Home » Dierenadvies » Hond » Je hond uitlaten in de herfst, pas op

Je hond uitlaten in de herfst, pas op

Leestijd: 2 minuten De bomen kleuren langzaam van groen naar rood, oranje en geel. Heerlijk om tijdens de herfst samen met je hond in het bos te wandelen. Een mooie boswandeling is immers gegarandeerd. Alleen pas op, er ligt voor je hond wel wat gevaar op de loer.

Bescherming tijdens donkere dagen

Bereid jezelf en je hond voor op de donkere dagen. Zorg voor een reflecterend hesje of maak gebruik van een gekleurde hondenhalsband. Op deze manier val je op in het verkeer.

Paddenstoelen zijn soms giftig

Honden snuffelen het liefst de hele dag door. Dus ook aan paddenstoelen. Veel van deze witte, rood witte of bruine paddenstoelen zijn niet giftig. Maar helaas kan de hond de niet giftige er niet tussenuit pikken. Probeer gebieden met paddenstoelen daarom zoveel mogelijk te vermijden als je je hond uitlaat in de herfst. Denk je dat je hond een paddenstoel heeft opgegeten? En merk je symptomen op als buikpijn, koorts, verhoogde hartslag of diarree, neem dan snel contact op met de dierenarts voor een behandeling om lever- en nierfalen te voorkomen.

Pas op eikel

Eikels, kastanjes en dennenappels zijn zo leuk maar voor je hond gevaarlijk. Eikels bevatten tannine een giftig stofje als je hond hier veel van binnenkrijgt. Symptomen als kokhalzen, overgeven of diarree kunnen een vervelend gevolg zijn als je hond een eikel heeft ingeslikt. In het meest erge geval kan er zelfs blijvend letsel aan de lever en nieren ontstaan. Kastanjes en dennenappels die van de bomen vallen in de herfst zijn niet giftig maar kunnen wel een verstopping veroorzaken omdat er een kans bestaat dat ze blijven steken. Een verstopping is alleen met een operatie door de dierenarts te verhelpen.  

De beste zorg voor ieder huisdier

Met een kattenverzekering kies je voor zekerheid.

Dierenadvies