Skip to content

Het plan dat je huisdier zelf niet kan maken.

Ongevallenverzekering

Home » Petplan Ongevallenverzekering

80% van de jonge huisdieren krijgt weleens een ongeluk. Van een vallende kat of een pup met een bijtwond. Met een Ongevallenverzekering van Petplan kom je nooit voor onverwacht hoge kosten te staan. Je huisdier is al verzekerd vanaf € 4,99 p/m.

Tegenwoordig is bijna iedere ziekte of aandoening te behandelen maar veel operaties zijn complex en de kosten kunnen flink oplopen.

Ik merk dat steeds meer baasjes kiezen om hun labrador te verzekeren zodat ze hun hond altijd de zorg kunnen geven die hij verdient.
Marélie Sweep
Marketing manager Petplan

Hoe werkt de ongevallenverzekering?

Woon je in een drukke buurt en ben je bang dat je huisdier wat overkomt? Bijvoorbeeld een aanrijding, vergiftiging of een bijtwond door een vechtpartij? Met een Ongevallen pakket kies je voor een beperkte dekking en ben je vanaf € 4,99 per maand verzekerd tegen de top 5 meest voorkomende ongelukken. Deze verzekering biedt dekking op basis van een aantoonbaar ongeval zoals:
 • verkeersongeval
 • botbreuk
 • binnenkrijgen vreemd voorwerp, giftige gassen, vergiftigd voedsel
 • bijtwonden
 • wonden door brand of overstroming

80% verzekerd bij

Vergoeding tot € 2.000,- per jaar.

Voor de ongevallenverzekering hanteert Petplan een wachttermijn van 48 uur. Je kunt van een Ongevallen pakket altijd overstappen naar een zorgverzekering (Basis, Plus of Totaal Pakket) via het reguliere acceptatiekader. Petplan zal je dan aanvullende vragen stellen over de gezondheid van je huisdier.

Meest voorkomende ongelukken

Top 5 jonge honden

 1. Iets raars gegeten
 2. Verwonding opgelopen tijdens het spelen
 3. Bijtwond
 4. Botbreuk
 5. Aanrijding
Persbericht: de top 5 ongevallen bij huisdieren

Top 5 jonge katten

 1. Iets raars gegeten
 2. Val (vaak van een balkon of uit een boom)
 3. Botbreuk
 4. Bijtwond
 5. Verwonding opgelopen tijdens het spelen

Wat baasjes over ons zeggen

De hond was plotseling ziek met hevig braken wat niet overging. Doorverwezen naar de spoeddierenarts bleek dat ze een totale darmafsluiting had en geopereerd moest worden. De obstructie kwam door een perzikpit die ze had opgevreten. Gelukkig waren we er op tijd bij en is ze goed hersteld. Maar met spoed en weekend tarief wel een pit van ruim 1600 euro. Gelukkig was ik verzekerd en binnen 2 weken kreeg ik ruim 1200 euro van de verzekering uitgekeerd. Zeer tevreden over de correcte afhandeling.
Maria
uit Utrecht
Mijn hond was 3 dagen verzekerd en kreeg een verschrikkelijk ongeluk. Petplan heeft zonder mokken de bijna 500 euro vergoed en stuurde zelfs een kaartje om me sterkte te wensen net het verlies. Mijn nieuwe hond is zonder een andere verzekering te overwegen weer bij Petplan verzekerd.
Paul
uit Amsterdam

Waarom baasjes ons een 8+ geven

Petplan, opgericht door dierenartsen

Petplan is 40 jaar geleden opgericht door dierenartsen met de gedachte dat alle huisdieren de beste zorg verdienen. Wereldwijd vergoeden we inmiddels de zorg voor meer dan 1,5 miljoen huisdieren.

Omdat al onze medewerkers een achtergrond hebben in de diergeneeskunde en natuurlijk een grote liefde hebben voor dieren, kunnen we wel stellen dat wij de specialist zijn op het gebied van hondenverzekeringen in Nederland.