Kitten zindelijk maken

Het plan dat je huisdier zelf niet kan maken.

Amsterdam, 26 januari 2020 – In 2020 heeft thuiswerkend Nederland massaal een huisdier aangeschaft, zo ook een kat. Huisdierenverzekering Petplan zag ruim 50% meer katten verzekerd worden. Ook dit jaar kozen kersverse baasjes voor bekende namen die al jaren hoog in de top-10 staan. Net als 2019 is in 2020 Simba de populairste naam voor katers, maar bij de poezen heeft Luna Nala van de troon gestoten. Dat blijkt uit onderzoek van Petplan, gebaseerd op data van ruim 9000 huisdiereigenaren.

Een binnenkat wordt niet ziek, toch?

Katten zijn in coronatijd dus ongekend populair, maar toch wordt naar schatting 95% van de kittens niet verzekerd. Een vaak gegeven reden hiervoor is dat het om binnenkatten zou gaan en dat deze geen verzekering nodig hebben. “Helaas is dit een fabeltje”, aldus Marélie Sweep van Petplan. “Onder de meest voorkomende hoge claims zien we juist behandelingen van aandoeningen die iedere kat kunnen overkomen. Zoals een verstopping in het maagdarmkanaal veroorzaakt door een haarbal. Zo’n haarbal kan leiden tot een dierenartsrekening van wel € 5.000,-. Gek genoeg zijn het ook juist vaak binnenkatten die worden aangereden. Hij ontsnapt even aan de aandacht van de baas, schrikt van alle geluiden op straat en schiet onder een auto.” Hoge dierenartskosten zorgen nog iedere dag voor keuzes die gebaseerd worden op de portemonnee van het baasje en niet op het welzijn van het dier.

Nek-aan-nekrace

Simba is de meest populaire kattennaam van 2020. Hiermee is Nala van de troon gestoten en deze keldert naar plaats 4. Luna is dit jaar de runner-up en stijgt daarmee 2 plaatsjes.

Top 10 kattennamen 2020:

 1. Simba
 2. Luna
 3. Nala
 4. Bella
 5. Tommy
 6. Max
 7. Pip
 8. Lola
 9. Charlie
 10. Gizmo

Top 10 kattennamen 2019:

 1. Nala
 2. Simba
 3. Pip
 4. Luna
 5. Coco
 6. Bella
 7. Tommy
 8. Max
 9. Charlie
 10. Jip

Top 3 kattennamen katers 2020:

 1. Simba
 2. Max
 3. Tommy

Top 3 kattennamen katers 2019:

 1. Simba
 2. Tommy
 3. Max

Top 3 kattennamen poezen 2020:

 1. Luna
 2. Nala
 3. Bella

Top 3 kattennamen poezen 2019:

 1. Nala
 2. Luna
 3. Pip

Meer informatie over populaire kattennamen vind je hier.

Over Petplan

Petplan is ontwikkeld in samenwerking met dierenartsen en inmiddels uitgegroeid tot de grootste huisdierenverzekering wereldwijd. Met gepassioneerde dierenliefhebbers en experts wordt er elke dag hard gewerkt om de zorg voor huisdieren nog beter te maken. Naast een katten- en hondenverzekering biedt Petplan, als enige verzekeraar in Nederland, een verzekering voor konijnen en vogels. De beste zorg voor huisdieren dus. En een zorg minder voor hun baasjes.