Home » Dierenadvies » Konijn » Oudje van de maand Bobbie » Oudje van de maand Bobbie

Oudje van de maand Bobbie

Leestijd: 2 minuten

Naam: Bobbie
Ras: Japanse kleur dwerg
Mannetje of vrouwtje: mannetje
Geboren: 21-02-2010
Baasjes: Marja

Waarom heb je voor dit ras gekozen? Wat trok je aan?

Hij keek ons zo lief aan. En wilde graag met ons mee. De verzorgers waren ook dol op hem. Hij is slim. Het was liefde op het eerste gezicht. Het ras maakte niet uit.

Hoe oud was je konijn toen je hem kreeg? Wat is je leukste herinnering uit die tijd?

Bobbie was acht weken oud. Mijn leukste herinnering was dat hij in me nek kroop. En daar zich nestelde. En likjes gaf.

Hoe ging het opvoeden?

Toen Bobbie bij ons kwam was Snuffie er al. Zij zag het als haar kindje. Koppelen was niet nodig. Snuffie heeft Bobbie opgevoed en hem alles geleerd.

Kan je wat over het karakter vertellen?

Bobbie heeft een lief karakter en is beschermend. Hij heeft ook veel verdriet gehad. Het afgelopen jaar heeft hij afscheid moeten nemen van Binkie, Saartje en Hannah. Hij was echt in de rouw. Toen Snuffie overleed dekte hij haar zelf toe. Bobbie is heel liefdevol maar kan ook koppig zijn. Ondanks dat hij al op leeftijd is, heeft hij een jeugdige uitstraling. Hij wilt soms meer dan hij kan.

Goede verzorging is een belangrijk onderdeel om een konijn oud te laten worden. Wanneer is de laatste keer dat je bij de dierenarts bent geweest en waarvoor was dit?

We komen jaarlijks voor zijn inentingen bij de dierenarts. Dit jaar zijn we voor zijn darmproblemen naar de dierenarts geweest. Dat was op 3 januari 2019.

Heb je naast dierenartsbezoeken nog andere dingen gedaan, dat je konijn nu zo oud is?

Veel geknuffeld en liefde gegeven. Op de grond laten spelen. En hij heeft soort genootjes. Er staan twee kooien naast elkaar, soms hebben ze overleg met elkaar.

Wat is je beste tip voor een lang, gelukkig en gezond konijnenleven?

We geven op tijd zijn medicijnen en op tijd dwangvoer als dat nodig is. Bobbie heeft ook een poos elke maand een off day. Dan geven we hem dwangvoer. Zodat zijn darmen actief blijven. Maar bovenal veel knuffelen en liefde geven. En soortgenootjes zijn heel belangrijk.

Oudje van de maand aanmelden