Petplan vergoedt (gedeelde) sterilisatie in TOTAAL Pakket

Huisdierenverzekering is schadeverzekering

Een huisdierenverzekering is een schadeverzekering. Dit betekent dat onvoorziene kosten verzekerd zijn. Gezien een sterilisatie een voorziene (geplande) ingreep is en er dus voorziene kosten zijn, sluiten bijna alle huisdierenverzekeraars sterilisatie uit.

Petplan vergoedt om bovenstaande redenen sterilisatie niet. Ook niet als het om een medische reden gaat. Per 1 januari 2016 biedt Petplan wel de optie om het preventieve budget (TOTAAL Pakket) aan te wenden voor sterilisatie.

Petplan vergoedt (gedeelte) sterilisatie in TOTAAL Pakket

Petplan biedt enkel in het TOTAAL Pakket een vergoeding van voorziene kosten (preventief budget). Per 1 januari 2016 biedt Petplan echter de mogelijkheid om het preventieve budget (enkel TOTAAL Pakket) aan te wenden om (een gedeelte van) de kosten van sterilisatie te betalen.

Preventief budget TOTAAL Pakket:

  • vergoeding van preventieve zorg in het TOTAAL Pakket hond/kat € 60,-
  • vergoeding van preventieve zorg in het TOTAAL Pakket konijn/papegaai € 30,-
  • vergoeding van de chip in alle Petplan pakketten
  • per 1 januari 2016 voor kosten sterilisatie of castratie

Vergoedingen Petplan

Wil je zien welke onvoorziene kosten Petplan allemaal wel vergoedt? Bekijk dan hier het uitgebreide vergoedingenoverzicht.

Petplan vindt klanttevredenheid uiterst belangrijk. Daarom vragen we jaarlijks aan onze klanten wat ze van ons vinden. Gemiddeld scoort Petplan een 8,2 op 10 gebaseerd op 1618 beoordelingen.

© Petplan 2021 - Alle rechten voorbehouden. Website door We Brand Creative

search
keyboard_arrow_upTerug naar boven