Wat is goede voeding voor je pup?

Hoe kun je het beste kiezen uit het grote aanbod hondenvoeding?

Als hondeneigenaar kan je behoorlijk in de war raken van het aanbod aan voeding. Wat is goede voeding voor je pup? En wat is nou de beste keuze?

Er zijn veel verschillende soorten hondenvoeding te koop en adviezen en meningen hierover lopen sterk uiteen. Dit kan voor jou als hondeneigenaar verwarrend zijn. Wat is nou het beste? Het is niet mogelijk om hier zo één antwoord op te geven voor alle rassen en individuele honden. Belangrijk is wel goed te blijven kijken naar je hond: hoe doet hij het op dit voer? Hoe zijn de huid en vacht? Vindt hij het lekker? Kauwt hij goed? Heeft hij wel eens maag-darmproblemen? Blijft hij goed op gewicht?

De brok
Voordelen van een goede kwaliteitsbrok zijn: een constante samenstelling, hoogwaardige voedingsstoffen (dus minder nodig, minder ontlasting), smakelijk, praktisch en veilig.

Blikvoer voor je pup
Blikvoer bevat meer dan 80% water, dus weinig voedingsstoffen. Daarnaast is het voor de tanden minder goed, vaak blijft er meer aanslag op het gebit achter.

Vers vlees (BARF)
Vers vlees (BARF) is tegenwoordig erg populair als hondenvoeding en veel honden doen het hier ook goed op. Het is goed verteerbaar voor honden. Maar wees je bewust van de risico’s. Het is niet constant en vaak onvolledig van samenstelling, wat zeker bij honden in de groei problemen kan geven (pups hebben een optimale calcium/fosfor-verhouding nodig in voeding).

Verder geeft het een verhoogde kans op infectiegevaar, bijvoorbeeld met Salmonella. Zeker voor kinderen, zwangere vrouwen en mensen met een lage weerstand is dit een risico! Ook kan er bijvoorbeeld schildklierweefsel in de voeding zitten, waardoor je hond teveel schildklierhormoon binnenkrijgt. Hier zal een hond problemen mee krijgen. Denk er dus goed over na en voer dit niet zomaar.

 

 

 

Wat is goede voeding voor uw pup?

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen jou en je huisdier graag!
Het Petplan Team

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.