Wat doet de dierenarts?
Een dierenarts onderzoekt en behandelt zieke of gewonde dieren. Om de juiste diagnose te stellen kan de dierenarts specifieke diagnostisch onderzoeken uitvoeren en interpreteert de uitslagen daarvan om zo de aard en/of oorzaak van ziektes, afwijkingen of verwondingen te bepalen.
Wat doet de homeopaat?
Homeopathie is een geneeswijze die gebaseerd is op een natuurlijke methode om acute of chronische klachten te behandelen.
De homeopatische dierenarts voldoet aan specifieke opleidingseisen op het gebied van homeopathie en volgt jaarlijks voldoende nascholing om kennis up-to-date te houden. Homeopathische consulten van dierenarts worden – afhankelijk van het gekozen pakket – vergoed door Petplan.
Wat doet de gedragstherapeut?
Gedragstherapie kan helpen als uw hond gedrag vertoont dat ongewenst is of problematisch gedrag vertoont dat hinderlijk is voor uzelf of voor uw hond. Een gedragstherapeut zal naar de oorzaak van het gedrag kijken en doet grondig onderzoek. Vaak coacht de gedragstherapeut zowel eigenaar als huisdier om het gedrag te veranderen.
Gedragstherapeuten zijn geaccrediteerd door het Stichting Platform van Professionele Diergedragstherapeuten (SPPD) en/of de Stichting Certipet
Wat doet de specialist?
Tijdens de studie Diergeneeskunde maken alle dierenartsen kennis met geneeskunde die specifiek gericht is op vogels en kromsnavels. In de praktijk komen veel dierenartsen relatief weinig in contact met diverse ziekteverschijnselen van deze vogels.
Vaak moeten ze om een goede diagnose te stellen en/of medicatie voor te schrijven teruggrijpen op informatiebronnen.
Wat doet de acupuncturist?
Veterinair acupuncturisten zijn reguliere dierenartsen die een aanvullende opleiding hebben gevolgd om acupunctuur bij dieren op verantwoorde wijze toe te passen. De belangrijkste toepassingsgebieden voor acupunctuur vormen functionele storingen van organen en orgaansystemen. Hierbij vertonen de huisdieren verschijnselen van ontsteking, pijn of verlamming.
Wat doet de fysiotherapeut?
Dierenfysiotherapie is een specialisatie en gericht op het bewegingsapparaat van dieren. Dierfysiotherapeuten zijn afgestudeerde humane fysiotherapeuten. De behandeling kan bestaan uit oefentherapie, massage en adviezen. De titel dierenfysiotherapeut is wettelijk beschermd.