Home » Dierenadvies » Hond » Interview met een echte Dogfluencer!

Interview met een echte Dogfluencer!

Enthousiaste baasjes vertegenwoordigen steeds vaker hun prachtige huisdier op Instagram, om al hun schattige foto’s te kunnen delen van hun beste maatje. Af en toe groeien deze huisdieren dan uit tot ware dogfluencers, catfluencers of bunnyfluencers. Onder die dogfluencers zitten Beauty en Goofy van @bbeautyandthegoofy, met maar liefst 23.800 volgers. Wij interviewden baasje Tiffany van der Kooi over haar bijzondere honden en tips voor een succesvol Instagram account.

Hoi Tiffany, kun je ons iets vertellen over jouw bijzondere honden?
Hallo, natuurlijk! Maar zo speciaal zijn mijn honden niet hoor, alle honden zijn namelijk bijzonder. Ik heb twee Cavalier King Charles Spaniels genaamd Beauty (6 jaar) en Goofy (4 jaar). Het zijn twee verwende hondjes die eigenlijk als kinderen zijn voor me.

Waarom ben je begonnen met @bbeautyandthegoofy?
Ik ben het account in eerste instantie gestart met mijn inmiddels overleden cavalier Boef. Toen heette mijn account nog @dogboef. Met Boef maakte ik zoveel leuke avonturen mee en hier had ik zoveel leuke foto’s van, dat wilde ik graag delen.

En wanneer ben je met je pagina begonnen?
Ik ben de pagina begonnen in september 2012. Toen plaatste ik de eerste foto van Boef met de simpele tekst: “my first pic on Instagram”. Deze foto heeft nu 76 likes.

@bbeautyandthegoofy-interview-foto2

En wanneer begon je pagina te groeien?
In oktober had ik al 200 volgers en kreeg ik al wat meer likes. In die tijd maakte ik ook al vrienden op Instagram. Ik denk dat de echte groei kwam toen Beauty als puppy bij ons kwam. Puppy foto’s doen het namelijk altijd goed. Toen veranderde ik de naam van het account naar @beautyandtheboef (naar Beauty and the Beast). Ik kreeg ook meer volgers tijdens het overlijden van Boef. Mensen leefde echt met me mee, wat heel bijzonder was. Uiteindelijk kwam Goofy erbij en noemde ik het account @bbeautyandthegoofy. Met een extra B, die staat voor Boef. Boef is namelijk altijd onderdeel van het account en komt nog wel eens voorbij in throwback foto’s. Volgers vinden deze foto’s nog steeds heel mooi om te zien. Het is bijzonder om te zien dat mensen zelfs na 5 jaar Boef nog niet zijn vergeten.

Hoe verkrijg je zoveel volgers?
Ik heb eigenlijk geen idee. Het is voor mij denk ik een combinatie van jarenlang op Instagram, de echte herkenbare foto’s die ik plaats zonder het gebruik van Photoshop en de grappige teksten die ik erbij verzin. Daarnaast helpt het gebruik van hashtags in de caption. Eerst was je tijdlijn gerangschikt op tijd, waarbij de nieuwste foto bovenaan stond. Nu is het helaas zo dat hoe vaker je online bent, hoe meer mensen je foto’s zien. Dat is eigenlijk wel jammer, omdat je zo minder foto’s ziet van anderen. Daarom kunnen hashtags zeker werken. Hierin is het ook leuk om mee te doen met speciale dagen, zoals Tongue out Tuesday, Throwback Thursday en Flashback Friday.

Maar wat voor mij denk ik het belangrijkste is, is mijn oprechte interesse in mijn volgers. Ik koop geen volgers en doe het niet voor de likes. Ik wil contact met mijn volgers en leef mee met de accounts. Daarom heb ik ondertussen na al die jaren veel vrienden gemaakt via Instagram.

Je kan dus wel zeggen dat je een hechte band hebt opgebouwd met je volgers.
Ja, dat is ook echt zo. Ik heb via Instagram echte vrienden gemaakt van over de hele wereld. Sommige van deze vrienden heb ik zelfs ontmoet! We sturen elkaar ook kerstkaartjes en kadootjes. De vriendschap gaat ondertussen ook verder dan alleen onze honden, want we hebben het over van alles.

Mijn volgers hebben me ook erg gesteund toen mijn eerste cavalier Boef ziek werd. Hij bleek een veel te groot hart te hebben en ik bleef achter met een torenhoge rekening (ik had toen namelijk nog geen huisdierenverzekering). Veel volgers vroegen of ze konden helpen en of ik een crowdfunding had voor Boef. Deze heb ik naar aanleiding van die vele berichten opgezet. Binnen een dag had ik al het geld gekregen om de rekeningen te betalen. Ik ben al die mensen daar nog steeds zo dankbaar voor. Het is bizar dat mensen die je nog nooit hebt ontmoet, zoiets voor je doen.

Dat is inderdaad heel bijzonder. Ben je eigenlijk veel tijd kwijt aan je pagina?
Als ik alle fotoshoots meereken, dan wel. Maar die foto’s maak ik sowieso wel. En ik zie het niet als een verplichting: Als ik een dag niet op Instagram wil zitten, dan doe ik het niet. Dit merk je wel aan de activiteiten op je pagina, alleen hier let ik niet te veel op. Hier doe ik het immers niet voor. Als je een samenwerking hebt met een bedrijf voor promotie kost dit ook meer tijd. Hierbij moet je een speciale foto maken met het product. En als een hond dan geen zin hebt… Dan kan je het wel schudden! Ik kijk ook regelmatig of mijn volgers nog nieuwe foto’s hebben geplaatst. Dit zie ik niet als noodzakelijk voor mijn pagina, maar ik vind het gewoon heel leuk om al die grappige lieve foto’s te zien.

Heb je nog tips voor andere baasjes voor de beste Instagram foto van hun huisdier?
Hou het echt. Natuurlijk is een grapje op z’n tijd leuk, maar iedereen snapt natuurlijk dat een hond niet echt in een pyjama met popcorn op de bank ligt te netflixen. Je hond maakt veel mee op zo’n dag, dus is er altijd inspiratie voor een echte foto. Zelfs een slapende hond kan heel leuk zijn, vooral met een grappige tekst erbij.

Heb je verder nog tips voor een goede pagina?
Het belangrijkste is om het met plezier te doen! Verder is het leuk om vrienden te maken en wees oprecht geïnteresseerd in de andere accounts. Instagram is namelijk meer dan likes en volgers. Het is mooi meegenomen als je ze hebt, maar het is zeker niet het belangrijkste

Kunnen we binnenkort nog vakantiekiekjes verwachten van Beauty en Goofy?
Helaas niet. Maar wij wonen in een hele mooie stad, dus eigenlijk zijn we altijd op vakantie.

Losloopgebied in Nederland

Heb je ten slotte nog vakantietips voor dierenliefhebbers?
Have fun! Wat ik altijd leuk vind is om eens te doen wat de hond(en) willen. Loop eens een rondje en laat de hond de route bepalen. En als je hond de hele dag wilt spelen, speel dan lekker mee. Je zult zien dat niet alleen de hond een leuke dag heeft. Dit levert natuurlijk ook leuke foto’s op voor je Instagram account, die je dan zeker moet maken!

Bedankt Tiffany! Met deze tips en tricks kunnen baasjes nu de Instagram van hun huisdier flink verbeteren. Meer inspiratie nodig? Volg @bbeautyandthegoofy voor de Instagram avonturen van de prachtige Beauty en de knotsgekke Goofy.