Home » Dierenadvies » Konijn » Konijn water geven in de winter: 5 tips!

Konijn water geven in de winter: 5 tips!

Konijn water geven in de winter

Brr, de winter komt er weer aan. We maken ons huis lekker warm en kleden ons dik aan. Ook je konijn maakt zich op voor de winter. Daar kan hij natuurlijk wel wat hulp bij gebruiken! Konijnen kunnen goed in de winter buiten verblijven, maar toch kunnen ze wel een beetje hulp gebruiken. Een konijn water geven in de winter bijvoorbeeld, hoe pak je dit het beste aan? Wij geven 5 tips!

Konijn water geven in de winter: hoe pak ik dit aan?

Je bent natuurlijk een superbaasje die alleen het beste voor zijn konijn wil. Omdat je konijn water geven in de winter nogal voor wat vragen zorgt over de aanpak, helpen wij je een handje door 5 tips op een rijtje te zetten.

1. Ververs het water op vaste tijden

Je konijn water geven in de winter kun je het best op vaste tijden doen. Dit is goed voor jouw stamper, omdat hij nu weet wanneer zijn water drinkbaar is. Als het (stevig) vriest buiten is het natuurlijk een kwestie van tijd totdat het water van je konijn ook bevriest. Je konijn zal vanzelf wennen aan de tijden die jij aanhoudt met het verversen van zijn water. Zo maakt hij zich klaar voor zijn drinkmomentje!

2. Laatste rondje!

Geef je konijn ook ’s avonds laat nog even wat water, vlak voor jij naar bed gaat. Zo weet je zeker dat hij voor de koude nacht nog heeft gedronken. Water kan namelijk bij strenge winters heel snel bevriezen. Op die manier heeft je konijn de hele nacht geen toegang tot zijn eigen tap!

3. Speciale isolatiehoesjes

Om te voorkomen dat het water uit de drinkfles van je konijn bevriest zijn er speciale isolatiehoesjes ontwikkeld. Deze hoesjes zorgen ervoor dat het water veel langzamer bevriest. Bij milde winters mag je er vanuit gaan dat het water helemaal niet bevriest. Let er wel op dat je bij je konijn water geven in de winter altijd kans houdt op bevriezing, ook met isolatiehoes. Een dubbele check is dus nooit verkeerd.

4. Checken, checken, checken!

Blijf – voor zover het mogelijk is – altijd het water van je konijn in de gaten houden. Check regelmatig bij zijn konijnenpaleis of de toegang tot water niet versperd is. Je konijn kan natuurlijk niet zelf regelen dat hij genoeg drinken binnenkrijgt. Oh, en nu je er toch bent: geef die kleine stamper eens een lekkere aai!

5. Druivensuiker toevoegen

Druivensuiker toevoegen aan het water van je konijn is om twee redenen goed. Ten eerste neemt je konijn sneller suikers op die direct verbrand worden. Dit levert dus extra energie op. Ten tweede zorgt de druivensuiker ervoor dat het water in de drinkfles van je konijn niet zo snel bevriest. Je konijn water geven in de winter was nog nooit zo leuk!