Luna is dé populairste kattennaam van 2022

Nederland gaf hun kat het afgelopen jaar grotendeels dezelfde traditionele kattennamen, maar ook merkwaardige namen, zoals ‘Crypto’ en ‘Wasabi’, maakten een opmars.

Lees bericht

Max is dé populairste hondennaam van 2022

Nederland kocht afgelopen jaar massaal een hond en koos grotendeels voor dezelfde hondennamen, maar ook nieuwkomers werden gesignaleerd zoals ‘Doekoe’ en ‘Booty’.

Lees bericht

Flinke stijging in chocoladevergiftiging bij honden tijdens Sinterklaasfeest

Huisdierenverzekeraar Petplan ziet een flinke stijging in het aantal chocoladevergiftigingen bij honden tijdens het Sinterklaasfeest ten opzichte van voorgaande jaren.

Lees bericht

Baasje laat hond toch inslapen door te hoge operatiekosten

Nederlandse huisdieren behoren tot de minst verzekerde dieren van Europa. Slechts vier procent van de huisdiereigenaren heeft zijn huisdier verzekerd tegen medische kosten.

Lees bericht

Populairste kattennamen 2020: Kittens heten Simba en Luna!

In 2020 heeft thuiswerkend Nederland massaal een huisdier gekocht, zo ook katten. Huisdierenverzekeraar zag ruim 50% meer katten verzekerd worden.

Lees bericht

Populairste hondennamen 2020: ook coronapups heten Luna en Max

In 2020 heeft Nederland massaal een puppy genomen. Huisdierenverzekering Petplan zag een flinke stijging in de aanmeldingen.

Lees bericht

Hond gewild medicijn tegen eenzaamheid coronacrisis

Fokkers en dierenasielen hebben het drukker dan ooit. Het aantal keer dat via Google wordt gezocht op ‘hond kopen’ en ‘pup kopen’ is sinds half maart explosief gestegen.

Lees bericht

Nala en Simba meest populaire kattennamen 2019

Nala, Simba, Pip, Luna en Coco zijn de vijf meest populaire kattennamen van 2019. De Disneyfilm The Lion King lijkt de belangrijkste inspiratiebron voor kattennamen te zijn geweest dit jaar.

Lees bericht

Luna voor derde jaar op rij de populairste hondennaam

Luna is opnieuw de nummer 1 naam voor honden. Was deze naam afgelopen jaren ook nog de favoriet bij kattenbaasjes, dit jaar staat Pip aan de top van de kattenlijst.

Lees bericht

Top 5 ongevallen huisdieren

Van een pup die een satéprikker heeft opgegeten tot een kat die van het balkon valt; ruim 80 procent van de huisdieren heeft wel eens een ongeluk gehad.

Lees bericht