Home » Dierenadvies » Papegaai » Hoeveel papegaai soorten zijn er? » Hoeveel papegaai soorten zijn er?

Hoeveel papegaai soorten zijn er?

Hoeveel papegaai soorten

Over de hele wereld leven ze: papegaaien. In sommige gebieden horen ze niet van oorsprong thuis, zoals de halsbandparkiet in Amsterdam. Toch vind deze soort kromsnavels genoeg voedsel en veilige plekken om er te kunnen leven. Ook worden papegaaien veel als huisdier gehouden. Deze bestaan in alle soorten, maten en kleuren. Er zijn natuurlijk talloze soorten papegaaien. Soms worden bepaalde vogelsoorten ook als papegaaien gezien, maar behoren deze officieel niet tot deze groep. Het verbaast sommige mensen dat er zoveel soorten papegaaien bestaan. Hoeveel papegaai soorten zijn er precies? Wij vertellen het je.

Aantal soorten papegaaien

Het aantal soorten papegaaien zijn er zo’n 350. Vier soorten hiervan komen wereldwijd voor en worden in Nederland vaak als huisdier gehouden. Een papegaai als huisdier is wel iets waar je van tevoren goed over na moet denken. Niet alleen over welke soort je aan gaat schaffen, maar ook hoe je de praatgraag opvoedt, vermaakt en verzorgt. Papegaaien zijn namelijk zeer intelligent en hebben vaak een eigen gebruiksaanwijzing. Het is dus zaak om als baasje goed je vogel te kunnen doorgronden om zo de perfecte omstandigheden te kunnen bieden. Het geeft wel een hoop voldoening wanneer je maatje zich helemaal thuis voelt in zijn omgeving. Op naar een hechte vriendschap!

Hoeveel papegaai soorten worden er als huisdier gehouden?

Omdat er zoveel verschillende soorten papegaaien bestaan is het onoverzichtelijk hoeveel van welke soort er als huisdier gehouden worden. Hoeveel papegaai soorten er precies als huisdier worden gehouden is dus moeilijk te zeggen. Er zijn natuurlijk wel populaire soorten die je kunt leren praten, waar je mee kunt spelen en die gezellig zijn thuis. Wij zetten de top 10 voor je op een rijtje.

  1. Roodstaartpapegaai
  2. Amazonepapegaai
  3. Parkiet
  4. Conures
  5. Eclectuspapegaai
  6. Kaketoe
  7. Ara
  8. Dwergpapegaai
  9. Pionus
  10. Quaker