Franse bulldog kopen

Verzeker je beste vriend

Home » Hondenverzekering » Hond kopen » franse bulldog

De Franse bulldog is een populaire viervoeter. Wij weten wel waarom: het is een vrolijke en speelse hond die gezelligheid met zich meebrengt. Wil je een Franse bulldog kopen? Op deze pagina vind je alle informatie over de aanschaf, karakter en verzorging van deze hond.

Waarom Petplan?

 • Je declaratie snel uitbetaald
 • Diervriendelijke klantenservice
 • Al meer dan 45 jaar dé specialist
Bereken premie

Wat kost een Franse bulldog?

Een Franse bulldog met stamboom kost ongeveer € 1.750,-. Maar dit zijn slechts de aanschafskosten. Als baasje ben je verder ook geld kwijt aan voeding, speeltjes, puppycursus en de dierenarts. Vooral de dierenarts is een punt waarmee je rekening moet houden. Een Franse bulldog heeft namelijk een vergrote kans op bepaalde erfelijke aandoeningen. De kosten van de behandelingen hiertegen kunnen hoog uitvallen. Een hondenverzekering biedt dan uitkomst

Wil je een Franse bulldog puppy kopen? Doe dit dan via een rasvereniging. Deze puppy’s worden gefokt volgens de fokreglementen van de verenigingen. Dat betekent dat puppy’s worden getest op erfelijke aandoeningen en dat er welzijnsregels worden gesteld aan de honden. Koop je ergens anders een Franse bulldog puppy? Vraag dan bij de ouders van de pup een test op met betrekking tot erfelijke aandoeningen en ziektes. Hiermee vergroot je de kans dat je een gezonde Franse bulldog koopt.

Ontvang gratis tips over het opvoeden van je Franse bulldog

Hoe oud wordt een Franse bulldog?

Een Franse bulldog wordt ongeveer tussen de 10 en 14 jaar oud.

Wat is het karakter van een Franse bulldog?

Het karakter van een Franse bulldog is speels, vrolijk en gevoelig. Dit hondenras kan niet goed tegen stemverheffingen, maar dit moet je niet weerhouden van een preek als dit nodig is: een Franse bulldog kan namelijk met zijn onschuldige gezicht al snel de dienst uitmaken in huis als hij geen tegengas krijgt. Verder vindt dit hondenras het fijn om mensen om zich heen te hebben, voornamelijk zijn baasje. Het is een echte gezelschapshond die niet graag alleen is. Het perfecte baasje voor een Franse bulldog is dan ook een persoon die veel met zijn hond optrekt.

Hoe ziet een Franse bulldog eruit?

De Franse bulldog is een echte spierbundel. Hij heeft een gespierde en stevige bouw, een korte en brede rug, en korte maar stevige poten. Zijn voorpoten staan op een kenmerkende manier wat wijd en zijn korter dan de achterpoten. En je raadt het niet: ook zijn kop is stevig. Waar wel op gelet moet worden is zijn neus. Deze mag namelijk niet te kort zijn, want dit kan gezondheidsproblemen veroorzaken.

De vacht van dit hondenras is kortharig en kan in 3 soorten kleuren voorkomen: bont, gestroomd en fawn. Daarnaast worden ze tussen de 25 en 35 centimeter hoog en wegen ze tussen de 9 en 14 kilo.

Hoe moet ik een Franse bulldog verzorgen?

De verzorging van een Franse bulldog is niet intensief, wel moet je met een aantal dingen rekening houden. Dit hondenras kan niet goed tegen hitte en kou. Vooral hitte kan een Franse bulldog te veel worden. Door zijn korte snuit heeft deze hond een vergroot risico op ademhalingsproblemen en is afkoelen door middel van hijgen moeilijker. Vermijd dus de felle zon, neem hem niet mee op strandvakanties en beperk intensieve activiteiten in de zomer tot de ochtend en avond.

Verder is het belangrijk dat de plooien van de kop worden schoongemaakt, hierin kunnen namelijk bacteriën ophopen. Ook de oren en de ogen moeten vaak worden gecheckt op vuiligheid. Dit kan ontstekingen veroorzaken. Verder moet het gebit af en toe gecontroleerd worden en mogen de nageltjes niet te lang zijn.

Aandoeningen en ziektes bij Franse bulldogs

Een Franse bulldog is een stoere hond. Toch moet je ook met deze spierbundel af en toe naar de dierenarts, vooral als hij nog jong is. Bijvoorbeeld om hem te laten chippen, maar ook voor groei- en gebitscontroles.

Helaas zijn bij dit hondenras een flink aantal erfelijke aandoeningen bekend. Dit zijn de veelvoorkomende erfelijke aandoeningen bij Franse bulldogs:

Brachycephaal Obstructief Syndroom (BOS) is een groep van afwijkingen waarbij de voorste luchtwegen (deels) worden geblokkeerd. Dit ontstaat door een afwijkende vorm van de schedel en komt vaak voor bij honden met een platte snuit, zoals een Franse bulldog. Honden met BOS hebben last van ademhalingsproblemen, soms ook van eet- en slaapproblemen en kunnen slecht tegen warmte en inspanning. Wil jij een gezonde Franse bulldog kopen? Check dan goed of de ouderdieren getest en dus bewezen vrij zijn van BOS. Let zelf ook vooral op de volgende punten:

 • Hoe korter de nek, hoe groter de kans op BOS;
 • Hoe breder de kop, hoe groter de kans op BOS;
 • Hoe nauwer de neusgaten en neusholte, hoe groter de kans op BOS;
 • Hoe korter de neus in verhouding tot de rest van de kop, hoe groter de kans op BOS;
 • Snurken de ouderdieren of maken ze piepende geluiden terwijl ze rusten of rennen, hoe groter de kans op BOS.

Atopie is een chronische huidaandoening die veroorzaakt wordt door een overgevoeligheid of allergie voor iets uit de omgeving. De allergie uit zich in hevige jeuk aan met name de kop, poten, liezen en oren. Door de jeuk kunnen ernstige huidklachten ontstaan. Atopie is helaas niet te genezen. Wil je een Franse bulldog kopen? Dan is het belangrijk dat de ouderdieren vrij zijn van atopie. Hiermee vergroot jij de kans dat je een gezonde hond koopt.

Dit is een aandoening waarbij de ruggenwervels een afwijkende driehoekige vorm hebben. Dit zorgt niet altijd voor problemen, maar bij een ernstige afwijking van de ruggenwervels kan er druk op het ruggenmerg komen te staan waardoor er zenuwen beknelt raken. Hierdoor kan de hond last krijgen van rugpijn, moeite met opstaan en krom gaan lopen. Deze aandoening komt vaker voor bij honden met een gekrulde staart. Deze aangeboren afwijking kan het gevolg zijn van de uiterlijke raskenmerken waar sommige rassen aan moeten voldoen. Wil je een Franse bulldog kopen? Dan is het belangrijk dat de ouderdieren getest en dus bewezen vrij zijn van hemivertebrae. Hiermee vergroot jij de kans dat je een gezonde Franse bulldog koopt.

Een hernia in de wervelkolom kan in de nek, het midden van de rug en de onderrug voorkomen. Bij een hernia puilt in de wervelkolom de tussenwervelschijf uit. In de tussenwervelschijf zit een zachte substantie die daardoor kan gaan lekken. De lekkage zorgt voor druk op de zenuwen in de wervelkolom, waardoor deze geprikkeld raken. Dit veroorzaakt pijn op de plek van de hernia waardoor de hond mank gaat lopen en moeite kan hebben met hurken om te poepen. Erfelijke aanleg, vooral de bouw van de Franse bulldog kan een rol spelen bij de kans op het ontwikkelen van een hernia. 

Dierenartskosten bij een Franse bulldog

Een dierenartsbezoekje kan qua kosten hoog oplopen, soms wel tot in de duizenden euro’s. Wat een dierenarts precies kost? Dat hangt af van de behandeling en van de praktijk. Wel kunnen wij een gemiddeld prijskaartje geven voor de veelvoorkomende behandelingen bij Franse bulldogs:

 • Behandeling oorontsteking: ongeveer tussen de € 80,- en € 150,-
 • Sterilisatie/castratie: bij een reu ongeveer € 250,- en bij een teef tussen de € 500,- en € 600,- 
 • Behandeling BOS: ongeveer tussen € 1.000,- en € 1.500,-
 • Behandeling hernia: ongeveer tussen de – € 1.000,- en € 3.500,-

Wil je weten hoe wij deze behandelingen vergoeden? Bekijk dan ons vergoedingenoverzicht.

Hondenverzekering

Heeft je Franse bulldog een medische behandeling gehad? Dan moet je zelf de dierenartsrekening betalen en deze kan hoog oplopen. Met onze huisdierenverzekering voorkom je onverwachte hoge dierenartskosten. Ook is je hond verzekerd van de zorg die hij nodig heeft. Wil je dus een Franse bulldog kopen of heb je er al eentje in huis? Bekijk dan onze hondenverzekering.

Waarom hondenbaasjes ons een 8+ geven