Verzeker je beste vriend

Bereken premie

Waarom verzekeren?

Home » Huisdierenverzekering

Op je huisdier ben je zuinig. Dat begrijpen wij maar al te goed. Maar dieren worden ziek en met hun speelsheid zit een ongeluk in een klein hoekje. Met onze huisdierenverzekering ben je verzekerd tegen onverwachte hoge medische kosten. Zo krijgt je huisdier de zorg die hij verdient en heb jij een zorg minder.

Voordelen Petplan

  • Je declaratie snel uitbetaald
  • Diervriendelijke klantenservice
  • Al meer dan 45 jaar dé specialist
Bereken premie

Huisdier verzekeren: iedereen is welkom!

Van labrador retrievers tot aan Perzische katten en van goudparkieten tot aan angora’s: iedereen is bij onze huisdierenverzekering welkom! 

HONDENVERZEKERING

Voor als je viervoeter zo ziek als een hond is

KATTENVERZEKERING

Zodat je kat zijn negen levens behoudt

KONIJNENVERZEKERING

Zodat jouw stampertje de juiste zorg krijgt

PAPEGAAIENVERZEKERING

Voor als hij iets onder de veren heeft

Waarom Margot blij is dat ze een huisdierenverzekering heeft afgesloten

Dat het verstandig is om je huisdier zo vroeg mogelijk te verzekeren, weet Margot alles van.

“Gelukkig had ik d'r direct laten verzekeren en kon ze gelijk geholpen worden. Ik was wel echt geschrokken toen ze zat te gillen van de pijn. Trippel is natuurlijk niet zomaar een hond, dat is ook mijn beste maatje en daar doe je toch alles voor om haar gezond te houden.”
Huisdierenverzekering van Margot
Margot
Baasje van Trippel

Een dierenverzekering op maat

Bij ons heb je uitgebreid de keus hoe jij je huisdier wilt verzekeren. Want ieder huisdier is uniek en heeft gepaste zorg nodig. Je hebt per hond, kat, konijn en papegaai de keus uit drie verschillende hoofdpakketten. Per pakket wordt verschillende zorg vergoed en verschilt de hoogte van de vergoeding die je krijgt uitbetaald. Wil je het zekere voor het onzekere nemen? Dan kun jij je huisdierenverzekering uitbreiden met aanvullende dekkingen. Wel zo’n fijn gevoel.

Veelgestelde vragen huisdierenverzekering

Een huisdierenverzekering is eigenlijk net zoals een zorgverzekering, maar dan voor je huisdier. Daarnaast is deze niet verplicht, maar wordt deze wél – ook door dierenartsen en fokkers – sterk aangeraden. Met een huisdierenverzekering ben je dus maandelijks voor een laag bedrag verzekerd voor de meest voorkomende onverwachte ziektekosten van je huisdier.

Dierenartskosten kunnen hoog uitvallen en dat drukt extra op de portemonnee als ze ook nog eens onverwachts zijn. Met een huisdierenverzekering verzeker jij jouw huisdier voor de meeste onverwachte medische kosten en krijgt jouw huisdier de zorg die hij nodig heeft. Ook voorkom je dat jij de volledige dierenartsrekening zelf betaalt.

Naarmate je huisdier ouder wordt, neemt de kans op aandoeningen toe. Heeft jouw huisdier al een bestaande aandoening? Dan kan het zijn dat wij naar gelang van de ernst van de aandoening het huisdier niet accepteren voor de verzekering of dat er een tijdelijke of levenslange clausule voor deze aandoening op de polis wordt geplaatst.

Voorbeeld: Jij wilt je 5 jaar oude hond vandaag verzekeren met knieproblemen die hij 2 jaar geleden heeft opgelopen. Dan kun jij je hond mogelijk nog wel verzekeren bij ons, maar kun je hem niet verzekeren voor onverwachte medische kosten die gerelateerd zijn aan zijn knieproblemen. Jongere huisdieren hebben over het algemeen minder of geen bestaande aandoeningen en dus is de kans op uitsluitingen kleiner. Daarom is het verstandig om je huisdier op een jonge leeftijd te verzekeren.

Daarnaast is het ook beter voor de portemonnee. De kosten voor het verzekeren van je huisdier zijn namelijk onder andere gebaseerd op zijn leeftijd. Hierbij geldt: hoe jonger het huisdier, hoe lager de premie. Wees er dus vroeg bij!

Wij zijn dé enige dierenverzekeraar in Nederland waarbij je naast een hond of kat ook een konijn en papegaai kunt verzekeren. Het dier moet wel minimaal 7 weken oud en in eigen bezit zijn.

Huisdieren dienen bij het aangaan van de verzekering gezond te zijn. Indien jouw huisdier al een bestaande aandoening heeft, kan de klacht of aandoening die al aanwezig was bij je huisdier worden uitgesloten van dekking door middel van een zogenoemde clausule. Dit kan voor een tijdelijke periode zijn – bijvoorbeeld een half jaar – of levenslang. Bij ons werken huisdierspecialisten welke naar elk aangemeld huisdier persoonlijk kijken welke dekkingen we kunnen bieden naar aanleiding van het recente ziekteverleden.

De maximale leeftijd voor het afsluiten van huisdierenverzekering is per huisdier verschillend:

  • Honden t/m 7 jaar;
  • Katten t/m 11 jaar;
  • Konijnen t/m 5 jaar;
  • Papegaaien onbeperkt.

Het is verstandig om al jouw huisdieren tegen ongeval en ziekte te verzekeren. Een ongeluk zit ook voor dieren in een klein hoekje. Wij stimuleren verantwoord huisdierenbezit. Daarom krijg je bij ons vanaf het 2e verzekerde huisdier 5% premiekorting voor al jouw verzekerde huisdieren.

Waarom baasjes ons een 7.6 geven