Tandjes wisselen pup

Leestijd: 1 minuut

Jouw pup begint met tandjes wisselen als hij 4 maanden oud is. Je merkt dit doordat jouw pup bijvoorbeeld veel op dingen gaat kauwen.

Ongewenst kauwgedrag van jouw pup

Als jouw pup tandjes gaat wisselen, kan het zijn dat hij overal op gaat kauwen. Dit komt doordat mondholte gevoeliger is deze periode. Probeer het kauwgedrag in goede banen te leiden door bijvoorbeeld een flosstouw of ander stevig speeltje aan te bieden. Anders vergrijpt jouw pup zich misschien aan het meubilair.

Volgorde wisselen tandjes

De voortandjes worden eerst gewisseld, daarna de kiesjes en als laatste de hoektanden. De nieuwe tanden en kiezen zijn een stuk groter en ‘duwen’ als het ware de melkelementen naar buiten. Het kan gebeuren dat je wat terugvindt in huis, maar vaak worden de melktandjes ook gewoon doorgeslikt. Het wisselen duurt tot de leeftijd van 6 maanden.

Tandenpoetsen pup

Blijf voorzichtig doorgaan met het aanleren van tanden poetsen, maar zorg dat het niet pijnlijk is. De pup mag er zeker geen hekel aan krijgen.

Tot 80% vergoeding op gebitsreiniging

Petplan vindt klanttevredenheid uiterst belangrijk. Daarom vragen we jaarlijks aan onze klanten wat ze van ons vinden. Gemiddeld scoort Petplan een 8,2 op 10 gebaseerd op 1618 beoordelingen.

© Petplan 2020 - Alle rechten voorbehouden. Website door We Brand Creative

search
keyboard_arrow_upTerug naar boven