Puppyverzekering

Het plan dat je huisdier zelf niet kan maken.

Hondenverzekering

Home » Hondenverzekering

Je hond is niet alleen je maatje, hij maakt ook echt onderdeel uit van jouw gezin. Daarom verdient hij de beste zorg die er is. Want ook honden kunnen plotseling ziek worden of een ongeluk krijgen met een duur bezoek aan de dierenarts tot gevolg. Met onze hondenverzekering ben jij verzekerd van de beste zorg voor je hond en voorkom je onverwachte hoge kosten. Twee vliegen in één klap, toch?

Waarom Petplan?

  • Je declaratie snel uitbetaald
  • Diervriendelijke klantenservice
  • Al meer dan 45 jaar dé specialist
Bereken premie

Hoofdpakketten voor jouw hondenverzekering

Bij ons heb je uitgebreid de keus hoe jij je hond wilt verzekeren. Want iedere hond is uniek en heeft gepaste zorg nodig. Wel zo’n fijn gevoel.
Basis
€ 3000
Dekking € 3000
Consult en onderzoek50%
Medicijnen en operaties80%
Behandeling heup, elleboog en knie50%
Aanvullende zorg50%
Specialistische zorg __("no coverage", "petplan")
Plus
€ 4000
Dekking € 4000
Consult en onderzoek75%
Medicijnen en operaties80%
Behandeling heup, elleboog en knie75%
Aanvullende zorg75%
Specialistische zorg50%
Totaal
€ 5000
Dekking € 5000
Consult en onderzoek80%
Medicijnen en operaties80%
Behandeling heup, elleboog en knie80%
Aanvullende zorg80%
Specialistische zorg80%

Waarom Leontien spijt heeft dat ze géén hondenverzekering heeft afgesloten

Dat het verstandig is om je hond zo vroeg mogelijk te verzekeren, daar is Leontien helaas op de harde manier achter gekomen.

De kosten liepen hoog op voor mij als baasje van Petrus dat eerste jaar. Ik was wel zo'n € 800,- kwijt dat en dat had ik van tevoren niet ingeschat. Dus ik heb zo'n spijt dat ik Petrus niet gelijk heb verzekerd. Want een hondenverzekering had zich dubbel en dwars uitbetaald.
Leontien met haar hond Petrus
Leontien
Baasje van Petrus

Aanvullend je hond verzekeren

Aanvullend je hond verzekeren? Dat kan! Ondanks dat onze hoofdpakketten bij de hondenverzekering de meest voorkomende vergoedingen al dekken wil jij misschien je hond net dat extra beetje zorg geven. Het is tenslotte je beste vriend. Met de aanvullende dekkingen sterilisatie en castratie, crematie, chemo- en radiotherapie en ziektekosten werelddekking stel jij zelf eenvoudig de verzekering voor je hond samen. Zo is jouw beestje voor een klein prijsje net dat beetje extra verzekerd.

Puppy verzekeren?

Ook puppy’s zijn weleens zo ziek als een hond of kunnen betrokken raken bij een ongeval. Door een hondenverzekering voor je puppy af te sluiten voorkom je niet alleen deze kosten maar ben je ook voordeliger uit. Want hoe jonger jij je hond verzekert, hoe lager de premie uitvalt. Daarnaast dekt een huisdierenverzekering ook geen bestaande ziektes of aandoeningen bij je hond. Verder ontvang je bij ons gratis een gepersonaliseerde penning als jij je pup verzekert voordat hij 1 jaar oud is.

Depositphotos_54247041_xl-2015-e1586439367729

Hondenverzekering afsluiten? Makkelijk online!

Bij Petplan kun je makkelijk en snel online een hondenverzekering afsluiten. In een paar stappen heb jij je hoofdpakket en mogelijke aanvullende dekkingen voor je trouwe vriend uitgekozen en is je kruising of rashond bij ons van goede zorg verzekerd. Heb je vragen over mogelijke vergoedingen of over het berekenen van je premie? Neem dan contact met ons op. Onze klantenservice bestaat uit dierspecialisten en zij zijn er als de kippen bij om jou te helpen.

Je wilt een hond. Wat moet je weten?

Een hond kopen is leuk, maar het moet wel een weloverwogen beslissing zijn. Want naast het in orde maken van een hondenverzekering komen er redelijk wat dingen kijken bij het kopen van een viervoeter. Denk aan de verzorging van je hond en kosten zoals het voer of de aanschafprijs. En deze zijn ook nog eens per hond verschillend. Wij begrijpen dat dit vragen oproept. Bekijk hier onze tips voor het kopen van een hond.

Veelgestelde vragen hondenverzekering

Onder de hondenverzekering vallen medische kosten die je maakt als gevolg van een onvoorziene situatie, zoals een ziekte, gedragsprobleem of een ongeval. Wat precies gedekt wordt, hangt af van het door jou gekozen pakket.

Dierenartskosten kunnen hoog uitvallen en dat drukt extra op de portemonnee als ze ook nog eens onverwachts zijn. Met een hondenverzekering verzeker jij jouw hond voor de meeste onverwachte medische kosten en krijgt jouw hond de zorg die hij nodig heeft. Ook voorkom je dat jij de volledige dierenartsrekening zelf betaalt.

Een hondenverzekering is eigenlijk net zoals een zorgverzekering, maar dan voor je hond. Daarnaast is deze niet verplicht, maar wordt deze wél – ook door dierenartsen en fokkers – sterk aangeraden. Met een hondenverzekering ben je dus maandelijks voor een laag bedrag verzekerd voor de meest voorkomende onverwachte ziektekosten van je huisdier.

Een hondenverzekering kost gemiddeld tussen de € 15,- tot € 40,- per maand. Hiervoor is geen algemeen vast bedrag te noemen, want de premie wordt namelijk gebaseerd op de leeftijd en het ras van de hond. Ook de postcode van het baasje is hierop van invloed. En deze is per hond verschillend.

De beste verzekering voor je hond is ons Totaal pakket. Hiermee is jouw viervoeter voor de meest voorkomende medische kosten verzekerd en krijg je de hoogste vergoeding uitgekeerd.

Bij ons kun je zeker weten een oudere hond verzekeren. De maximale leeftijd om een nieuwe verzekering voor een hond af te sluiten is 7 jaar.

Een hond kost gemiddeld € 1.000,- per jaar. Dan hebben wij het nog niet over de extra kosten die je maakt als je hond ziek wordt. En geloof ons: ben je verzekerd, dan ben je een stuk voordeliger uit als jouw hond ziek wordt en medische hulp nodig heeft. Dierenartskosten kunnen namelijk flink prijzig zijn. Lees meer over wat een hond kost.

Van labradoodle tot en met Jack russel terriër: elk hondenras is bij ons welkom! Dat geldt overigens ook voor kruisingen. Wil je meer weten over specifieke hondenrassen? Bekijk dan deze pagina.

Waarom hondenbaasjes ons een 8+ geven