Home » Dierenadvies » Hond » Hier moet je op letten als je een puppy aanschaft bij de fokker

Hier moet je op letten als je een puppy aanschaft bij de fokker

puppy aanschaffen fokker

Leestijd: 2 minuten

Heb je goed nagedacht over de aankoop van een puppy, en ben je geschikt? Zorg dan dat je de aanschaf van de puppy bij de juiste fokker vandaan haalt. Op het internet is genoeg aanbod in leuke en schattige puppy’s die je zo kunt ophalen. Helaas zitten er veel slechte (brood) fokkers achter deze advertenties. Hier lees je waar je op moet letten bij de aanschaf van een puppy bij een fokker.

Hier moet je op letten bij de fokker:

  • Is de moederhond aanwezig?
  • Stelt de fokker ook vragen aan jou? Een goede fokker wilt het beste voor zijn pups.
  • Is de pup gechipt? De fokker moet de pup chippen voor de verkoop. Vraag om het registratiebewijs.
  • De hygiëne bij de fokker. Een puppy die in slechte hygiëne opgroeit wordt vaak moeilijk zindelijk.
  • Kijk of de puppy’s wel blij reageren op jouw bezoek. Een pup hoort namelijk vriendelijk en nieuwsgierig te zijn.
  • Controleer het vaccinatieboekje en paspoort. Pups moeten ontwormt en ingeënt zijn tegen hondenzieken en het parvovirus. Pups uit het buitenland moeten ook voor rabiës ingeënt zijn. (Buitenlandse pups jonger dan 15 weken zijn illegaal)
  • Hoeveel nesten heeft de fokker? Een fokker die aan de juiste socialisatie doet heeft maar 1 nest of een beperkt aantal.
  • Koop niet na 1 keer kijken een pup. Zorg dat je meerdere keren kan komen kijken.
  • Koop een pup die bij de fokker in huis zit. Daar went de pup het beste aan mensen, andere dieren en huiselijke geluiden.

Wordt er gefokt met honden met een extreem uiterlijk zoals platte neuzen of korte poten? Het beste is om deze pup dan niet te kopen. Deze honden zijn vaak niet gezond en hebben levenslange klachten. Verdiep je in hondenrassen en de erfelijke afwijkingen die bij het ras komen kijken.

Er gaat veel geld om in de malafide hondenhandel. Zolang er puppy’s verkocht worden, gaat de handel door. Dit is voor zowel de moederhond, die achter elkaar nestjes moet krijgen, als voor de pups die vaak overlijden aan infecties. Ook hebben puppy’s van broodfokkers vaak levenslang last van angst.

Even makkelijk en snel een pup kopen bij de verkeerde fokker kan ook voor de nieuwe eigenaar een grote teleurstelling zijn. Zij lopen namelijk het risico op een zieke pup. Dit kan veel kosten en verdriet veroorzaken.

Altijd de beste zorg voor je pup

Met een hondenverzekering kies je voor zekerheid

Dierenadvies