Home » Dierenadvies » Hond » Speelgoed voor de oudere hond

Speelgoed voor de oudere hond

speelgoed voor oude hond

Leestijd: 1 minuut

Alle honden zijn dol op spelen en spelletjes. Speelgoed voor de oudere hond is ook op de markt te vinden.

Zowel jonge als oudere honden houden van spelletjes en kunnen eindeloos doorgaan. Vaak zijn ze zo enthousiast dat ze onvermoeibaar zijn. Voor jonge honden kan dit ook prima. 

Oudere honden hebben meer kans dat ze zich overbelasten in hun enthousiasme. Ze zijn een dag later ineens wat stram of stijf of gewoon moe. Dan is het goed om het echte rennen en ravotten wat te beperken en te zoeken naar andere manieren van spelen voor de hond.

Spelsoorten voor de oudere hond

Zoekspelletjes zijn altijd geschikt en zorgen ervoor dat je hond moet nadenken. Verstop bijvoorbeeld zijn brokjes op verschillende plekken in huis, in plaats van ze gewoon in de voerbak aan te bieden.

Ook een voerbal is leuk om te proberen. De brokjes kunnen hierin en jou kunt de bal zo afstellen dat er één brokje tegelijk uit kan vallen, als je hond ermee speelt. Ook een Kong is een fijn speeltje om je hond bezig te houden. Dit is een rubber speeltje, ovaal van vorm en hol van binnen. Je kunt hem vullen met bijvoorbeeld paté en brokjes. De hond zal zijn best moeten doen om het er weer uit te krijgen. Ook een goede afleiding als hij even alleen moet blijven.

Tegenwoordig worden er veel speciale puzzels en denkspellen gemaakt voor honden. Dit kunnen bijvoorbeeld houten voerpuzzels zijn waarin enkele brokjes verstopt zitten. De hond zal moeten nadenken en leren hoe hij de brokjes eruit krijgt en waarschijnlijk moet je hem even op weg helpen. Hij moet dan een schuifje verplaatsen, een schijf ronddraaien of iets verplaatsen met zijn bek. Dit zijn wel echt spelletjes om samen met je hond te doen. Ze zijn niet zo geschikt om je hond mee alleen te laten.