Het plan dat je huisdier zelf niet kan maken.

Home » Overstappen

Heb je al een huisdierenverzekering bij een andere verzekeraar en wil je overstappen naar Petplan? Wij helpen je graag.  Er is geen wachttermijn, dus stap nu over zodat jouw beestje vandaag nog is verzekerd van de beste zorg!

Direct overstappen?

Zo geregeld! Tijdens het berekenen van je premie op onze website wordt gevraagd om het polisblad van je huidige verzekeraar te uploaden. Lukt dit niet? Neem dan telefonisch contact op met onze klantenservice en zij zullen je – waar nodig natuurlijk – hierbij helpen. Al onze medewerkers bestaan uit huisdierspecialisten en zijn échte dierenvrienden. Zorg ervoor dat je tijdens het gesprek óók het polisblad van je huidige verzekeraar digitaal klaar hebt staan.

Huidige verzekering zélf stopzetten!

Vergeet ook niet om de dierenverzekering van je huidige verzekeraar stop te zetten voordat je contact opneemt met ons. Let óók goed op de afloopdatum van je huidige verzekering, pas wanneer deze is verlopen kun je een nieuwe verzekering bij ons aanvragen voor je huisdier!

FAQ's

Ja, je dient zelf de verzekering te beëindigen bij de huidige verzekeraar. Dit dien je te doen alvorens je een nieuwe verzekering bij ons kunt afsluiten.

Nee, wanneer je overstapt vanuit een andere verzekeraar komt de wachttermijn te vervallen. Zo is jouw kleine vriend direct (onder voorbehoud van acceptatie) verzekerd bij Petplan!

Ja, je dient het polisblad van jouw huidige verzekeraar mee te sturen. Hiermee toon je aan dat je overstapt en kunnen we de wachttermijn laten vervallen.

Hiervoor kun je een aanvraag afsluiten via deze pagina. Bij de vraag of je overstapt, kun je vervolgens kiezen voor ‘’ja’’. Daar kun je dan ook het polisblad toevoegen.

Nee, helaas niet. Wanneer er al klachten aanwezig zijn voor het afsluiten van de verzekering worden deze uitgesloten van de dekking. Enkel klachten die zijn ontstaan binnen de verzekerde periode kunnen mogelijk voor vergoeding in aanmerking komen.

Ja. Je kunt een nieuwe verzekering afsluiten voor een hond tot en met 7 jaar. Voor katten kan dit tot en met 11 jaar en voor konijnen tot en met 5 jaar. Voor papegaaien hanteren wij geen maximale leeftijd.

Petplan: Nummer 1 huisdierenverzekering wereldwijd

  • Ruim 45 jaar de grootste huisdierenverzekering wereldwijd
  • Klantenservice met dierenvrienden én huisdierspecialisten
  • Brede basisdekking, incl. vergoeding heupen en fysio- en gedragstherapie
  • Beoordeeld door klanten met een 8,7!
  • Binnen 10 werkdagen je geld terug
  • Vrije dierenartskeuze