Voernijd bij de hond

Leestijd: 2 minuten

Als je hond zijn bak met voer heeft, mag er niemand meer in de buurt komen. Gebeurt dit wel, dan gaat je hond grommen, laat zijn tanden zien, of erger. Herken je dit gedrag? We noemen het voernijd.

Honden kunnen dit gedrag onderling vertonen, maar ook naar hun baas of naar kinderen toe. Het mag duidelijk zijn dat hier ongelukken uit voort kunnen komen. Toch is het een natuurlijk gedrag van de hond. Wees je ervan bewust dat degene die bij het voer in de buurt komt degene is die een grens overschrijdt. De hond laat merken dat hij dit niet accepteert. Neem geen risico en voer honden apart van elkaar.

Leer kinderen van jongs af aan dat ze de hond met rust laten als hij aan het eten is. Zodat ze niet in de buurt komen van de hond op dat moment. Kinderen tot zo’n 12 jaar hebben nog geen natuurlijk overwicht op een hond. De hond zal een kind beschouwen als lager in rangorde.

Voernijd verminderen

Vertoont de hond ook voernijd als je zelf in de buurt komt? Of neemt het gedrag extreme vormen aan? Met training is dit gedrag vaak op te lossen. De volgende methode kan werken: je doet een klein beetje voer in de bak en geeft dit aan de hond. Als het op is pak je de bak weg en doet er weer een beetje in. Door zo steeds kleine beetjes te geven leert de hond dat het een positief gevolg heeft als je aan zijn voerbak zit. Ook omruilen voor iets anders lekkers kan helpen om er een positieve draai aan te geven. Blijft het gedrag een probleem, win dan advies in bij een gedragstherapeut.

Gedragstherapie wordt vergoed na doorverwijzing dierenarts

Petplan vindt klanttevredenheid uiterst belangrijk. Daarom vragen we jaarlijks aan onze klanten wat ze van ons vinden. Gemiddeld scoort Petplan een 8,2 op 10 gebaseerd op 1618 beoordelingen.

© Petplan 2021 - Alle rechten voorbehouden. Website door We Brand Creative

search
keyboard_arrow_upTerug naar boven