Home » Dierenadvies » Hond » 18 redenen om je hond wél of niet te verzekeren

18 redenen om je hond wél of niet te verzekeren

Jouw hond is jouw alles. Als het beestje niet topfit is, wil je het dier de beste zorg kunnen bieden – zónder je zorgen te hoeven maken over de kosten die hieraan verbonden zijn. Medische zorg voor dieren wordt steeds beter. Tegenwoordig kunnen vrijwel alle kwaaltjes en ziekten goed behandeld worden. Wel hangt hier een stevig prijskaartje aan. Met een hondenverzekering kun je je verzekeren tegen deze kosten. Wat zijn redenen om jouw hond wél of niet te verzekeren? Wij zetten de 20 voor- en nadelen van een hondenverzekering voor je op een rij. Aan jou de keuze.

9 redenen om jouw hond te verzekeren

 1. Vertrouwen op goede zorg
  Als er iets met jouw hond gebeurt, wil je kunnen vertrouwen op de beste medische zorg. Met een hondenverzekering kun je direct terecht bij de dierenarts en weet je van tevoren welke kosten van bijvoorbeeld een spoedoperatie gedekt zijn.
 2. Hoge kosten? Geen probleem
  Een behandeling bij de dierenarts, bijvoorbeeld als jouw hond ziek is of een ongeluk krijgt, loopt stevig in de papieren. Een rekening tussen de € 1000,- en € 5000,- is tegenwoordig heel normaal. Wil je jouw spaarpot niet plunderen? Een hondenverzekering dekt grotendeels de behandelkosten.
 3. Kleine premie, zorgeloos genieten
  Vaak betaal je voor een hondenverzekering maandelijks een premie. Meestal gaat dit om een bedrag tussen de € 10,- en € 30,-. Bij Petplan kun je ook jaarlijks een premie betalen. Dan betaal je de premie in één keer en ontvang je 3% korting! Moet jouw hond geopereerd worden of stelt de dierenarts een dure behandeling voor? Dan heb je de premiekosten die je (jarenlang) betaald hebt er in één keer uit.
 4. Een beter, langer hondenleven
  De kwaliteit van de medische zorg voor dieren wordt steeds beter. Met een hondenverzekering zijn zelfs de meest geavanceerde zorgtechnieken voor (complexe) behandelingen voor jouw hond betaalbaar. Zo leeft jouw hond niet alleen langer, maar ook gezonder én gelukkiger.
 5. Jonge hond, lage premie
  Hoe jonger jouw hond is op het moment dat je het dier verzekert, hoe lager de premie die je betaalt voor de verzekering. Laat je jouw nieuwe puppy direct verzekeren? Dan investeer je in een happy hondenleven en goede, betaalbare hondenzorg.
 6. Slim profiteren van ruime dekking
  Een jonge hond heeft veel zorg nodig. Denk aan chippen, verplichte bezoekjes aan de dierenarts en operaties. De kosten voor deze behandelingen en medicijnen voor pups en jonge honden zijn veelal standaard gedekt via de hondenverzekering en puppyverzekering.
 7. Verklein risico’s bij oudere honden
  Honden die al wat ouder zijn lopen een groter risico op chronische aandoeningen. Wil je ook de laatste levensjaren van jouw hond zo leuk mogelijk maken? Speel dan in op mogelijke risico’s en sluit een verzekering af, zodat jouw hond op z’n oude dag verzekerd is van passende zorg.
 8. Duidelijke voorwaarden
  Het is fijn om goed voorbereid te zijn. In de voorwaarden van een hondenverzekering lees je precies welke kosten gedekt zijn en hoe hoog de vergoeding voor gemaakte zorgkosten is. Lees de voorwaarden altijd goed door en bepaal zelf welke dekkingen je wel en niet wilt afsluiten.
 9. Liefde gaat altijd boven geld
  Je wilt er natuurlijk niet aan denken. Toch komt het helaas vaak voor. Doordat een hondenbaasje de kosten van een dure ingreep niet kan of wil betalen, moet een dierenarts een hond in laten slapen. Liefde gaat altijd boven geld. Voorkom met een huisdierenverzekering dat je zelf in deze onmogelijke positie komt.

Puppy Kalender

Schrijf je in en ontvang gratis e-mails over het opvoeden van je puppy!

9 redenen om jouw hond níet te verzekeren

 1. Te duur
  Niet iedereen heeft het even breed. En als je elke maand de eindjes aan elkaar moet knopen, dan past het betalen voor een hondenverzekering niet in jouw financiële plaatje.
 2. Geen onnodige kosten
  Een hondenverzekering komt van pas op het moment dat je (onverwacht) hoge kosten moet maken. Maar, als jouw hond gezond en fit is en je geeft het dier alle liefde en aandacht – waarom zou je dan een hondenverzekering afsluiten?
 3. Sparen voor hoge nood
  Is jouw financiële situatie dik in orde en heb je een spaarpotje voor onverwachte kosten? Dan kun je ervoor kiezen niet maandelijks een verzekeringspremie af te dragen, maar de kosten van een behandeling of bezoek aan de dierenarts uit eigen zak betalen.
 4. Niet alles is gedekt
  Een hondenverzekering dekt veel medische kosten en zorgkosten voor jouw hond, maar lang niet alles – en lang niet altijd volledig. In de voorwaarden van een verzekering lees je precies welke zorg wel en niet gedekt is. Wordt de zorg die jouw hond nodig heeft niet gedekt? Dan is verzekeren niet interessant.
 5. Besparen op je uitgaven
  Stel je betaalt per maand € 15,- voor de verzekering van jouw hond. Het beestje wordt tien jaar oud en heeft eigenlijk nooit specialistische zorg nodig gehad. Met die € 1.800,- had je ook hele andere, leuke dingen kunnen doen.
 6. Je hebt een rashond
  Verzekeraars rekenen voor verschillende hondenrassen hogere premies. Dit komt doordat voor sommige rassen geldt dat het risico op chronische of veelvoorkomende aandoening groter is. Voor deze bewezen aandoeningen betaal je een hoge premie. Soms dekt de verzekering medische klachten bij rashonden zelfs helemaal niet.
 7. Jouw hond wordt niet geaccepteerd
  Je wilt jouw hond wel verzekeren, maar geen enkele verzekeraar accepteert omdat jouw loebas te oud is. Verzekeraars weigeren honden ouder dan acht jaar te verzekeren.
 8. Een hondenverzekering is niet verplicht
  In Nederland ben je als burger verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Voor dieren is deze verzekering níet verplicht. Dus waarom zou je een hondenverzekering afsluiten als niemand dat van je eist?
 9. Verzekering? Onzin!
  Je kunt natuurlijk de veilige route kiezen en alles wat je lief is verzekeren. Vind jij dat overbodig? Je bent tot niets verplicht. Op het moment dat er echt iets aan de hand is met jouw hond kijk je dan wel hoe je de situatie oplost.