Home » Dierenadvies » Kat » Oudje van de maand Maki » Oudje van de maand Maki

Oudje van de maand Maki

Leestijd: 2 minuten

Naam: Maki
Ras: Europese korthaar
Mannetje of vrouwtje: Mannetje
Geboren: 08-06-2007
Baasje: Marjolein ter Mors

Waarom heb je voor dit kattenras gekozen? Wat trok je aan?

Ik ben de 2e eigenaar van Maki. Maki komt oorspronkelijk bij mijn zus vandaan. Daar was hij niet gelukkig omdat de honden hem elke keer lastig vielen. Door die stress at hij heel veel en was dus ook te zwaar. Bij ons heeft hij eerst zonder hond een paar jaar helemaal kunnen herstellen. Onze andere kat vond het maar niks maar heeft hem geaccepteerd. Vriendjes zijn het niet maar het gaat heel goed samen. We hebben nu wel al een paar jaar een hond en dat gaat voor 90% a 95% van de tijd goed. Hij heeft nu wel het vertrouwen en de zelfverzekerdheid dat hij hersteld als er toch een akkefietje is geweest. Hij slaapt wel veel en is niet echt actief, ook nooit echt geweest hoor, maar we kunnen zien dat hij wat ouder word. Tevens is hij nu ook op een heel mooi gewicht.

Was je kat nog een kitten dat je hem kreeg? Wat is je leukste herinnering uit die tijd?

Hij was 6 jaar toen we hem kregen. Hij kwam in huis en ging heerlijk op een stoel liggen en slapen alsof het de normaalste zaak van de wereld was.

Indien je huisdier op latere leeftijd bij je kwam? Heb je bewust hier voor gekozen?

We hebben hem overgenomen om hem een beter leven te geven.

Hoe ging het opvoeden?

Prima en geen problemen met Maki gehad!

Kan je wat over het karakter vertellen?

Hij is super lief maar wel bang aangelegd. Vreemden in huis vind hij helemaal geweldig, buiten in de tuin vind hij ze heel eng. Hij praat graag met je maar praat soms ook graag tegen een muur hahaha. Maki kan ook nog een pootje geven!

Goede verzorging is een belangrijk onderdeel om een kat oud te laten worden. Wanneer is de laatste keer dat je bij de dierenarts bent geweest en waarvoor was dit?

Augustus 2019 was zijn algehele check-up plus vaccinaties. We willen graag nog een keer een ouderdomscheck doen maar urine opvangen is nog niet gelukt helaas.

Heb je naast dierenartsbezoeken nog andere dingen gedaan, dat je kat nu zo oud is?

Nee niks speciaals. Wel goed voer.

Wat is je beste tip voor een lang, gelukkig en gezond kattenleven?

Regelmatig even kijken en voelen, verder gewoon je dier in de gaten houden.

 

Jouw oudje in het zonnetje zetten?