Home » Dierenadvies » Hond » Oudje van de maand Maris

Oudje van de maand Maris

Leestijd: 2 minuten

Naam: Maris
Ras: kruising Vizsla Braque
Mannetje of vrouwtje: Vrouwtje
Geboren: 03-06-2008
Baasje: Tyrza

Waarom heb je voor dit hondenras gekozen? Wat trok je aan?

Maris is een heel bijzonder vakantiesouvenir uit Zakynthos. Gedumpt door de eigenaar van de moederhond. Omdat de moederhond met pups niks voor hem kon betekenen tijdens de jacht.

Was je hond nog een pup dat je hem kreeg? Wat is je leukste herinnering uit die tijd?

Maris was pas 3 weken toen we haar vonden dus had ze veel zorg en aandacht nodig. Het werd een speciale vakantie waarin het personeel ons hielp met oppassen en het praktische stukje van een puppy op een hotelkamer verzorgen met hekjes en oude handdoeken. Toen ze sterker werd en uit de blokkade was ontsnapt kwam ze met een zwaar verdroogde (dode) gekko in haar bek onder het bed vandaan. Maris heeft IBD (Ontsteking van het slijmvlies aan het maag-darmkanaal) en zou niet ouder worden dan een jaar of 6. Ze wordt dit jaar dus 12 en dat is voor ons een hele speciale mijlpaal die we ook zeker gaan vieren!

Hoe ging het opvoeden?

Het was heel bijzonder om een hondje vanaf zo klein op te voeden. Ze mocht met de hond van mijn vriendin spelen maar was nog heel wankel op de pootjes vergeleken bij zo’n grote labrador. Ze had weinig puppenstreken gelukkig omdat ze zo jong zonder nest was, maar toen ze eenmaal ging puberen was het formaat van de labrador een uitkomst.

Kan je wat over het karakter vertellen?

Maris is een echte jachthond die ieder commando zorgvuldig afweegt naar gelang de hoeveelheid zin. Naar buiten in de regen is er niet bij en ieder streepje zon is voor haar. Een echte Griekse zonaanbidster. Ze is superlief met de kinderen en een echte gezinshond. Omdat ze een stukje nestopvoeding heeft gemist snapt ze de hondentaal niet goed. Grommende honden trekken haar juist aan. Dat heeft haar regelmatig in een benarde positie gebracht.

Goede verzorging is een belangrijk onderdeel om een hond oud te laten worden. Wanneer is de laatste keer dat je bij de dierenarts bent geweest en waarvoor was dit?

Ze is pas onder het mes geweest voor een intensieve gebitsbehandeling. Ze had hoge koorts, oogde heel ziek en at niet meer dus we waren enorm opgelucht dat het slechts een gebitsprobleem was.

Heb je naast dierenartsbezoeken nog andere dingen gedaan, dat je hond nu zo oud is?

We hebben een trapje voor op de bank aangeschaft maar daar springt ze keurig langs.

Wat is je beste tip voor een lang, gelukkig en gezond hondenleven?

Veel knuffelen en verwennen, zoveel mogelijk mee op vakantie en de gezondheid goed in de gaten houden. Maris loopt nog steeds kwispelend bij de dierenarts binnen.

 

Jouw oudje in het zonnetje zetten?