Home » Dierenadvies » Hond » Puppy spelletjes: jong geleerd, oud gedaan!

Puppy spelletjes: jong geleerd, oud gedaan!

Puppy spelletjes
Wil je jouw puppy opvoeden tot een gehoorzame, brave hond? Speel puppy spelletjes! Door een jonge hond te vermaken met leuke spelletjes, leert het dier commando’s aan – zónder dat het beestje het zelf door heeft. Wij vertellen je alles over de puppy spellen om jouw puppy te trainen. Leuk én leerzaam!

Puppy spellen: spelen met jouw pup

Puppy’s hebben energie voor tien. Het liefst rennen ze de hele dag in het rond. Omdat het wordt afgeraden met jonge hondjes lange wandelingen te maken, moet je dus andere manieren vinden om het beestje bezig te houden. Dat doe je door het dier aan het denken te zetten. Want net als bij mensen kost nadenken voor honden ook bergen energie. Ze worden zelfs snéller moe als je puppy spelletjes met ze speelt. Tijd om te beginnen met je eigen puppy training met speciale puppy spellen voor jou en jouw pup!

Zoekspelletjes voor de hond

Zoekspelletjes voor de hond, daar zijn deze dieren gek op. Het snuffelen, speuren en het grijpen van hun ‘prooi’ zit in de natuur van het dier. Wil je dit instinct zo goed mogelijk ontwikkelen? Verstop dan een hondenspeeltje en leer de pup op jonge leeftijd wat jagen is. Bouw het zoeken rustig op en zorg ervoor het beestje in het begin ziet waar je het speeltje neerlegt. Geef het commando ‘zoek’ en laat de pup z’n gang gaan. Vergeet het dier niet aan te moedigen en reageer enthousiast als het speeltje gevonden is. Heeft jouw pup een neusje voor puppy spelletjes? Verstop speeltjes of iets lekkers dan op een andere, minder zichtbare plek of laat het dier niet zien waar je z’n ‘prooi’ verstopt.

Puppy Kalender

Schrijf je in en ontvang gratis e-mail over het opvoeden van je puppy!

Hersenspelletjes pup: voorkom verveling

Honden hebben uitdaging nodig. Op het moment dat het dier zich gaat vervelen, is dit vaak slecht nieuws voor jouw schoenen, kussens of andere spullen in huis waar het beestje z’n tanden in kan zetten. De beste manier om jouw huisdier ‘aan het werk’ te zetten is door de zintuigen van het dier te prikkelen. Leuke hersenspelletjes voor een pup zijn bijvoorbeeld snuffel- en puzzelspelletjes. Laat jouw pup verschillende materialen, voorwerpen en geluiden ontdekken. Eigenlijk is alles waar het dier z’n snuit in kan steken geschikt voor deze puppy spelletjes. Wil je het beestje belonen? Verstop dan iets lekkers in één van de voorwerpen.

Denkspelletjes pup, dáár heeft jouw hond iets aan

Spelletjes voor het ontwikkelen van de hersenen van een hond, daar heeft jouw huisdier écht iets aan. Van hondenpuzzels om iets lekkers vrij te ‘puzzelen’ tot het aanleren van nieuwe trucjes – met jouw pup bezig zijn en het leren van nieuwe dingen is niet alleen leuk, óók versterk je de relatie tussen jou en jouw huisdier. Ben je op zoek naar denkspelletjes voor een pup? Online vind je veel verschillende puppy spelletjes. Ook kun je zélf een denkspelletje bedenken om jouw huisdier te vermaken. Natuurlijk is er speciaal voor jonge honden ook een groot aanbod aan puppy speelgoed!

Puppy spelletjes voor een sterke band

Spelen, snuffelen, denken en leren; je kunt niet vroeg genoeg beginnen met de ontwikkeling van jouw pup. Jij en het dier leren elkaar beter begrijpen, waardoor je een sterke band opbouwt met het beestje. Door puppy spelletjes leert een pup zich sociaal te gedragen én kan het beestje al z’n energie kwijt. Dus haal de quizmaster in jezelf naar boven en verras jouw huisdier steeds weer met nieuwe spelletjes! Wil je meer weten over het opvoeden van een puppy, bijvoorbeeld over het uitlaten van een pup? Op onze adviespagina voor honden vind je heel veel informatie voor een happy hondenleven.