Home » Dierenadvies » Hond » Goede voornemens voor jou en je huisdier!

Goede voornemens voor jou en je huisdier!

Je hebt eind vorig jaar vast bedacht wat je dit jaar beter wil doen. De meeste mensen willen stoppen met slechte gewoontes, afvallen of meer vrijwilligerswerk doen. Er bestaan ontzettend veel goede voornemens. Maar heb je wel eens nagedacht over wat er beter kan tussen jou en je huisdier? Of wat je huisdier zelf als goed voornemen zou moeten nemen? Wij geven jou en je huisdier inspiratie over de beste voornemens voor 2021!

Gezond 2021 beginnen

Afgelopen jaarwisseling was er een die totaal anders was dan andere. Hopelijk zijn jij en je huisdier de jaarwisseling goed doorgekomen en heeft je vriend niet te veel last gehad van mensen die toch nog gingen knallen. Nu is het moment dat je jouw voornemens waar moet maken. Veel mensen beloven zichzelf vanaf januari een goede start. Maar welke voornemens kun je maken voor je hond, kat, konijn of papegaai? Wij hebben een aantal ideeën!

Goede voornemens hond

Denk je aan goede voornemens, dan denk je waarschijnlijk aan meer lichaamsbeweging. Voor je hond is dat natuurlijk ook gezond! Zeker als je hond toch al moet afvallen. Niet alleen zijn gewicht blijft in orde, ook zijn spieren en pezen worden sterker en fitter, waardoor je loebas minder snel last krijgt van gewrichtsproblemen. Daarbij stimuleert wandelen de spijsvertering van honden. Hou je zelf minder van wandelen of ben je hiertoe minder in staat? Spelen met je hond is dan een goed alternatief. Wij zetten in dit artikel de leukste hondenspeeltjes voor je op een rijtje. En tot slot: geef je hond regelmatig een lekkere aai over de bol in het nieuwe jaar!

Goede voornemens kat

Voor katten geldt natuurlijk ook dat lichaamsbeweging goed is. Katten houden hun spieren fit, blijven op gewicht en worden niet stijf en suf als ze voldoende bewegen. Misschien denk je eraan om je kat binnenkort voor het eerst naar buiten te laten? Wie weet is het dan een goed voornemen om een geschikt kattenluikje aan te schaffen. Er zijn ook veel kattenbaasjes die niet weten wat ze kunnen doen voor hun lenige vriend als hij zich regelmatig verveelt. In ons artikel over verveling bij katten lees je wat je hieraan kunt doen! Ben je in het nieuwe jaar veel van huis, maar danst je kat hierdoor niet op tafel omdat hij niet zo goed alleen kan zijn? Denk dan eens aan een kattenoppas aan huis.

Hoe gaat mijn konijn 2021 beginnen?

Ook konijnenbaasjes willen natuurlijk dat hun stampertje het goed heeft in het nieuwe jaar. Maar wat kun je nu eigenlijk doen om het voor je konijn een prettig jaar te maken? Ten eerste kun je eraan denken om je konijn te koppelen met een ander konijn. Als het een goede match vormt is je knaaggraag vast een stuk gelukkiger. Konijnen zijn ook echte Bourgondiërs, ze houden van lekker eten. Maak daarom eens in de zoveel tijd een lekkere snack voor je konijn. Dit zal hij zeker waarderen! Heb je het paleis van je konijn al helemaal goed ingericht? Ook dit zal hem een stuk gelukkiger maken.

Papegaai het nieuwe jaar in: voornemens

Last but not least: papegaaien. Papegaaien zijn zeer intelligent en echte groepsdieren. Voor papegaaienbaasjes is het dus ook zeker belangrijk om een goede start van 2021 te maken samen met hun kromsnavel. Je kunt als voornemen bijvoorbeeld denken aan het tam maken van het beestje, maar ook aan verdere stappen in jullie band. Waarom probeer je jouw papegaai niet te leren praten, voor zover hij dat nog niet kan? Er zijn altijd leuke dingen te bedenken die verveling van je papegaai tegen gaan. Denk hierbij aan spelletjes, aandacht en het bezighouden van je papegaai. Tot slot is het natuurlijk altijd goed om de juiste voeding aan te schaffen voor je gevleugelde imitator.