Gedragstherapie hond

Het plan dat je huisdier zelf niet kan maken.

Bereken hier je premie

Gedragstherapie hond: verzekerd bij Petplan!

Als jouw hond zich niet gedraagt zoals jij dat als baasje zou willen en hierbij vaak overlast veroorzaakt voor jou, anderen of zichzelf, dan heeft jouw hond mogelijk last van een gedragsprobleem. Gedragstherapie voor je hond kan hiervoor de oplossing zijn. Met de hoofdpakketten Basis, Plus en Totaal van onze hondenverzekering is jouw trouwe vriend deels voor deze medische kosten verzekerd en voorkom je veel leed bij jouw hond en jezelf.

Ruim 45 jaar dé huisdierenexpert

 • 1,5 miljoen baasjes gingen je voor
 • Diervriendelijke klantenservice
 • Incl. vergoeding heupaandoening
Bereken premie

Vergoeding gedragstherapie per hoofdpakket

Bij ons bepaal jij zelf hoe jij je hond wilt verzekeren voor gedragstherapie. Want elke viervoeter is anders en heeft gepaste zorg nodig. Wel zo’n fijn gevoel.

Basis

Maximaal 3 sessies van 1,5 uur. Hierbij zit ook de tijd voor de intake, onderzoek en behandelingen inbegrepen.

Plus

Maximaal 3 sessies van 1,5 uur. Hierbij zit ook de tijd voor de intake, onderzoek en behandelingen inbegrepen.

Totaal

Maximaal 3 sessies van 1,5 uur. Hierbij zit ook de tijd voor de intake, onderzoek en behandelingen inbegrepen.

Ongevallen

Dekking

€3.000
€4.000
€5.000
€2.000

Gedragstherapie

50%
75%
80%
Niet inbegrepen
*Bovenstaand schema omtrent gedragstherapie voor honden is niet compleet. Bekijk onze polisvoorwaarden voor al onze vergoedingen en voorwaarden.

Verwijzing dierenarts verplicht

Voordat jij met je hond naar de hondengedragstherapeut gaat, is het nodig om eerst langs de dierenarts te gaan voor een verwijzing. Want in veel gevallen worden gedragsproblemen bij honden veroorzaakt door pijn, ziekte of een andere medische aandoening. Daarom is het belangrijk dat jouw viervoeter eerst wordt onderzocht bij de dierenarts. Vindt de dierenarts geen lichamelijk probleem bij je hond? Dan is er een grote kans dat hij last heeft van een echt gedragsprobleem.

Gedragstherapie voor honden: hoe werkt dat?

Voordat jij, je hond en de hondengedragstherapeut de therapie kunnen beginnen, zal de therapeut eerst een analyse willen maken van jouw hond om te kijken hoe zijn gedragsprobleem eruit ziet. Hierbij zal hij algemene vragen stellen over het alledaagse leven van je hond, bijvoorbeeld over wat het voeding- of slaappatroon is en hoe hij zich in verschillende situaties gedraagt. Naast deze vragen zal de therapeut ook het gedrag zelf in het echt willen observeren. Dit kan in zijn praktijk zijn, maar ook bij je thuis.

Als bovenstaande is voldaan door de therapeut kan hij vaststellen wat de oorzaak van het probleem is en kan inzicht gegeven worden over wat de op maat gemaakte therapie voor je hond inhoudt. Bij gedragstherapie voor honden moet jij als baasje jouw hond trainen. Hier helpt de therapeut je natuurlijk stapsgewijs bij. En niet alleen je hond moet zijn gedrag aanpassen, maar ook jij moet je gedrag naar je hond veranderen in sommige situaties. Waar nodig kan de hondengedragstherapeut in overleg met de dierenarts de therapie ook ondersteunen met medicatie.

Welke gedragstherapie voor je hond wordt vergoed?

Gedragstherapie voor honden wordt bij ons alleen vergoed als de gedragsafwijking pathologisch van aard is. De indicaties die worden vergoed zijn door ons in samenwerking met Platform Professionele Gedragstherapeuten (SPPD) en Stichting Certipet vastgesteld. Onderstaande indicaties worden alleen vergoed als de behandelend gedragstherapeut geregistreerd staat bij Stichting Certipet en het Platform van Professionele Diergedragstherapeuten:

 • Verlatingsangst met als kanttekening dat tussen de leeftijd van 6 maanden tot 1 jaar oud dit alleen vergoed wordt als er sprake is van een hond die uit een asiel komt of meerdere eigenaren gehad heeft.
 • Op latere leeftijd ontstane onzindelijkheid, mits lichamelijke factoren uitgesloten en/of behandeld zijn.
 • Stereotype of dwangmatig gedrag welke niet ten gevolge van een medische aandoening is ontstaan, waaronder: zichzelf kaal likken, de huid kapot bijten, staart jagen, schaduwjagen, licht jagen, pica, haren uittrekken, cirkelen
 • Agressie naar volwassen mensen (spelagressie uitgesloten)
 • Agressie naar kinderen (spelagressie uitgesloten)
 • ADHD type hyperactiviteit
 • Dementieverschijnselen
 • Depressie verschijnselen
 • Kennelsyndroom
 • Angst voor vuurwerk, onweer en harde geluiden
 • Angst ten gevolge van een traumatische ervaring

Per indicatie genoemd op deze lijst vergoeden wij maximaal drie sessies van anderhalf uur. Hierbij zit ook de tijd voor de intake, onderzoek en behandelingen.

Gedragstherapie hond: kosten

De kosten van gedragstherapie voor je hond hangen sterk af van de soort therapie die wordt gegeven en de hoeveelheid behandelingen die nodig zijn. Een ding is zeker: gedragstherapie voor je hond kan flink in de kosten lopen. Voorkom hoge dierenartsrekeningen door een hondenverzekering af te sluiten.

Waarom hondenbaasjes ons een 8+ geven

 • Vrije dierenartskeuze binnen heel Nederland
 • Declareren kan makkelijk online of per post
 • Altijd in contact met een dierenspecialist
 • Uitgebreide vergoeding alle rassen
 •  Je declaratie snel uitbetaald

Petplan vindt klanttevredenheid uiterst belangrijk. Daarom vragen we jaarlijks aan onze klanten wat ze van ons vinden. Gemiddeld scoort Petplan een 8,2 op 10 gebaseerd op 1618 beoordelingen.

© Petplan 2021 - Alle rechten voorbehouden. Website door Cornelis Digitaal

search
keyboard_arrow_upTerug naar boven