fysiotherapie hond

Het plan dat je huisdier zelf niet kan maken.

Vergoeding fysiotherapie per hoofdpakket

Bij ons bepaal jij zelf hoe jij je hond wilt verzekeren voor fysiotherapie. Want iedere hond is uniek en heeft gepaste zorg nodig. 

Basis
€ 3000
€ 3000
Fysiotherapie50%
Plus
€ 4000
€ 4000
Fysiotherapie75%
Totaal
€ 5000
€ 5000
Fysiotherapie80%
*Bovenstaand schema omtrent fysiotherapie voor honden is niet compleet. Bekijk onze polisvoorwaarden voor al onze vergoedingen en voorwaarden.

Goedkeuring Petplan hondenfysiotherapeut

Wij vergoeden alleen de behandeling voor fysiotherapie bij de hond als de behandelaar vermeld staat op de lijst van dierfysiotherapeuten die wordt bijgehouden door de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie bij Dieren (NVFD). Samen met de NVFD hebben wij een lijst gemaakt met alle behandelingen die voor vergoeding in aanmerking komen. Deze lijst is bij ons op te vragen. Per verzekeringsjaar worden maximaal 10 behandelingen van maximaal 30 minuten vergoed.

Verwijzing dierenarts verplicht

Voordat jij met je hond een bezoekje aan de hondenfysiotherapeut brengt heb je eerst een verwijzing van je dierenarts nodig. De dierenarts onderzoekt namelijk of de pijnklachten die je viervoeter heeft wel met fysiotherapie voor honden te behandelen is of dat een andere behandeling hiervoor geschikter is. Blijkt dierenfysiotherapie de behandeling bij uitstek? Dan hebben jij en je hond groen licht om naar een door Petplan erkende hondenfysiotherapeut te gaan.

Wanneer is fysiotherapie voor honden nodig?

Fysiotherapie is een behandeling die bij veel verschillende klachten van je hond wordt toegepast. Fysiotherapie voor honden wordt onder andere ingezet bij:
 • Gewrichtsproblemen (zoals onder andere artrose)
 • (Lage) rug- en nekklachten
 • Revalidatie na botbreuken een operaties
 • Verlammingsverschijnselen
 • Spier-/pees- en bandenblessures
Depositphotos_54247041_xl-2015-e1586439367729

Fysiotherapie hond: Hoe werkt dat?

Bij het eerste bezoek aan de hondenfysiotherapeut zal je hond worden onderzocht. Op basis van dit onderzoek zal een behandelplan worden opgesteld. Bij fysiotherapie voor je hond bestaat de behandeling uit oefeningen onder begeleiding van de therapeut. De hondenfysiotherapeut kan ook aan jou de oefeningen uitleggen zodat jij deze – waar mogelijk – met je viervoeter kunt oefenen.

Verschillende therapieën

Gelukkig zijn er meerdere therapieën met fysiotherapie voor honden mogelijk. Overleg daarom altijd met de hondenfysiotherapeut welke vorm hiervan het meest geschikt is voor de klachten van jouw hond.
 • Massagetherapie

  Deze vorm van fysiotherapie wordt vaak gebruik bij honden die angstig zijn, revalideren van een operatie of overmatig sporten.
 • Oefen- en bewegingstherapie

  Bij deze vorm van fysiotherapie worden de spieren van je hond door middel van verschillende oefeningen sterker gemaakt. Zowel de hondenfysiotherapeut als jij trainen je viervoeter. Oefen- en bewegingstherapie wordt vaak toegepast bij verlies van spierkracht, verlamming en bij het revalideren van je hond na een operatie
 • Koude- en warmtetherapie

  Bij deze vorm van therapie wordt de pijn van je hond door middel van de temperatuur verlicht. Tegen de pijnplek van je hond worden koude of warme kompressen gedrukt. Deze vorm van therapie kan wordt toegepast bij honden als er sprake is van pijnklachten na een operatie, verwonding of ziekte.
 • Hydrotherapie/Aquatherapie

  Bij deze vorm van fysiotherapie voor honden werkt jouw huisdier in een verwarmd waterbassin met verstelbare loopband aan zijn herstel. Deze behandeling wordt vaak ingezet bij gewrichts- en botproblemen

Fysiotherapie hond: kosten

Bij hondenfysiotherapie zijn vaak meerdere bezoeken nodig voor een goed herstel van je viervoeter. Bij fysiotherapie voor je hond hangen de kosten af van de soort behandeling die uitgevoerd wordt, het lichaamsdeel wat behandeld wordt en het aantal bezoeken. Een ding is zeker: dit kan flink in de kosten lopen. Voorkom onverwachte hoge dierenartskosten door een hondenverzekering af te sluiten.

Waarom hondenbaasjes ons een 8+ geven