Home » Dierenadvies » Konijn » Konijnenkeutels eten » Konijnenkeutels eten

Konijnenkeutels eten

Leestijd: 2 minuten

Konijnenkeutels eten, ja het kan. Het lijkt misschien heel vies maar het is heel belangrijk dat konijnen hun eigen keutels opeten. Op deze manier krijgt het konijn voedingsstoffen binnen die hij bij de vorige ronde nog niet binnen heeft gekregen. De keutels die het konijn op eet, heten blindedarmkeutels.

Konijnen eten hun eigen keutels omdat op deze manier de resterende voedingsstoffen uit eten in zijn lijf komen. De blindedarmkeutels, zoals ze heten, zien er meestal uit als kleine trosjes druiven. Het konijn eet deze keutels vaak rechtstreeks uit zijn anus op. Het klinkt misschien vies, maar het is heel belangrijk voor de gezondheid van het konijn dat hij deze keutels tot zich neemt. Wanneer het konijn de blindedarmkeutels laat liggen dan kan dat verschillende redenen hebben.

Het konijn kan bijvoorbeeld te dik zijn, waardoor hij niet meer bij zijn anus kan komen. Het kan ook zijn dat het konijn te veel voeding krijgt waardoor hij geen trek meer heeft. Omdat het belangrijk is dat de blindedarmkeutels opgegeten worden, kun je het beste advies aan de dierenarts vragen over voeding en overgewicht.