Home » Dierenadvies » Konijn » Het konijnengeheugen » Het konijnengeheugen

Het konijnengeheugen

Leestijd: 1 minuut

Konijnen hebben een heel goed geheugen. Ze onthouden waar ze zijn geweest, wat er is gebeurd en je kunt ze daarom ook makkelijk kunstjes leren.

Konijnen onthouden waar ze al eerder zijn geweest en nare ervaringen of emoties vergeten ze niet snel. Wanneer twee mannetjes of vrouwtjes verwikkeld raken in een gevecht zal het achteraf moeilijk zijn om ze nog te koppelen omdat het konijnengeheugen dit heeft opgeslagen.

Je kunt konijnen ook goed commando’s leren en laten weten wanneer iets wel mag en niet mag. Herhaling is hierbij belangrijk zodat jouw konijn leert dat bijvoorbeeld ‘nee’ nee betekent en ‘kom’ betekent dat hij moet komen.

Het konijnengeheugen is ook erg belangrijk om de vluchtroutes te onthouden. Een konijn is tenslotte een prooidier en het is belangrijk dat hij zo snel mogelijk naar een veilige plek kan rennen als er gevaar is. Als een konijn in een nieuwe ruimte komt of er is iets verplaatst dan gaat hij eerst op onderzoek uit om de snelste afstand bepalen naar zijn veilige plek (vaak de kooi).

De beste zorg voor ieder huisdier

Met een kattenverzekering kies je voor zekerheid.

Dierenadvies