Wagenziekte hond, wat kan je doen

Leestijd: 2 minuten

Je zou denken dat wagenziekte iets menselijks is. Maar niets is minder waar. Ook honden kunnen last hebben van dit vervelende probleem. Gelukkig kan je wagenziekte bij je hond goed aanpakken.

Sommige honden vinden autorijden niet prettig. Het kan zijn dat de hond het gewoon heel eng vindt in de auto, bijvoorbeeld als hij niet zo vaak meegaat. Het kan ook dat hij echt lichamelijk er ziek van wordt door verstoring van het evenwichtsorgaan. Symptomen die opvallen zijn misselijkheid, kwijlen en ook ongedurigheid, hijgen en janken. Heel relaxed wordt een autoritje niet op deze manier. Helemaal niet als er ook nog het één en ander uitgebraakt wordt.

Wat kan je tegen wagenziekte doen?

Oefenen
Geregeld oefenen kan helpen. Begin met de hond een poosje in een stilstaande auto te zetten, eventueel eerst met de deur open. Als dit goed gaat kan je de motor aanzetten. Leid de hond af met een speeltje of wat lekkers en oefen korte momenten. Daarna kan je het proces verdiepen door een stukje te gaan rijden. Start met een kort stukje en rijd rustig. Op deze manier kan de stress en angst grotendeels overwonnen worden. Zeker als de bestemming leuk is, bijvoorbeeld een fijne wandeling.
Fermonenspray
Eventueel kun je een kwartier voordat je de hond in de auto zet, wat feromonenspray rond sprayen in de auto. Deze geeft een hond eigen geur af (die alleen de hond ruikt). Deze geur helpt de hond zich relaxter te voelen en makkelijker om te gaan met lastige situaties. Vraag ernaar bij je dierenarts.
Medicijnen via de dierenarts bij wagenziekte
Als het probleem meer wordt veroorzaakt door verstoring van het evenwichtsorgaan is het bovenstaande middelen niet opgelost waarschijnlijk. Voor honden die last blijven houden van wagenziekte, is er een heel goed middel verkrijgbaar bij de dierenarts. Dit middel is in tabletvorm en kan 1-2 uur voor vertrek toegediend worden. Het werkt dan maar liefst 12 uur lang, dus ideaal voor als je met de hond wat verder weg wilt of met de hond op vakantie gaat.

Petplan vindt klanttevredenheid uiterst belangrijk. Daarom vragen we jaarlijks aan onze klanten wat ze van ons vinden. Gemiddeld scoort Petplan een 8,2 op 10 gebaseerd op 1618 beoordelingen.

© Petplan 2021 - Alle rechten voorbehouden. Website door We Brand Creative

search
keyboard_arrow_upTerug naar boven