Tips voor de eerste dagen met je puppy

Laat je puppy rustig de nieuwe omgeving verkennen

Je pup is eindelijk thuis. Voor je pup is alles nu nieuw en spannend, laat hem dus rustig de nieuwe omgeving verkennen en overrompel hem niet met drukte. Lees de tips voor de eerste dagen thuis met je puppy.

Heb je een bench in huis, maak daar dan een fijne slaap- en schuilplaats van voor de pup, waarin hij niet gestoord wordt. Geef hem een dekentje of t-shirt met je geur, wat speeltjes en eventueel een kruikje. Zorg dat de bench niet te groot is, zet er eventueel eerst een schot in, zodat er alleen ruimte is voor de slaapplaats. De kans is dan groot dat hij de bench niet zal bevuilen, mits je hem geregeld even uitlaat.

De eerste nachten kan de pup zich alleen en verlaten voelen. Dat is niet zo gek: alles wat vertrouwd was, is weg. Daarom is het prima om de eerste nachten de bench in de slaapkamer te zetten en als de pup onrustig is, even met een woord of een hand te laten weten dat je er bent. Overdrijf dit echter niet en neem hem niet in bed. Hij zal eraan moeten wennen alleen te gaan slapen. Als dit goed gaat zet je de bench buiten de slaapkamer en zo verder, tot hij weer op de juiste plek staat.

Zindelijkheidstraining zal de eerste weken veel aandacht vragen. Laat de pup consequent uit na het slapen en na het eten. Zorg voor een vaste routine. Leg een krant bij de deur voor als hij je net te snel af is en zet hem daar meteen op. Zo leert de pup dat hij naar de buitendeur moet als hij moet plassen. Ongelukjes bestraffen heeft geen zin, belonen als het goed gaat is veel belangrijker!

Tips voor de eerste dagen met puppy
Uw Petplan team

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

logo petplan ieder huisdier verdient petplan