Het plan dat je huisdier zelf niet kan maken.

Katten­verzekering

Home » Kattenverzekering

Je kat mag dan wel negen levens hebben, maar ook hij kan betrokken raken bij een ongeluk of plotseling ziek worden. Maar omdat je kat poeslief is, gun jij hem de beste zorg die er is. Met de kattenverzekering van Petplan is jouw kat verzekerd tegen onverwachte hoge kosten en komt hij op zijn pootjes terecht. Zo hoef jij je geen zorgen te maken over de kattenkwaad van je lenige vriend. Wel zo’n fijn gevoel, toch?

Waarom Petplan?

  • Je declaratie snel uitbetaald
  • Diervriendelijke klantenservice
  • Al meer dan 45 jaar dé specialist
Bereken premie

Hoofdpakket voor jouw kattenverzekering

Bij ons heb je uitgebreid de keus hoe jij kat wilt verzekeren. Want iedere kat is uniek en heeft gepaste zorg nodig. Wel zo’n fijn gevoel.

Basis
€ 3000
Dekking € 3000
Consult en onderzoek50%
Medicijnen en operaties80%
Huidallergie50%
Aanvullende zorg50%
Specialistische zorg __("no coverage", "petplan")
Plus
€ 4000
Dekking € 4000
Consult en onderzoek75%
Medicijnen en operaties80%
Huidallergie75%
Aanvullende zorg75%
Specialistische zorg50%
Totaal
€ 5000
Dekking € 5000
Consult en onderzoek80%
Medicijnen en operaties80%
Huidallergie80%
Aanvullende zorg80%
Specialistische zorg80%

Waarom Britt blij is met een kattenverzekering

Ik ben zo blij dat Sok al verzekerd was en dat ik haar heb kunnen laten helpen zonder geldzorgen. Ik vergeet nooit meer hoe zij naast die boom lag. Die lieve kat betekent alles voor mij. En daarom is het heel fijn dat zij door de juiste zorg weer helemaal de oude is.
Kattenverzekering: review Britt
Britt
Baasje van Sok

Aanvullend je kat verzekeren

Ook al is jouw huisdier met onze hoofdpakketten verzekerd tegen de meeste medische kosten, wil jij toch misschien voor jouw kat het zekere voor het onzekere nemen. Daarom kun jij bij ons voor een klein prijsje je kat aanvullend verzekeren. Met onze aanvullende dekkingen  kun jij je kattenverzekering makkelijk zelf uitbreiden. Zo weet je zeker dat je kat altijd op zijn pootjes terecht komt.

Kitten verzekeren

Je denkt er liever niet aan, maar ook kittens worden ziek of kunnen betrokken raken bij een ongeval. Door een verzekering voor je kitten af te sluiten voorkom je onverwachte hoge kosten. Ook ben je goedkoper uit, want hoe jonger jij je kat verzekert des te lager de premie uitvalt. Daarnaast ontvang jij bij ons een gepersonaliseerde penning als jij je kitten verzekert voordat hij 12 maanden oud is. Het is dus slim om je kat te verzekeren voordat hij iets mankeert. Wees er dus vroeg bij!

Kattenverzekering afsluiten? Kat in het bakkie!

Overtuigd? Bij ons sluit je makkelijk en snel online een kattenverzekering af. In een paar minuutjes heb je bij ons een hoofdpakket en een aanvullende dekking voor je huistijger afgesloten. Heb je toch een vraag? Bijvoorbeeld over wat wel of niet wordt vergoed of over de hoogte van je premie? Aarzel niet om contact op te nemen met onze klantenservice. Bij ons heb je altijd contact met een dierspecialist en wij staan altijd voor jou en je kat klaar.

Je wilt een kat. Wat moet je weten?

Een kat kopen is leuk, maar het moet wel een weloverwogen beslissing zijn. Want naast het in orde maken van een kattenverzekering komen er redelijk wat dingen kijken bij het kopen van een huistijger. Denk aan de verzorging van je kat en kosten zoals het voer of de aanschafprijs. En deze zijn ook nog eens per kat verschillend. Wij begrijpen dat dit vragen oproept. Bekijk hier onze tips voor het kopen van een kat.

Veelgestelde vragen kattenverzekering

Dierenartskosten kunnen hoog uitvallen en dat drukt extra op de portemonnee als ze ook nog eens onverwachts zijn. Met een kattenverzekering verzeker jij jouw kat voor de meeste onverwachte medische kosten en krijgt jouw kat de zorg die hij nodig heeft. Ook voorkom je dat jij de volledige dierenartsrekening zelf betaalt.

Een kattenverzekering kost gemiddeld tussen de € 15,- tot € 35,- per maand. Hiervoor is geen algemeen vast bedrag te noemen, want de premie wordt namelijk gebaseerd op de leeftijd en het ras van de kat. Ook de postcode van het baasje is hierop van invloed. En deze is per kat verschillend.

Een kattenverzekering is eigenlijk net zoals een zorgverzekering, maar dan voor je kat. Deze is niet verplicht, maar wordt wél sterk – ook door dierenartsen en fokkers – aangeraden. Met een kattenverzekering ben je dus maandelijks voor een laag bedrag verzekerd voor de meest voorkomende onverwachte ziektekosten van je kat.

Als je een kitten verzekert, dan valt deze ook gewoon onder onze kattenverzekering. Het is aan te raden om je kat op een vroege leeftijd te verzekeren, want dan ben je voordeliger uit. En een dierenverzekering dekt ook geen bestaande aandoeningen. Het is dus verstandig om je kitten te verzekeren voordat hij wat mankeert.

De beste verzekering voor je kat is ons Totaal pakket. Hiermee is jouw huistijger voor de meest voorkomende medische kosten verzekerd en krijg je de hoogste vergoeding uitgekeerd.

Bij ons kun je zeker weten een oudere kat verzekeren. De maximale leeftijd om een nieuwe verzekering voor een kat af te sluiten is 11 jaar.

Een kat kost gemiddeld tussen de € 400,- en € 500,- per jaar. Dan hebben wij het nog niet over de extra kosten die je maakt als je kat ziek wordt. En geloof ons: ben je verzekerd, dan ben je een stuk voordeliger uit als jouw kat ziek wordt en medische hulp nodig heeft. Dierenartskosten kunnen namelijk flink prijzig zijn. 

Van Europese korthaar tot en met Perzische kat: elk kattenras is bij ons welkom! Dat geldt overigens ook voor kruisingen. Wil je meer weten over specifieke kattenrassen? Bekijk dan deze pagina.

Waarom kattenbaasjes ons een 8+ geven