Verzekering opzeggen

Weet je het zeker?

We helpen je graag bij het opzeggen van je verzekering. Maar vergeet niet dat gezonde huisdieren ook plotseling ziek kunnen worden, met soms wel duizenden euro’s aan dierenartskosten tot gevolg. Zeg jij je verzekering op? Dan zul je dit bedrag voortaan zelf moeten betalen. 

Wanneer
Opzegtermijn

Wij hanteren een opzegtermijn van één maand.

Hoe opzeggen?

Wanneer je telefonisch contact met ons opneemt, kunnen wij je verzekering direct opzeggen. Liever online regelen? Vul dan ons contactformulier in. Houd hierbij wel rekening dat de verwerking van de annulering iets langer kan duren. 

Mijn beste vriend is er niet meer

Overlijden

Is je huisdier overleden? Allereerst condoleren wij je met het verlies. Wij begrijpen dat dit een moeilijke periode voor je is. Aan het gemis kunnen wij niets doen, wel kunnen wij het opzeggen van je verzekering makkelijk voor je maken.


Bij euthanasie

Ontvangen wij een declaratie voor euthanasie van je huisdier? Dan wordt de verzekering automatisch beëindigd.

Bij andere vormen van overlijden

In andere gevallen dien je ons op de hoogte stellen van het overlijden. Zodra wij een door de dierenarts ondertekende overlijdensakte hebben ontvangen, wordt de verzekering automatisch beëindigd op de dag ná het overlijden van je huisdier. Omdat je waarschijnlijk al genoeg aan je hoofd hebt, helpen wij je graag door deze verklaring voor je op te vragen bij de dierenarts. Vind je dit fijn? Neem dan telefonisch contact op met onze klantenservice.

Meld je het overlijden liever via ons contactformulier? Dan zul je zelf de overlijdensakte moeten opvragen bij de dierenarts.

Openstaande declaraties

Heb je nog openstaande declaraties van je overleden huisdier? Of ben je verzekerd voor crematie? Dan kun je deze vanzelfsprekend na het beëindigen van je verzekering alsnog bij ons indienen. Hierbij hanteren wij wel een termijn van maximaal één jaar.

Toch weer verzekeren? 

Welkom terug!

Natuurlijk zien we je graag weer terug bij Petplan. Houd hierbij wel rekening met onderstaande punten:

Aanbevolen door

Custom CSS