Home » Dierenadvies » Hond » Puppy speelgoed: de leukste speeltjes voor puppy’s

Puppy speelgoed: de leukste speeltjes voor puppy’s

Puppy’s hebben aandacht en beweging nodig. Het liefst zoveel mogelijk! Daarom is het belangrijk dat jij als kersverse hondenouder het beestje dagelijks vermaakt. Dat doe je door met jouw hond te spelen. Maar, daar sta je dan in de dierenwinkel. Al dat puppy speelgoed… Hoe weet je nu welke speeltjes bij jouw pup in de smaak vallen? Waar moet je op letten bij speelgoed voor een puppy kopen? En welke speeltjes zijn er eigenlijk allemaal? Wij hebben het leukste speelgoed voor puppy’s voor je verzameld!

Speelgoed voor een puppy

Honden kunnen zichzelf prima vermaken – zeker met jouw schoenen, sokken en andere spullen in jouw huis. Niet helemaal de bedoeling, natuurlijk. Dat wordt shoppen dus. Puppy speelgoed is er in alle vormen en maten. Zeker bij jonge honden moet je goed nadenken over welk speelgoed je een puppy cadeau doet. Een knuffel die meteen kapot gaat of speeltjes die al snel ‘oud nieuws’ zijn, dat wil je voorkomen.

Welk speelgoed is er voor puppy’s?

Van hondenpuzzels en snackballen tot piepende toys voor puppy’s: hoe jij jouw pup ook wilt vermaken, voor elke hond is het perfecte speeltje zó gevonden. Laat jouw doerak zelf ontdekken welk speelgoed het meest interessant is en speel daar handig op in. En vergeet niet: net als een kind heeft ook een pup nooit tevéél speeltjes. Houd jouw hond happy en geef het dier iets te kiezen – en rouleer met speeltjes om het beestje enthousiast en nieuwsgierig te houden.

Puppy speelgoed kopen? Hier moet je op letten

Ga je puppy speelgoed kopen? Houd dan rekening met onderstaande tips. Zo weet je zeker dat jouw pup helemaal happy is met z’n speeltjes!

 • Hard speelgoed voor een puppy
  Kies voor hard speelgoed en niet voor zachte speeltjes. Zelfs op jonge leeftijd weten pups al wat bijten en knagen is. Hard speelgoed gaat langer mee en is ook nog eens goed voor het gebit van het dier. Let op: de vulling van het speeltje mag niet hard zijn.
 • Leuk en leerzaam lesmateriaal
  Spelen is voor puppy’s zoveel meer dan alleen lekker bezig zijn. Door samen te spelen bouwt het dier namelijk ook een band op met z’n baasje. Wil jij jouw pup trainen? Zorg dan dat je speelgoed voor een puppy koopt waar jouw viervoeter blij van wordt. Zo wordt leren alleen maar leuker.
 • Jong leren is altijd delen
  Honden en puppy’s kunnen nog weleens van zich afbijten als je aan hun speeltjes komt. Zit je niet te wachten op een rakker die z’n speeltjes agressief beschermt? Geef jouw pup dan zo vroeg mogelijk speelgoed cadeau. Door snel te beginnen met puppytraining leert het dier wat delen is.
 • Koop geen kinderknuffels
  Een knuffelbeer of ander ‘mensenspeelgoed’ kan nog zo leuk zijn, voor jouw hond is dit speelgoed níet geschikt. Kan iets los? Dan gáát het los. Kan iets kapot? Dan gáát het kapot. Geef jouw pup dus géén kinderknuffels om mee te spelen.
 • Spelen is een beloning
  Zitten jij en jouw hond even niet op één lijn? Pak dan niet het favoriete speeltje van het dier af. Slimmer is om goed gedrag juist te belonen. Luistert jouw pup goed en blinkt het uit tijdens puppytraining? Dan mag het beestje natuurlijk met z’n lievelingsspeeltje spelen.
 • De juiste maat voor jouw maatje
  Bij een kleine hond past klein speelgoed. Te groot puppy speelgoed maakt spelen erg lastig voor het dier. Te kléin speelgoed is ook niet goed; je wilt natuurlijk niet dat jouw pup z’n speeltje inslikt.

Puppy spelletjes: denken, ruiken, zoeken

Samen spelen is de allerleukste manier om elkaar beter te leren kennen en de band tussen jou en jouw jonge vriend te versterken. Wil je jouw puppy commando’s leren of het beestje zo goed mogelijk opvoeden? Dan zijn er voor jou als hondenbaasje heel veel leuke en leerzame puppy spelletjes. Van puppy speelgoed verstoppen om jouw rakker te leren jagen en apporteren tot speelgoed voor puppy’s waarbij hondjes al spelend leren. Kijk voor meer tips over pups, zoals een puppy uitlaten, een puppy alleen thuis laten of de eerste dag dat jouw puppy bij je thuis is op onze speciale adviespagina voor honden!