Home » Dierenadvies » Hond » Vies hondengebit behandelen

Vies hondengebit behandelen

vies hondengebit behandelen

Leestijd: 1 minuut

Een vies hondengebit, met tandplak en tandsteen, ontstoken tandvlees, dat is vervelend voor de hond. En voor jou ook want meestal ruikt het niet zo fris. Toch lijkt het soms of de hond er geen last van heeft. Hij eet toch gewoon?

Honden zijn inderdaad vrij hard voor zichzelf. En doet het links pijn, dan kauwen ze gewoon met rechts. Dat wil niet zeggen dat ze geen last hebben van hun gebit. Behandeling van het gebit moet onder narcose plaatsvinden. Naast het feit dat dit kosten met zich meebrengt, is het voor een eigenaar ook wel spannend, helemaal als de hond wat ouder is.

Wij vergoeden gebitsbehandelingen tot 80%

Een ontstoken, vies hondengebit heeft ook vervelende gevolgen voor de rest van het lichaam. Want door een teveel aan bacteriën en viezigheid in combinatie met teruggetrokken en ontstoken tandvlees wat snel bloedt kunnen deze bacteriën in de bloedbaan terecht komen en zo ook in hart, nieren, lever en alle andere organen. Her en der in het lichaam kunnen ze ontstekingen veroorzaken waardoor organen blijvend beschadigd kunnen raken.

Een gebitsprobleem is dus geen onschuldig probleem en daarom is het van belang om een vies gebit te laten behandelen, juist ook bij een oudere hond met minder weerstand. Je dierenarts kan je hierin een advies op maat geven voor je eigen hond. Zo nodig kan een aangepaste narcose gebruikt worden die minder belastend is voor je hond.

Naast het inspecteren en reinigen van de mondholte zullen de tanden en kiezen die niet goed zijn verwijderd worden, zodat de hond er geen last meer van heeft. Het mooie is dat na een gebitsbehandeling vaak door eigenaren opgemerkt wordt dat hun hond er echt van opgeknapt is en ook veel vrolijker is!