Enten? Waarom?

Ieder jaar weer enten. Is dat nou echt nodig?

Elk jaar weer de hond laten enten, is dat nou echt nodig? Er zijn ook honden die niet geënt worden en nooit iets mankeren. Ja, dat kan inderdaad. Maar het kan helaas ook verkeerd aflopen.

Honden die niet goed geënt zijn lopen meer risico. Als zij een besmetting oplopen met bijvoorbeeld parvo of de ziekte van Weil, dan is de kans klein dat ze dit overleven. En deze ziektes steken echt af en toe nog de kop op in Nederland en maken slachtoffers.

Een enting zorgt ervoor dat de hond zelf antistoffen opbouwt tegen de ziekteverwekker. Een puppy krijgt zijn vaccinaties een paar keer kort achter elkaar om het afweersysteem goed te activeren. Bij volwassen honden volstaat het om eens per jaar te laten enten.

De afweerreactie (immuniteit) neemt na verloop van tijd weer af. Voor de ziekte van Weil en kennelhoest is de opgebouwde afweer na ongeveer een jaar weer verdwenen. Vaccinaties tegen hondenziekte, parvo en HCC (besmettelijke leverziekte) geven bescherming tot 3 jaar.

Honden die ouder worden hebben een verminderde weerstand. Infecties krijgen dus meer kans en het kost meer moeite en tijd om te herstellen. Extra belangrijk dus om deze dieren goed te blijven vaccineren.

Vraag je dierenarts om advies.

Enten? Waarom?

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

logo petplan ieder huisdier verdient petplan