18 redenen om je hond wél of niet te verzekeren

wel of niet hond verzekeren

Je hond is je beste vriend en verdient de beste zorg als hij ziek is. Hartstikke logisch! Gelukkig wordt de medische zorg voor huisdieren steeds beter, maar dat brengt soms ook een flink prijskaartje met zich mee. Een vraag die vaak wordt gesteld is dan: moet je een hond wél of niet verzekeren? Onze huisdierspecialisten wegen de voor- en nadelen van een verzekeren tegen elkaar op.

Laten we beginnen.

17 redenen om je hond wél te verzekeren

  1. Geen zorgen om onverwachte dierenartskosten

Ook honden kunnen ziek worden of een ongeluk krijgen, met een duur bezoekje aan de dierenarts tot gevolg. Tegenwoordig kan zo’n dierenartsbezoekje hoog oplopen, soms wel tot in de duizenden euro’s. Met onze hondenverzekering ben je verzekerd tegen onverwachte medische kosten en zijn hoge dierenartsrekeningen verleden tijd.

  1. Een beter, langer hondenleven

De kwaliteit van de medische zorg voor dieren wordt steeds beter. En met onze verzekering zijn zelfs de meest geavanceerde zorgtechniek voor (complexe) behandelingen voor jouw hond betaalbaar. Zo leeft jouw hond niet alleen langer, maar ook gezonder en gelukkiger!

  1. Chirurgische ingrepen

Honden moeten in sommige situaties ook geopereerd worden, zoals bij een castratie/sterilisatie, tumorverwijdering of een botbreuk. Onze verzekering dekt dan de kosten van deze prijzige ingrepen. Wel zo fijn, want in zo’n stressvolle situatie hoef jij je dan alleen maar zorgen te maken over je hond, en niet over de kosten.

  1. Spoedeisende zorg

In geval van een spoedeisende situatie, zoals bij een vergiftiging of het inslikken van een vreemd voorwerp (wat heel vaak gebeurt), dekt een hondenverzekering de kosten voor spoedeisende zorg. Onze verzekering dekt dan de kosten van de behandeling, maar ook van de ziekenhuisopname.

  1. Ongevallen en verwondingen

Honden zijn speels en avontuurlijk, wat hartstikke leuk is natuurlijk, maar dat kan wel leiden tot ongevallen en verwondingen. Een hondenverzekering kan deze bijkomende dierenartskosten dan dekken, zoals botbreuken, (bijt)wonden, en andere blessures.

  1. Ouderdomskwaaltjes

Net zoals bij mensen, neemt ook bij honden het risico op kwaaltjes toe naarmate ze ouder worden, zoals artritis, hartproblemen en suikerziekte. Een verzekering kan de dierenartskosten van deze behandelingen dekken, zodat je hond ook nog comfortabel kan genieten van zijn oude dag.

  1. Erfelijke aandoeningen

Sommige hondenrassen zijn gevoeliger voor erfelijke aandoeningen, zoals heup- en elleboogdysplasie, en gebits- en oogproblemen. Een verzekering kan dan de kosten van de behandeling dekken, zonder dat jij je zorgen hoeft te maken over de kosten.

  1. Revalidatie en fysiotherapie

Na een operatie of blessure kan revalidatie en fysiotherapie nodig zijn om je hond te helpen herstellen. Helaas is dit vaak een langdurig traject waardoor de kosten hoog kunnen uitvallen. Onze verzekering dekt de kosten van deze behandelingen waardoor je hond de beste kans krijgt om volledig te herstellen.

  1. Gedragstherapie

Soms kunnen honden ook gedrag vertonen dat een probleem kan zijn voor hun omgeving, voor zichzelf, of voor jou. In dat geval kan gedragstherapie de oplossing zijn. Helaas is ook dit vaak een langdurig traject waardoor dit prijzig kan worden. Gelukkig dekt onze verzekering gedragstherapie.

  1. Dekking bij vermissing

Helaas raken honden – vaker dan ons lief is – vermist. Onze verzekering dekt dan het plaatsen van vermissingsadvertenties zoals flyers en posters, wat je enkele tientallen euro’s kan besparen.

  1. Op vakantie ook verzekerd

Goede vrienden gaan met elkaar op vakantie, en dat geldt ook steeds vaker voor baasjes en honden. Onze verzekering dekt dan de kosten voor noodgevallen en medische kosten tijdens jullie reis. En dat is maar goed ook, want dierenartskosten in het buitenland kunnen nog hoger uitvallen.

  1. Alternatieve zorg

Steeds vaker kiezen baasjes voor alternatieve therapieën als behandeling voor de kwaaltjes van hun hond. Daarom dekken ook wij de kosten van een behandeling door een acupuncturist of een homeopaat.

  1. Kleine premie, zorgeloos genieten

Een hondenverzekering kost gemiddeld tussen de €15 tot €40 per maand. Moet jouw hond geopereerd worden of stelt de dierenarts een dure behandeling voor? Dan heb je de premiekosten die je (jarenlang) betaald hebt er in één keer uit. Handig, dat verzekeren.

  1. Jonge hond, lage premie

Hoe jonger jouw hond is op het moment dat je het dier verzekert, hoe lager de premie wordt die je betaalt voor onze verzekering. Laat je jouw nieuwe puppy direct verzekeren? Dan investeer je in een happy hondenleven en goede, betaalbare hondenzorg.

  1. Dierenartskosten snel terugbetaald

Heb je dierenartskosten gemaakt? Dan is het fijn om te weten dat je bij onze verzekering makkelijk je claim kunt indienen en dat de vergoeding snel op je rekening staat.

  1. Een verzekering op maat

Je huisdier is uniek, en dat zou je verzekering ook moeten zijn. Daarom biedt Figo verschillende aanvullende dekkingen en kies je zelf hoe jouw verzekering eruitziet. Ook het vergoedingspercentage en de jaarlijkse uitkering bepaal je helemaal zelf. Jij kent tenslotte je hond het beste.

  1. Gemoedsrust

Last but not least: een hondenverzekering geeft rust. Je weet zeker dat je financieel beschermd bent als je hond medische zorg nodig heeft. Onze verzekering helpt je de kosten van medische zorg beter te beheersen en onvoorziene uitgaven te minimaliseren.

1 reden om je hond niet te verzekeren

  1. Premie te duur

Sommige baasjes kiezen ervoor om hun hond niet te verzekeren vanwege de premiekosten en besluiten om zelf een spaarpotje op te zetten om de medische kosten voor hun hond te dekken.

Let op

Het is belangrijk om te beseffen dat als jij je hond niet verzekert, je zelf verantwoordelijk bent alle medische kosten die zich kunnen voordoen. In geval van onverwachte ziektes, ongevallen of andere medische noodgevallen kunnen de kosten hoog oplopen, soms wel tot in de duizenden euro’s. Hierdoor kan het moeilijk zijn om de kosten uit je eigen zak te betalen en dat je spaarpotje niet voldoende is.

Je hond dus wel of niet verzekeren?

Je raadt het al: het is dus verstandig om je hond wél te verzekeren. Hiermee zorg je ervoor dat de medische zorg voor je hond altijd betaalbaar is en dat je hond langer, gezonder en gelukkiger leeft. Ook ben je als baasje beschermt tegen onverwachte hoge medische kosten, waardoor je minder geldzorgen hebt. Kortom: altijd de beste zorg voor je hond en een zorg minder voor jou als baasje. Meer weten? Bekijk onze hondenverzekering.

`