opzeggen

Je verzekering beëindigen

Home » Opzeggen

Wat jammer dat je overweegt je huisdierenverzekering stop te zetten!

Tegenwoordig is bijna alles wat in de humane zorg mogelijk is, ook mogelijk in de diergeneeskunde. Zoals je voor jezelf hoopt zo min mogelijk zorg nodig te hebben in je leven, hoop je dat voor je huisdier(en) natuurlijk ook. Feit blijft dat je nooit kunt voorspellen hoe een dierenleven loopt, maar als er iets aan de hand is, kunnen de kosten fors oplopen. Dan is het fijn te weten dat je niet alle zorgkosten zelf hoeft te betalen en team Petplan voor je klaar staat. Wil je toch opzeggen? Neem dan contact op met onze Klantenservice, dat is de snelste manier om dit in orde te maken.

Checklist opzeggen

Wanneer?

Opzegtermijn?

Hoe opzeggen?

Opzegredenen

Vanzelfsprekend kun je de verzekering opzeggen na overlijden. Als wij een declaratie ontvangen voor de euthanasie van jouw huisdier, beëindigen we jouw verzekering automatisch. Je ontvangt daarvan een bevestiging.

In andere gevallen, dien je ons zelf op de hoogte te brengen van het overlijden. Zodra we de door de dierenarts ondertekende overlijdensverklaring hebben ontvangen, wordt je verzekering beëindigd vanaf de dag na het overlijden van je huisdier. We helpen je graag in deze verdrietige tijd door voor jou de verklaring op te vragen bij je dierenarts. Vind je dat prettiger dan dit zelf te regelen? Bel even met de klantenservice!

Je kunt het overlijden ook schriftelijk bij ons melden via het contactformulier, echter dan vragen wij je zelf de overlijdensverklaring voor ons op te vragen

Is je huisdier inmiddels niet meer van jou? Ook dan kunnen wij jouw verzekering stopzetten. Wij hebben daarvoor een afstandsverklaring nodig en deze moet ondertekend zijn door jou en door de nieuwe eigenaar. Laat ons dit weten binnen 30 dagen na de datum dat je afstand hebt gedaan. We hebben hiervoor een standaard formulier, vraag het aan via ons contactformulier. Indien er geen contact meer is met de nieuwe eigenaar, kun je de dierenarts om een bewijs van uitschrijving vragen en dat bewijs aan ons doorsturen. Vindt de nieuwe eigenaar het ook prettig om verzekerd te zijn? Natuurlijk zien wij dat graag! De nieuwe eigenaar kan – onder voorbehoud van acceptatie – de verzekering direct overnemen (voor een periode van minimaal één jaar). Er geldt dan geen wachttermijn meer en het huisdier is weer voor een jaar verzekerd!
Heb jij een kitten die helemaal gezond is gebleven tot zijn eerste verjaardag en speelt íe nooit buiten? Grote kans dat jij dit nu leest… Ongelukken en ziektes komen op elke leeftijd voor, meestal onverwachts. Wist je dat 1 op de 3 huisdieren te maken krijgt met onverwachte hoge kosten? En dat wij 3x zoveel declaraties ontvangen van baasjes van een puppy of kitten? Een speels jong dier hapt naar alles wat beweegt en slikt daardoor nogal eens iets in wat giftig is of loopt verwondingen op door zijn onhandigheid tijdens het spelen… En dat soort dingen gebeuren niet persé buiten! Wij vinden het belangrijk je dit te vertellen voor je overweegt op te zeggen, omdat jouw verzekering namelijk de grootste dekking biedt als je ‘m hebt afgesloten op het moment dat je huisdier helemaal gezond is!
Dat vinden we jammer om te horen! Heb je nu een Plus- of Totaalpakket en/of enkele aanvullende verzekeringen? Dan is het de moeite waard om even te bellen met onze klantenservice. Je kunt bij ons namelijk ook (na 1 jaar) je pakket aanpassen aan de wensen die je nu hebt. We helpen je graag door te kijken of we het goedkoper voor je kunnen maken met een ander passend pakket.
Het lijkt een soort logische samenhang dat hoe meer je weet van de afkomst van je hond of kat, je ook kunt voorspellen dat het een heel gezond dier is. Zeker omdat vaak veel geld betaald wordt om aan een specifiek ras te komen. Helaas blijkt een goede stamboom geen garantie voor een leven zonder ziekten of afwijkingen. Voor ieder dier, ongeacht het ras, geldt dat een ongeluk in een klein hoekje zit.
Helaas is een verhuizing naar het buitenland reden om je verzekering stop te zetten; Petplan Nederland accepteert alleen klanten met een woonadres én dierenarts in Nederland. Wij ontvangen graag een uitschrijvingsbewijs van de gemeente en beëindigen je verzekering dan per de datum dat je naar het buitenland verhuist. Natuurlijk kun je altijd een nieuwe verzekering afsluiten bij Petplan in het buitenland. Wij zijn een wereldwijde huisdierverzekeraar. Je vindt ons ook in o.a. Duitsland, Spanje, Engeland, Amerika en Australië.
We hopen dat jouw maatje weer wordt gevonden of zelf ineens voor je deur staat! Wist je dat we tot max. €250 vergoeden van de advertentiekosten bij vermissing? Stel ons in elk geval zo snel mogelijk na de vermissing op de hoogte. Wij wachten dan 30 dagen af of je huisdier weer terecht is. Als dat niet zo is, eindigt de verzekering. Hiervoor kunnen administratiekosten van maximaal €35,- worden berekend.
opzeggen
We helpen je graag!

Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 18:00 uur. 

Wat als ik me bedenk?
Natuurlijk ben je van harte welkom om later weer terug te komen bij Petplan!

Houd er wel rekening mee dat bij afsluiten van een nieuwe polis:

– een wachttermijn van 30 dagen geldt,
– de dekking van je pakket wordt bepaald o.b.v. de actuele gezondheid,
– en kan leiden tot uitsluiting van dekking voor kosten voor behandeling van bestaande afwijkingen,
– een leeftijdsgrens wordt gehanteerd voor hond (t/m 7 jaar), kat (t/m 11 jaar) en konijn (t/m 5 jaar).

De dekking van een bestaande polis wordt niet beïnvloed door nieuwe afwijkingen èn loopt gewoon door na bovengenoemde leeftijdsgrenzen!