Home » Dierenadvies » Hond » Iedere hond zijn eigen karakter

Iedere hond zijn eigen karakter

Grasaar hond
Leestijd: 3 min Hondenrassen verschillen niet alleen uiterlijk sterk, maar ook in karakter. Sommige honden zijn leergieriger, andere een beetje eigenwijs. Bepaalde honden zijn goed te trainen en anderen juist weer niet.

Slimste hondenrassen Zo staan bijvoorbeeld de volgende rassen bekend als de slimste hondenrassen:

  • Border collie
  • Poedel
  • Duitse herder
Deze honden zijn over het algemeen erg leergierig en willen graag kunstjes leren of werken voor hun baasje. Ze hebben dus ook echt uitdaging nodig, anders gaan ze zich snel vervelen.

Ook zijn er hele eigenwijze hondenrassen

  • Beagles
  • Bassets
  • Teckels
Ze zijn vriendelijk en heel gezellig in huis, maar ze luisteren vooral als ze daar zin in hebben. Niet geschikt dus voor elke hondeneigenaar.

Zijn er domme hondenrassen?

En wat zijn dan de meest domme hondenrassen? Er zijn natuurlijk rassen die minder goed te trainen zijn en het lijkt wel alsof ze er niets van snappen. De vraag is echter of ze dan dom zijn of juist zo onafhankelijk dat ze liever hun eigen weg gaan. Of ze hebben weer heel andere kwaliteiten. Zoals de windhond, die niet makkelijk te trainen is in gehoorzaamheid, maar erg onafhankelijk is en ontzettend hard kan rennen. Of de bloedhond, ook niet het hele gehoorzame type, maar als hij zijn neus achterna gaat een geweldige speurhond. Zo is ieder ras uniek en heeft zijn (eigen)aardigheden. Als je een hondeneigenaar tegenkomt met hetzelfde hondenras, dan zal je veel overeenkomsten ontdekken in de verhalen die je hoort.Misschien weer een geruststelling als andermans hond ook niet altijd zo goed luistert…  

De beste zorg voor ieder huisdier

Met een kattenverzekering kies je voor zekerheid.

Dierenadvies