kat mee op vakantie

Oormijt kat

Leestijd: 2 minuten

Heeft jouw kat last van zijn oren? Ga er niet te snel vanuit dat je kat oormijt heeft. Het kan ook een oorontsteking zijn.

Oormijt is de meest bekende oor aandoening bij katten. Ga er alleen niet te snel van uit dat je kat last van oormijt heeft. Oormijt komt vooral voor bij jonge katten en dieren met een lage weerstand en meestal gaat het om beide oren.

Oormijten zelf zijn met het blote oog meestal niet zichtbaar. Vaak is er sprake van donkere korrelige viezigheid in de oren. De dierenarts kan met een otoscoop vaststellen of er sprake is van oormijt.

Of toch een oorontsteking

Naast oormijt, komt oorontsteking vaak voor bij katten. Het kan dan gaan om een ontsteking in één oor of in beide oren. Er is meestal sprake van een ontsteking in de uitwendige gehoorgang (otitis externa). Katten ondervinden hier ongemak van. Ze houden het betreffende oor wat plat en proberen eraan te krabben. Soms is het oor ook rood, stinkt het en voelt het warm aan.

Naar de dierenarts met oorproblemen

Belangrijk bij oorproblemen is om jouw kat door de dierenarts te laten nakijken. Deze kan met de otoscoop zien of er iets raars in het oor zit of alleen oorsmeer. Ook onderzoekt hij om welke bacterie of gist het gaat door met een wattenstaafje oorsmeer af te nemen. Het trommelvlies wordt ook nagekeken om te zien of deze nog intact is. Als de diagnose is gesteld kan er doelgericht en effectief behandeld worden met bijvoorbeeld zalf.

Vergoeding voor consulten?

Petplan vindt klanttevredenheid uiterst belangrijk. Daarom vragen we jaarlijks aan onze klanten wat ze van ons vinden. Gemiddeld scoort Petplan een 8,2 op 10 gebaseerd op 1618 beoordelingen.

© Petplan 2021 - Alle rechten voorbehouden. Website door Cornelis Digitaal

search
keyboard_arrow_upTerug naar boven