Home » Dierenadvies » Hond » Oudje van de maand bikkel

Oudje van de maand bikkel

Leestijd: 2 minuten

Naam: Bikkel
Ras: Bull terriër
Mannetje of vrouwtje: Mannetje
Geboren: 20-07-2008
Baasje: Wilma Hasebos

Waarom heb je voor dit hondenras gekozen? Wat trok je aan?

Een Bull terriër is een pracht ras. Geweldig voor kinderen, speels, clowns tot en met, zo gek als een deur, trouw en ondeugend. Ze kunnen vrij oud worden. Het is een stoer ras in een liefdevol jasje en gaat voor de baas door het vuur!

Was je hond nog een pup dat je hem kreeg? Wat is je leukste herinnering uit die tijd?

Bik was 8 weken toen hij thuis kwam. Het leukste is dat het met Bikkel nooit saai is. Elke dag van het begin tot nu is anders. Onder de stoel vastzitten. Hoe dan? Met 4 poten in 1 keer van de grond springen en dan niet op de bank kunnen komen… En niet te vergeten Bully runs maken. Dan ligt je hele woonkamer op zijn kop!

Hoe ging het opvoeden?

Het is een terriër, eigenwijs. Maar met veel geduld liefde en heel consequent zijn komt het goed. Met mijn stem en belonen heb ik super veel bereikt. Ze zijn gek op eten!

Kan je wat over het karakter vertellen?

Het ras is eigenwijs, stoer, liefdevol naar kinderen, aanhankelijk, ondeugend, soms lui, proberen je uit, knuffelig en liggen het liefst de hele dag bij je.

Goede verzorging is een belangrijk onderdeel om een hond oud te laten worden. Wanneer is de laatste keer dat je bij de dierenarts bent geweest en waarvoor was dit?

Een maand geleden voor een afgebroken tand. Daarvoor was Bikkel behandeld voor een amputatie van een stuk teen.

Heb je naast dierenartsbezoeken nog andere dingen gedaan, dat je hond nu zo oud is?

Ik denk dat er geluk bij komt. Je weet nooit hoe het loopt. Goede voeding en beweging en af en toe op controle bij de dierenarts.

Wat is je beste tip voor een lang, gelukkig en gezond hondenleven?

Let op je hond en ga 2 keer per jaar op controle. Ik heb een ras wat niet gauw laat merken dat ze pijn hebben, dus je moet je hond kunnen lezen. Daarnaast moet je ook een stuk geluk hebben.

 

Jouw oudje in het zonnetje zetten?