Home » Dierenadvies » Hond » Kerstcadeau voor hond: ons lijstje!

Kerstcadeau voor hond: ons lijstje!

Woef, woef, woef! Je hond is al helemaal in de kerstsferen. Omdat je hond natuurlijk echt in de familie hoort, krijgt hij vast ook een verrassing met Kerstmis. Hij kijkt er nu al naar uit om al die leuke hondencadeautjes uit te pakken. Maar wat geef je hem dit jaar weer? Een kerstcadeau voor honden is te vinden in alle soorten en maten. Wij zetten in dit artikel de leukste cadeautjes voor jouw viervoeter op een rijtje.

Kerstcadeau voor hond: de meest uiteenlopende ideeën!

Omdat er zoveel dingen zijn om te geven aan je hond hebben we een top-10 samengesteld. Misschien kun je ons lijstje even aan je hond laten zien zodat hij wat uit kan zoeken! Of wil je hem toch liever verrassen? Met dit lijstje heb je in ieder geval genoeg inspiratie. Van hondenkleding en handige accessoires tot speeltjes en lekkernijen, alles komt voorbij.

Onze 10 leukste kerstcadeaus voor honden

  1. Een deftig tuigje
   Een tuigje is natuurlijk handig om je hond naast je te laten lopen, maar ook om hem veiligheid te bieden in de auto onderweg naar het kerstdiner. Tijdens de feestdagen kun je het tuigje natuurlijk prachtig versieren. Als je de maat van jouw hond niet weet, kun je altijd even de ruglengte opmeten. Zorg wel dat je hond niet té veel snoept van het kerstdiner, zo past hij hem volgend jaar ook nog!

 

  1. Warme winterjas
   Vaak hebben honden geen extra jas nodig, omdat zij een lekker stevige wintervacht hebben. Toch kan het zijn dat jouw hond al op leeftijd is of dat hij gewoon een koukleum is! Dan is het een idee om een lekker warme hondenjas cadeau te doen. Dit is natuurlijk wel alleen handig als jouw hond het niet erg vindt om een jasje te dragen. Probeer het eens uit en kijk of jouw hond een jas accepteert.

 

  1. Kersttruien voor honden
   Wat is er nu leuker om samen met je loebas voor de houtkachel te zitten met allebei je eigen kersttrui aan? Ook voor kersttruien geldt natuurlijk dat we dit alleen aanraden als je hond het niet erg vindt om kleding te dragen.

 

  1. Badjas voor je hond
   Waan jullie in een echte spa en ontspan. Een heerlijk zachte hondenbadjas is ideaal voor honden die graag een duik nemen. In de winter is het vaak te koud om te zwemmen en daar komt zo’n lekkere badjas natuurlijk wel bij van pas!

 

  1. Touwtrekken
   Touwspeeltjes zijn vooral geschikt om met je hond te touwtrekken of hem te laten apporteren. Het touw is niet alleen goed voor speelplezier, maar het reinigt ook het gebit van je loebas tijdens het spelen.

 

  1. Agility-tunnel
   Wat, een agility-tunnel? Agility betekent wendbaarheid. Je kent het wel, een tunnel die je eenvoudig openklapt die ervoor moet zorgen dat je samen met je hond oefeningen kunt doen. Vooral atletische honden houden van dit speelgoed. Het is een gezond cadeau waar je samen met je hond mee aan de slag kunt. Een agility-tunnel kan namelijk op meerdere manieren worden ingezet en laat je hond flink bewegen en nadenken.

 

  1. Hersenkrakers
   Er zijn talloze soorten spelletjes voor honden. Tijdens kerst is het wel zo makkelijk om je hond zichzelf te laten belonen terwijl jij lekker zit te eten. Daarom bestaan er ook denkspellen waarbij honden vakjes moeten openen waar jij de brokjes instopt. Een soort decemberkalender, maar dan de hondenvariant.

 

  1. De Kong
   De Kong is vernoemd naar King Kong, de gorilla van tv. Hij verwoest natuurlijk alles, maar de Kong zelf is onverwoestbaar. Kluift, hapt, rent en vliegt jouw hond veel? Geef hem dan de Kong. Hier zet hij lekker zijn tanden in, zonder dat het speeltje kapot gaat. Daarnaast is de Kong ook nog eens goed voor een stevig hondengebit.

 

  1. Automatische voerbak
   Het is voor je hond en voor jou ideaal: de automatische voerbak. Jij vult deze bak één keer in de paar dagen bij en het apparaat zorgt voor de rest. De voerbak regelt en meet namelijk zelf hoeveel je hond nodig heeft. Voor dieethonden is dit natuurlijk erg handig, maar ook voor honden die veel alleen thuis zijn en die even geen oppas in huis hebben. Automatische waterbakken zijn ook een optie.

 

  1. Maak je eigen kerstdiner
   Houd je van de keuken en houd je van het verwennen van je maatje? Het ideale cadeau is dan om jouw viervoeter te trakteren op een heus kerstdiner! In ons artikel hierover vertellen we je hoe je dit aanpakt en wat er op het menu staat.

 

Kerstcadeau hond in stijl: een kerstsok!

Nu je al die leuke cadeautips hebt kun je er vast mee aan de slag. Waarschijnlijk wil je jouw gekochte cadeaus ook leuk inpakken en presenteren aan je hond. Je kunt het cadeau dan natuurlijk geheel in kerstsfeer in een grote rode sok stoppen! Je hond vindt het vast leuk om een uitdaging te hebben bij het openmaken van zijn presentje. Hang de sok hoog in de kerstboom zodat je doerak er niet bij kan totdat het cadeau opengemaakt mag worden. Let wel op: een kerstboom is giftig voor honden. Zorg er dus voor dat het veilig gebeurt en laat je hond niet de boom in springen.