staar bij honden

Het plan dat je huisdier zelf niet kan maken.

Bereken hier je premie

Staar bij honden

Leestijd: 2 minuten

Staar bij honden is een vertroebeling van de lens. Bij honden begint dit ongeveer vanaf de leeftijd van 9 jaar te spelen. Houd jouw hond goed in de gaten.

Net als mensen kunnen ook honden die ouder worden staar (cataract) ontwikkelen. Staar bij honden begint op te spelen vanaf 9 jaar ongeveer. Maar soms hebben ook jongere honden al oogklachten. Staar is een vertroebeling van de lens van het oog. Aan het oog is te zien dat de zwarte pupil in het midden geleidelijk wat grijzig en later wit wordt. De hond ziet steeds minder en wordt uiteindelijk (na enkele jaren) volledig blind.

In huis, in de vertrouwde omgeving, zal de hond hier niet of nauwelijks last van hebben. Het is wel belangrijk dat alles op z’n plek blijft staan. De hond kan dan prima zijn weg vinden. Buitenshuis zal de hond zich minder kunnen oriënteren. Het is beter om hem niet meer overal los te laten lopen. Zeker als ook het gehoor afneemt, hou de hond dan bij je in de buurt. De hond kan zelf ook minder zeker zijn en zijn baasje beter in de gaten proberen te houden, maar niet elke hond doet dit.

Staaroperatie bij de hond

Ook bij honden is het mogelijk een staaroperatie te laten doen. Dit wordt voornamelijk gedaan bij honden die al op jongere leeftijd problemen krijgen en/of als de staar zich snel ontwikkelt. Voor zo’n operatie word je door de dierenarts doorverwezen naar een oogspecialist. Deze zal beoordelen wat mogelijk is voor jouw hond.

Wordt een staaroperatie vergoedt?

Petplan vindt klanttevredenheid uiterst belangrijk. Daarom vragen we jaarlijks aan onze klanten wat ze van ons vinden. Gemiddeld scoort Petplan een 8,2 op 10 gebaseerd op 1618 beoordelingen.

© Petplan 2021 - Alle rechten voorbehouden. Website door Cornelis Digitaal

search
keyboard_arrow_upTerug naar boven