI, CT-scan en hulpmiddelen), en extra zorg (zoals dierenambulance, ziektekosten in Europa, verzorging van het huisdier bij verblijf eigenaar in ziekenhuis, opname en verpleging langer dan zeven dagen).
 • Jouw eigen bijdrage is bijna altijd 20%. Voor onder andere consult, diagnostiek en bijzondere behandelingen betaal je 25% eigen bijdrage. Voor onder andere medicatie van alternatieve zorg, gebit, intensieve zorg en extra zorg betaal je 50% eigen bijdrage

 

Totaalpakket:

 • Vergoeding tot €5.000 per jaar.
 • Genieten zonder zorgen. Het meest complete pakket met de hoogste vergoeding.
 • Bevat alle vergoedingen uit het Basis- en Pluspakket.
 • Jouw eigen bijdrage is altijd 20%.

Bij Petplan kun je kiezen uit drie pakketten:

 • Basispakket
 • Pluspakket
 • Totaalpakket

Naast de drie hoofdpakketten heb je de keuze uit vier optionele aanvullende verzekeringen:

 • Sterilisatie & castratie
 • Chemo- en radiotherapie 
 • Crematie 
 • Werelddekking

De aanvullende verzekeringen kunnen afgesloten worden in combinatie met een van de drie hoofdpakketten. De aanvullende verzekering sterilisatie & castratie kun je enkel afsluiten in combinatie met een Plus- of Totaalpakket.

Declareren

Door zomerdrukte duurt het op dit moment minstens 2 weken om een declaratie af te handelen.

Adviseert je dierenarts een behandeling van meer dan  €750 of heb je een doorverwijzing naar een specialist ontvangen? Dan vragen wij je dit vooraf te melden. Dit doe je via het meldingsformulier. Dit is ook voordeliger voor jou, want op deze manier kunnen je de declaratie sneller uitbetalen. De meldingsplicht omtrent een behandeling voor medische noodzakelijke zorg is opgenomen in artikel 5.6 van de Petplan polisvoorwaarden.

Het moment vanaf wanneer je kunt declareren is afhankelijk van de wachttermijn. Zie hiervoor de vraag “Wat betekent de wachttermijn?” onder het kopje ‘afsluiten’.

Het is niet mogelijk om de medische kosten eerst door ons te laten voorschieten of om dit direct te laten verrekenen met de dierenarts. Je dient zelf de factuur bij ons in te dienen. Dit kan ook wanneer je een betalingsregeling hebt getroffen met de dierenarts. Rekeningen boven de €750 worden door ons met spoed in behandeling genomen.

Je kunt bij Petplan online declareren. Hierbij kan je inloggen met je polis- en relatienummer om vervolgens je factuur naar ons toe te sturen.

Per 1 januari 2015 is het verplicht om je vaste dierenkliniek of praktijk aan Petplan door te geven. Heb je dit nog niet gedaan, doe dit dan zo snel mogelijk door het contactformulier in te vullen. Vergeet niet om hierbij je polisnummer te vermelden.

Bij Petplan heb je vrije dierenartskeuze. Dit betekent dat je zelf bepaalt welke dierenarts jij kiest. Wel ben je verplicht, voordat jij je (eerste) declaratie indient, om je vaste dierenkliniek aan ons door te geven. Maak je vervolgens ook kosten bij een andere kliniek? Dan worden deze in principe ook vergoed, tenzij er sprake is van een second opinion.

De kosten van een dierenarts in het buitenland worden alleen vergoed als wachten met de behandeling tot terugkomst in Nederland medisch onverantwoord is.

 

De kosten worden vergoed bij één of meerdere van onderstaande punten:

 • Wanneer je een Plus- of Totaalpakket hebt afgesloten en je medische kosten binnen Europa declareert.
 • Wanneer je de aanvullende dekking Ziektekosten Werelddekking hebt afgesloten.
 • Wanneer de factuur van de dierenarts in het Nederlands of Engels is.
 • Dit geldt niet wanneer er een doorverwijzing vanuit Nederland naar een buitenlandse arts is. 

Er geldt dan wel dat je maximaal 3 maanden aaneengesloten in het buitenland mag hebben verbleven

Je kan bij Petplan kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Dat betekent dat als je een declaratie bij ons indient hier eerst het vrijwillig eigen risico van wordt afgetrokken. Het voordeel hiervan is dat jij je maandelijkse premie kunt verlagen. Je kunt kiezen voor een vrijwillig eigen risico van €100 of €250 per jaar. Je ontvangt dan maar liefst 15% of 25% korting op je premie. Let op: wanneer je kiest voor een vrijwillig eigen risico, dan geldt dit een jaar lang. Pas na een jaar kan je dit wijzigen of stopzetten.

Wanneer je een declaratie indient, wordt per behandeling bepaald wat je eigen bijdrage hierop is. De eigen bijdrage verschilt per pakket:

 • Basispakket:
  Je betaalt een eigen bijdrage van 20%. Voor consult, diagnostiek en bijzondere behandelingen (zoals behandelingen aan heup- en elleboog en fysiotherapie) betaal je een eigen bijdrage van 50%.
 • Pluspakket:
  Je betaalt een eigen bijdrage van 20%. Voor consult, diagnostiek en bijzondere behandelingen (zoals behandelingen aan heup- en elleboog en fysiotherapie) betaal je een eigen bijdrage van 25%. Voor medicijnen voor alternatieve zorg, gebit en intensieve zorg betaal je een eigen bijdrage van 50%.
 • Totaalpakket:
  Je betaalt een eigen bijdrage van 20%.

De eigen bijdrage wordt in mindering gebracht op je declaratie.

Verlengen
Voor het einde van de looptijd ontvang je automatisch van Petplan een verlengingsvoorstel.
Wijzigen

Wil jij je verzekeringspakket wijzigen? Dan gelden de volgende voorwaarden:

 • Aan het einde van het verzekeringsjaar is het mogelijk om je verzekering te wijzigen. Wij kunnen wel een aantal medische vragen stellen over jouw huisdier in verband met de acceptatie van het huisdier. Ook kun je aanvullende verzekeringen toevoegen.
 • Bij ons heb je ook de mogelijkheid om te kiezen voor een vrijwillig eigen risico van €100 of €250. Kies je voor een vrijwillig eigen risico, dan krijg je maar liefst 15% of 25% korting op de jaarpremie.
Opzeggen

We kunnen ons voorstellen dat je in de emotionele tijd rond het overlijden van je huisdier niet direct aan je verzekering denkt. Het stopzetten van de verzekering kan daarom met terugwerkende kracht in orde gemaakt worden. Wat is hiervoor de procedure?

 • Geef uiterlijk 30 dagen na het overlijden van je dier aan ons het verzoek tot beëindiging door.
 • Lever hierbij een overlijdensverklaring van de dierenarts aan.
 • Na deze melding en ontvangst van deoverlijdensverklaring beëindigen wij de verzekering één dag nadat het huisdier is overleden.
 • Eventueel teveel betaalde premie wordt vanzelfsprekend terugbetaald.
 • In het geval van euthanasie is het voldoende om de factuur hiervan door te sturen.

Je kunt je verzekering beëindigen met een opzegtermijn van één maand. Dit is pas maandelijks mogelijk zodra je polis de looptijd van één jaar heeft of in bijzondere gevallen, bijvoorbeeld als je huisdier overleden is. Wil je opzeggen, ga dan naar onze opzegpagina.

Overig

De meeste huisdiereigenaren hebben het de laatste tijd wel gemerkt: de kosten voor diergeneeskunde zijn flink gestegen. Ook is een forse stijging in vaste dierenartskosten-  zoals het consult – terug te zien, wat ongetwijfeld te maken heeft met de nationale prijsstijgingen. Hierdoor wordt de noodzaak voor het verzekeren van je huisdier nog groter aangezien de onvoorziene kosten flink kunnen oplopen. 

Omdat wij de beste zorg voor ieder huisdieren willen blijven garanderen, zijn wij wel helaas genoodzaakt om een prijsstijging door te voeren. De dekking en de voorwaarden van het product blijven zoals je dit gewend bent van ons. Deze premieverandering wordt toegepast wanneer jouw polis verlengd wordt. Je ontvangt uiterlijk 30 dagen voor jouw verzekering afloopt het nieuwe polisblad waar je de nieuwe premie kunt terugvinden.

De risicodrager van Petplan is Veterfina Verzekeringsmaatschappij NV.

Wat jammer om te horen dat je niet tevreden bent over onze dienstverlening. Wil je een klacht indienen? Dit kan via onze klachtenprocedure.

Ons BTW-nummer is NL860380464B01. Ons KvK-nummer is 75740397. Hierbij hoort vestigingsadres: Gatwickstraat 9, 1043 GL te Amsterdam. 

Is je automatische incasso mislukt? Dan proberen we het bedrag vaak binnen vijf dagen nogmaals af te schrijven. Hebben we je een bericht gestuurd met het verzoek je openstaande premie naar ons over te boeken? Dan kan dit naar ons rekeningnummer NL51RABO0366496468 t.n.v.  Veterfina NV. Dit doe je onder vermelding van het betalingskenmerk dat wij je hebben toegestuurd. 

Ons IBAN is NL51RABO0366496468. Als je de betaling naar dit rekeningnummer hebt overgemaakt, dan is dit correct. Is je betaling verstuurd naar NL17DEUT0265262879? Dit is het IBAN van onze betaalpartner MultiSafepay. Deze betaling is dus ook goed ontvangen en er is geen reden tot bezorgdheid.

Aanbevolen door

Custom CSS