Home » Dierenadvies » Hond » Koude poten huisdier voorkomen

Koude poten huisdier voorkomen

Leestijd: 2 minuten

Het is koud buiten. Muts op, handschoenen aan en een lekkere warme sjaal om. Voor je huisdier is de kou niet altijd prettig.

Door de warmte in huis krijgen veel honden geen dikke wintervacht meer. Het is daarom verstandig om honden met een dunne vacht en/of zwakkere honden goed aan te kleden als ze naar buiten gaan. Ook katten en konijnen hebben wat extra aandacht nodig in de winter.

Katten kunnen in de winter gewoon van binnen naar buiten als ze dat gewend zijn. Het is wel belangrijk dat ze naar binnen kunnen als ze dat willen. Zorg ervoor dat ze door een kattenluikje binnen kunnen komen. Liever geen kattenluikje in huis? Wanneer de schuur niet te koud is dan kunt het kattenluikje ook in de schuurdeur maken.

Konijnen krijgen buiten vaak een dikke vacht. Zorg ervoor dat er geen sneeuw en regen in het hok kan komen door te zorgen voor extra beschutting van het hok. Let ook goed op dat het drinkwater niet bevroren is. Controleer en ververs dit regelmatig. Zorg er ook voor dat ze zich warm kunnen houden met voldoende stro en hooi. Konijnen zijn gezelschapsdieren en horen daarom altijd minimaal met z’n tweeën te zijn. Zo kunnen ze elkaar ook lekker warm houden!