hoe werkt petplan

Hoe werkt Petplan?

Over onze huisdierenverzekeringen.

Petplan biedt een verzekering op maat. Ieder huisdier is immers uniek. Daarom kun je bij Petplan kiezen uit een Basis, Plus of Totaal Pakket en 4 aanvullende verzekeringen.

De premie is afhankelijk van het gekozen dier, ras, leeftijd en postcode. Heeft je huisdier klachten, dan hoeft dit niet te betekenen dat deze niet wordt geaccepteerd.

Kies pakket en bereken premie

Hoe een Petplan verzekering afsluiten?

Je kunt jouw verzekering rechtstreeks via onze website aanvragen. Jouw aanvraag wordt onmiddellijk in behandeling genomen. Na acceptatie gaat deze in op de dag van de aanvraag.

1. Kies je pakket

Petplan biedt de meest uitgebreide zorgpakketten. De pakketten zijn professioneel samengesteld door de dierenarts. Ieder Basis, Plus en Totaal pakket is inclusief een vergoeding:

  • Plaatsen van een ID Chip
  • Consult en onderzoek bij een dierenarts of specialist
  • Bijzondere behandelingen zoals heup-, knie-, en elleboogaandoeningen
  • Medisch noodzakelijk, zoals een operatie incl. narcose
  • Therapie na doorverwijzing dierenarts, zoals gedrags- en fysiotherapie
  • Alternatieve zorg

Let op: de eigen bijdrage verschilt per pakket. Voor een uitgebreid vergoedingsoverzicht klik je hier.

Daarnaast kun je bij Petplan ook enkel een Ongevallen pakket afsluiten. Je hebt dan enkel dekking voor kosten ten gevolge van een ongeval, d.w.z. verkeersongeval, botbreuk, binnenkrijgen vreemd voorwerp, giftige gassen, vergiftigd voedsel, bijtwonden, brand of overstroming.

2. Kies een aanvullende dekking

Je kunt, als aanvulling op het Basis, Plus of Totaal Pakket, nog 4 aanvullende verzekeringen kiezen. Kies je voor een Ongevallen Pakket? Dan is een aanvullende dekking, helaas niet mogelijk.

Onze aanvullende dekkingen:

Castratie/Sterilisatie
Bij Petplan kun je de kosten van castratie en sterilisatie aanvullend verzekeren vanaf het Plus pakket. Petplan vergoedt 50% van de kosten met een maximum van 75 euro voor de kat en 150 euro voor de hond.

Chemotherapie en Radiotherapie
Moderne therapieën voor behandeling van tumoren zijn geoptimaliseerd om de levens van huisdieren te kunnen redden. Deze kosten zijn echter hoog. Petplan vergoedt 50% van de kosten van Chemo- en Radiotherapie.

Crematie van het overleden huisdier
Er komt helaas een moment waarop je afscheid moet nemen van jouw geliefde huisdier. De Crematie Verzekering vergoedt de kosten voor individuele of collectieve crematie inclusief vervoer na het overlijden.

Doorlopende Reisverzekering (Werelddekking)
Gedurende een verblijf van maximaal drie achtereenvolgende maanden worden de kosten van de dierenarts in het buitenland vergoed tot € 1.000,- per verzekeringsjaar.

3. Vrijwillig eigen risico

Iedereen heeft een verplichte eigen bijdrage. Deze is variabel per pakket en per behandeling of dienst. Dit verplichte eigen bijdrage kun je terugvinden in het vergoedingenoverzicht.

Daarnaast kun je bij Petplan nu ook kiezen voor een vrijwillig eigen risico van €100,- of €250,- per polisjaar. Je ontvangt dan maar liefst 15% of 25% korting op je premie.

Kies je voor een vrijwillig eigen risico? Dan geldt dit een jaar lang. Pas na een jaar kun je het stopzetten.

4. Kies betalingswijze

Kies voor een maand- of jaarbetaling (3% korting).

Je kunt de polis per maand of jaarlijks betalen. Kies je voor jaarlijks betalen? Dan ontvang je een korting van 3%. De looptijd van de verzekering is altijd 1 jaar.

Wachttermijn

Net als bij alle andere dierenverzekeraars hanteert Petplan ook een wachttermijn. Bij Petplan is de wachttijd 30 dagen voor ziekte en aandoeningen. Voor ongevallen geldt een wachttermijn van 2 dagen. De termijn gaat in op de dag dat je jouw verzekering afsluit. Kosten ten gevolge van een ziekte, aandoening of ongeval ontstaan vóór of binnen de wachttermijn worden niet vergoed. Voor de chip geldt geen wachttermijn.

Huidige polis andere verzekeraar opzeggen

Wanneer je huisdier bij een andere aanbieder is verzekerd, regelt Petplan gratis voor jou de opzegging. Let er wel op dat je in de meeste gevallen een opzegtermijn hebt van een maand.

Weten welke pakketten er zijn
voor jouw huisdier?

Selecteer je huisdier:

Petplan vindt klanttevredenheid uiterst belangrijk. Daarom vragen we jaarlijks aan onze klanten wat ze van ons vinden. Gemiddeld scoort Petplan een 8,2 op 10 gebaseerd op 1618 beoordelingen.

© Petplan 2021 - Alle rechten voorbehouden. Website door Cornelis Digitaal

search
keyboard_arrow_upTerug naar boven