Kat met kiespijn

Signaleer gebitsproblemen bij je kat tijdig

Wist je dat 70% van de katten van 2-3 jaar oud gebitsproblemen heeft? Lees de tips van de dierenarts om gebitsproblemen te voorkomen.

Hoe ziet het gebit van je kat eruit? Het is goed om met enige regelmaat het gebit te controleren. Wist je dat 70% van de katten op de leeftijd van 2-3 jaar al beginnende gebitsproblemen heeft? Voor een goede gebitscontrole kun je ook altijd bij je dierenartspraktijk terecht.

Gebitsproblemen variëren van ontstoken tandvlees tot tandsteen, gaatjes en afgebroken hoektanden. Katten zullen vaak niet laten merken dat er iets aan de hand is. Heeft een kat pijn aan de linkerkant, dan zal hij kauwen met de kiezen aan de rechterkant. Of hij kauwt niet.

Het is belangrijk gebitsproblemen tijdig te signaleren en behandelen. Ontstekingen in de bek kunnen zich verspreiden door het hele lichaam. Een gezonde mondholte draagt dus bij aan de gehele gezondheid van de kat.

Hoe kun je nu problemen voorkomen? Het is mogelijk ontstoken tandvlees en tandsteen (deels) te voorkomen door de tanden te poetsen. Bij katten geldt wel: jong geleerd is oud gedaan. Bij volwassen katten is het moeilijk aan te leren. Er zijn daarnaast speciale gebitsbrokken die helpen het gebit schoon te houden. Ook een vloeistof door het drinkwater is mogelijk.

Kat kiespijn

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen jou en je huisdier graag!

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

logo petplan ieder huisdier verdient petplan