kat ongeluk

Het plan dat je huisdier zelf niet kan maken.

Bereken hier je premie

De top 5 ongevallen bij huisdieren

Van een pup die een satéprikker heeft opgegeten tot een kat die van het balkon valt. Ruim 80 procent van de huisdieren heeft wel eens een ongeluk gehad. Met name het typische jonge dierengedrag vult de wachtkamer van de dierenarts, blijkt uit onderzoek van Petplan onder 800 baasjes.

De meest genoemde reden voor een bezoek aan de dierenarts is het opeten van iets gevaarlijks. Chocolade is een bekende boosdoener, maar ook schuursponsjes, teddyberen en zelfs junkpoep wordt genoemd. Vaak moet er een röntgenfoto of echo aan te pas komen om vast te stellen wat er in de buik van het dier zit. Gelukkig is tweederde van al deze pechvogels verzekerd en krijgen ze een deel van hun onkosten terug. Vaak gaat het om meer dan 500 euro.

Jonge dieren
Zowel bij honden als bij katten vinden de meeste ongelukjes (40 procent) plaats tijdens de eerste drie levensjaren. “Jonge dieren zijn net kinderen: ze stoppen de raarste dingen in hun mond, zien geen gevaar en zijn nog wat onhandig. Gisteren zag ik onze kantoor-pup Francey tegen een glazen wand springen, omdat zij daarin haar speeltje gereflecteerd zag. Even schrikken, maar gelukkig liep dat goed af”, aldus Marelie Sweep, marketing manager van Petplan.

De top 5 ziet er als volgt uit:

Top 5 jonge honden

  1. Iets raars gegeten
  2. Verwonding opgelopen tijdens het spelen
  3. Bijtwond
  4. Botbreuk
  5. Aanrijding

Top 5 jonge katten

  1. Iets raars gegeten
  2. Val (vaak van een balkon of uit een boom)
  3. Botbreuk
  4. Bijtwond
  5. Verwonding opgelopen tijdens het spelen

Flinke kosten
Tachtig procent van alle pechvogels is naar de dierenarts geweest voor zijn verwonding(en). Een behandeling kan flink in de papieren lopen. De helft van de baasjes geeft aan tot 200 euro afgerekend te hebben na hun dierenartsbezoek. Er is zelfs een kans van één op drie dat de kosten boven de 500 euro uitkomen. Gelukkig is de grote meerderheid (namelijk 70 procent) verzekerd tegen ziekten en ongevallen en heeft 90 procent van deze groep de kosten, of een deel hiervan, teruggekregen. De groep die tijdens het dierenarts bezoek niet verzekerd was, legde geld opzij voor ongemakken.

Mogelijk vielen de kosten van een behandeling flink tegen. Want meer dan 70 procent geeft aan dat zij op dit moment wel een huisdierenverzekering heeft afgesloten. Ze hoeven hierdoor niet meer te kiezen tussen hun huisdier en hun portemonnee.

Aanrijding
Mensen met huisdieren hopen natuurlijk dat hun gezinslid niks overkomt. De hondeneigenaar is vooral bang dat zijn viervoeter een vreemd voorwerp binnenkrijgt of wordt vergiftigd, terwijl de kattenbaas zijn hart vast houdt voor een aanrijding.

Petplan vindt klanttevredenheid uiterst belangrijk. Daarom vragen we jaarlijks aan onze klanten wat ze van ons vinden. Gemiddeld scoort Petplan een 8,2 op 10 gebaseerd op 1618 beoordelingen.

© Petplan 2021 - Alle rechten voorbehouden. Website door Cornelis Digitaal

search
keyboard_arrow_upTerug naar boven