6 mythes over hondenverzekering

6 mythes over een hondenverzekering

Heel veel mensen verzekeren hun hond. In het ene land zijn dat er veel meer dan in het andere land. Dit heeft natuurlijk bepaalde redenen. De een heeft genoeg geld en denkt een verzekering niet nodig te hebben, terwijl de ander denkt dat een verzekering meer kost dan het dekking biedt. Er zijn veel onwaarheden over verzekeren. Wij zetten de grootste mythes voor je op een rijtje.

1: ”Het is het geld niet waard”

Veel mensen denken dat een verzekering niet zoveel waard is. Maar wat nou als je hond plotseling een stuk speelgoed inslikt en dit operatief verwijderd moet worden? Een operatie kost al snel honderden of soms zelfs een paar duizend euro. Tegenwoordig zijn behandelingen bij de dierenarts zo geavanceerd dat hier hoge kosten bij komen kijken. Een verzekering biedt dan zeker uitkomst.

2: ”Mijn hond is jong en gezond, dus ik heb geen verzekering nodig”

Een puppyverzekering is letterlijk en figuurlijk goed als jij op de kleintjes moet letten. Je voorkomt namelijk niet alleen onverwachte medische hoge kosten, maar je bent ook goedkoper uit en een ziekte of aandoening voor. Hoe jonger jij je puppy verzekert, hoe lager de verzekeringspremie uitvalt. En een huisdierenverzekering dekt niet al bestaande aandoeningen of ziektes bij je puppy, daarom is het verstandig om je puppy te verzekeren voordat hij iets mankeert. Twee vliegen in één klap, toch?

3: ”Sparen is beter dan verzekeren”

Dit is een riskante denkwijze. Er is namelijk geen manier om te weten wanneer een noodgeval zich voordoet en hoeveel het dan kost. Dierenartskosten kunnen enorm oplopen. Sommige baasjes komen in de schulden als hun hond intensieve zorg nodig heeft en de kosten hierbij maar blijven oplopen.

4: ”Er wordt mij een dierenarts toegewezen”

Dit klopt niet! Bij Petplan ben je als baasje vrij om zelf de dierenarts te kiezen bij wie jij het beste gevoel hebt. Sterker nog, we helpen je een handje bij het kiezen van de dierenarts en we maken het makkelijk voor je om te zien welke dierenartsen in de buurt zijn.

5: ”Het is moeilijk om een declaratie in te dienen”

Bij Petplan niet. Via onze declaratiepagina is het heel eenvoudig om een declaratie in te dienen. Lukt het niet of heb je vragen? Dan staat onze klantenservice, bestaande uit échte huisdierspecialisten, altijd klaar om advies te geven.

6: ”Het duurt lang voordat ik mijn geld terugkrijg”

Een declaratie bij Petplan wordt – normaal gesproken – altijd binnen 5 dagen behandeld en uitbetaald. Het is dus niet waar dat je lang moet wachten op de uitbetaling van je ingediende declaratie.

Andere interessante artikelen voor jou

Petplan vindt klanttevredenheid uiterst belangrijk. Daarom vragen we jaarlijks aan onze klanten wat ze van ons vinden. Gemiddeld scoort Petplan een 8,2 op 10 gebaseerd op 1618 beoordelingen.

© Petplan 2021 - Alle rechten voorbehouden. Website door Cornelis Digitaal

search
keyboard_arrow_upTerug naar boven